18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το Huawei Honor. Το superphone των 299 ευρώ

    Όταν σου δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσεις την κορυφαία πρόταση μιας εταιρίας που μέχρι πρότινος έπαιζε αποκλειστικά στη mid to high end τάξη της αγοράς, είσαι μαζεμένος. Αρχικά. Γιατί φοβάσαι μην μπερδέψεις τη λογική με το συναίσθημα. Καλώς ή κακώς 299 ευρώ για ένα Huawei ακούγονται πολλά, οπότε να ένας καλός λόγος να γίνει η κρίση σου μαντάρα. Ύστερα από μερικές ημέρες χρήσης πάντως, νιώθω έτοιμος να απαντήσω στο κρίσημο ερώτημα σου, αν αυτή η συσκευή αξίζει τα λεφτά της. Θα πρότεινα ωστόσο να την ανακαλύψεις μόνος σου, διαβάζοντας τις γραμμές που ακολουθούν. Για να έχει και σασπένς…

    Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω με μια πρόταση το Honor θα έλεγα ότι είναι ένα αυθεντικό superhone σε τιμή ευκαιρίας. Ή αν προτιμάς ένα τίμιο κινητό που δεν πουλάει θεωρία, αλλά κυρίως δεν πουλάει brand name. Επίσης αν περιμένεις μια ψιλοβαρετή, αναμασημένη Android εμπειρία με «τυράκι» τα κορυφαία τεχνικά, είσαι οικτρά γελασμένος. Και εγώ ήμουν. Μέχρι που έπιασα τον εαυτό μου να περιηγείται άσκοπα στο μενού. Το οποίο μιας και το έφερε η κουβέντα δεν θυμίζει σε τίποτα τα τωρινά Huawei. Μπορεί να μην έχει αυτή την προσοχή στη λεπτομέρεια του Sense της HTC, από την άλλη όμως είναι συνεπές, αποτελεσματικό και χωρίς τις φανφάρες του αντίστοιχου των Κορεατών. Και ταυτόχρονα είναι χρηστικό.

    Μπορείς να δημιουργήσεις φακέλους αλά iPhone, να τους τοποθετήσεις στην επιφάνεια εργασίας, να επαναφέρεις την αρχική οθόνη στην προεπιλεγμένη του λειτουργικού και να μεταφέρεις εικονίδια όπου σου αρέσει. Ευκολότερα δε γίνεται. Την ίδια εμπειρία θα απολαμβάνεις σύντομα, και εσύ κάτοχε του Huawei X5 ή X5 Pro, όταν με το καλό έρθει η έκδοση 2.3 στη χώρα.

    Γενικά μιλώντας πάντως οι προδιαγραφές της συσκευής σκοτώνουν. Με εξαίρεση την οθόνη που διατηρεί την τυπική ανάλυση των 480×854 pixels,τα υπόλοιπα τεχνικά δεν είναι απλά on-par με τον ανταγωνισμό, αλλά στα σημεία υπερέχουν. Πάρε για παράδειγμα την μπαταρία, που στα 1.900mAh χωρητικότητας, εξασφαλίζει με άνεση δυο ημέρες χρήσης. Άντε τώρα να με πείσει η Apple που παλεύει να λύσει το πρόβλημα της αυτονομίας με το λειτουργικό και τις υποδιαιρέσεις του….

    Επίσης ένα ακόμη στοιχείο που εντυπωσιάζει στο Huawei είναι οι επιδόσεις. Ο μονοπύρηνος στα 1,4GHz επαναπροσδιορίζει τον όρο smoothness, δεν φλυαρεί στα animations και παρατηρείς ότι ακόμη και σε καθημερινές λειτουργίες πάει σφαίρα. Αρχίζω να πιστεύω ότι τα διπύρηνα chipsets, και δη τα τετραπύρηνα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, είναι μόνο για το θεαθήναι…

    Καλά νέα έχω και για την κάμερα: 8 megapixel στην πίσω όψη (με LED φλας), 2 megapixel στην πρόσοψη για την πραγματοποίηση videocalls. Μόνο η ανάλυση του βίντεο δεν ακολουθεί, μένοντας στο κλασικό 720p. Πιθανόν το νούμερο να αλλάξει σε μελλοντική αναβάθμιση, αλλά μέχρι τότε εμπιστεύσου την ποιότητα των φωτογραφιών που είναι σαφώς ανώτερη του μέσου όρου, έστω και αν στην κινούμενη εικόνα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

    Είναι μια εβδομάδα τώρα που χρησιμοποιώ το Huawei, οπότε έκανα και μερικές χρήσιμες διαπιστώσεις για την ποιότητα. Μπορεί στο πίσω κάλυμμα να μην υπάρχει το μαλακό λάστιχο που βρίσκεις στα Ideos, αλλά και το σαγρέ του Honor, που φέρνει λίγο σε Samsung Galaxy Ace, δείχνει εξίσου ποιοτικό, απωθώντας ταυτόχρονα τις δαχτυλιές. Γενικά η συναρμογή στον κινέζο δεν έχει το παραμικρό θέμα, ενώ η σχεδίαση του θυμίζει λίγο από LG Optimus Black, ιδίως στο λευκό χρώμα. Να μια θυσία που έπρεπε να γίνει στο βωμό του περιορισμένου κόστους…

    Στα 140 γραμμάρια επίσης, που μετράει η συσκευή μεταφέρει μια γλυκιά αίσθηση στο χέρι. Η οποία σε τίποτα δεν προδίδει τα 300 παρά κάτι ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για την οθόνη που παράγει εξαιρετικά χρώματα, απίθανο λευκό και ένα μαύρο που μπορεί να απέχει από τις AMOLED του ανταγωνισμού, από την άλλη όμως δεν αφήνει κανένα περιθώριο για πιξέλιασμα. Γενικά, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ κάποια συσκευή που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις δίπλα στο Honor σε αυτά τα χρήματα. Ακόμη και κινητά που έχουν κλείσει ένα χρόνο στην αγορά και η τιμή τους έχει πιάσει πάτο, είτε υστερούν σε τεχνικά χαρακτηριστικά, είτε απλά δεν μεταφέρουν αυτή τη αίσθηση της πλήρωσης που σου αφήνει το Huawei. Να νιώθεις δηλαδή για πρώτη φορά ότι τα λεφτά σου έχουν πιάσει τόπο.

     

    Specs: Huawei Honor (€299)

    Λειτουργικό Android 2,3
    Επεξεργαστής 1,4GHz
    Μνήμη 512MΒ RAM, 1GB storage, microSD
    Οθόνη 4″ TFT-LCD αφής, 480×854 pixels
    Κάμερα 2MP (πρόσθια), 8MP (οπίσθια) με LED φλας
    Συνδεσιμότητα HSDPA, Bluetooth, Wi-Fi, A-GPS, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία Δε διατίθεται
    Διαστάσεις 122 x 61 x 11 χιλ.
    Βάρος 140 γρ.

     

    Δες τώρα και το βίντεο

    Related Articles

    20 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles