18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το νέο ultrabook της Acer, Aspire S7

    Ένας από τους λόγους που η Acer βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων φορητών υπολογιστών παγκοσμίως, είναι και η μεγάλη γκάμα των προϊόντων που προσφέρει στους καταναλωτές. Το πορτφόλιο των προϊόντων του είδους της εταιρείας είναι τεράστιο, κατασκευάζοντας φορητούς υπολογιστές για κάθε ανάγκη ή απαίτηση, και βεβαίως για κάθε πορτοφόλι.

    Το Acer Aspire S7, είναι ένας φορητός υπολογιστής, που μόνο από το κόστος του, καταλαβαίνει κάποιος ότι δεν απευθύνεται στην πλειονότητα των χρηστών. Θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι ένα «fashion» notebook με  «business-oriented» χαρακτήρα, που απευθύνεται σε επαγγελματίες, που αποζητούν ένα ελαφρύ, λεπτό και «μαζεμένο» σε διαστάσεις υπολογιστή για να τον έχουν μαζί τους διαρκώς, και να τον μεταφέρουν από το σπίτι στην εργασία, αλλά και να εργάζονται «καθοδόν».

    Κούκλα, έτσι;

    Συσκευασία

    Ιδιαίτερα περιποιημένη είναι η συσκευασία του Acer Aspire S7, κάτι που περιμέναμε για ένα φορητό υπολογιστή υψηλού προφίλ, σαν αυτόν που είχαμε στην διάθεση μας. Ανοίγοντας την συσκευασία, αντικρίζουμε διάφορες χάρτινες θήκες, όμορφα τακτοποιημένες, μέσα στις οποίες βρίσκουμε μία δερμάτινη τσάντα/ χαρτοφύλακα, για την προστασία και την μεταφορά του Aspire S7, ένα ποντίκι οπτικής τεχνολογίας σε λευκό χρώμα, με λυχνία ένδειξης λειτουργίας (προσφέρονται και δύο αλκαλικές μπαταρίες), τα καλώδια και το τροφοδοτικό (όμοιου χρώματος με το Aspire S7, δηλαδή λευκό) το οποίο είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος, χαμηλού προφίλ και κομψό, δύο adapters (ο ένας mini-HDMI σε D-Sub και ο άλλος USB σε Gigabit Ethernet), ένα οδηγό γρήγορης εκκίνησης, και ένα ακόμη καλής λειτουργίας.

    Ιδιαίτερα προσεγμένη και πλούσια η συσκευασία. Όπως δηλαδή θα έπρεπε!

    Αισθητική

    Το λευκό χρώμα, και το γυαλιστερό φινίρισμα στο πίσω μέρος της οθόνης (στο καπάκι) αρχικά μας ξένισε, με την έννοια ότι δεν είχαμε συνηθίσει σε κάτι τόσο άρτιο, όσο αφορά στο υλικό κατασκευής ή στην αίσθηση, όταν το άγγιζες. Όλα ξεκαθάρισαν, όταν αντιληφθήκαμε ότι επρόκειτο για… γυαλί, και πιο συγκεκριμένα Gorilla Glass, όμοιας ποιότητας και ανθεκτικότητας με εκείνο που χρησιμοποιείται στα κορυφαία smartphones και tablets!

    Gorilla Glass, μέσα… έξω!

    Ο αέρας πολυτέλειας, συμπληρώνεται από το αλουμινένιο «unibody», με το ελαφρώς «κοκκώδες» φινίρισμα, το οποίο αν και «ψυχρό» υλικό, δίνει την αίσθηση ότι είναι στιβαρό, ανθεκτικό και ασφαλές.

    Λεπτό αλλά πλήρες και με οθόνη που σκίζει

    Το γυαλί, που βρίσκουμε στο πίσω μέρος της οθόνης, επεκτείνεται και στην οθόνη, ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο, και να υπάρχει ομοιομορφία. Βεβαίως, είναι και θέμα ασφάλειας. Τα πλήκτρα στο keyboard και το touchpad, συμπληρώνουν την άρτια εικόνα και το φινίρισμα τους, είναι ακριβώς όμοιο με εκείνο του «unibody» για χάρη ομοιομορφίας.

    Η χρήση αλουμινίου στο κυρίως σώμα, του δίνει επιπλέον αέρα πολυτέλειας. Ο Core i7 είναι το κερασάκι στην τούρτα.

    Οι ακμές επίσης, γύρω από την οθόνη είναι μεταλλικές, σαν το γυαλί που την περιβάλει και από τις δύο μεριές να βρίσκεται ενσωματωμένο σε ένα αλουμινένιο κάδρο. Δεν ξέρουμε αν η κατασκευάστρια εταιρεία θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, ωστόσο το μεταλλικό πλαίσιο αναλαμβάνει τόσο προστατευτικό ρόλο – καλύπτοντας επιπλέον τυχόν «ραφές» και «αρμούς» κατά την συναρμογή – όσο και αισθητικό. Το αποτέλεσμα πάντως, τουλάχιστον για εμάς, είναι καλαίσθητο.

    Το «καπάκι» περιβάλλει μία αλουμινένια «κορνίζα»

    Στην «σπονδυλική του στήλη» υπάρχουν φωτεινές ενδεικτικές λυχνίες για την κατάσταση λειτουργίας και την μπαταρία

    Προσοχή στην λεπτομέρεια

    Από εδώ ανοίγει κατά βάση η οθόνη, αλλά θα χρειαστείτε και τα δύο σας χέρια

    Στο κάτω μέρος του Aspire S7, μέσω δύο υποδοχών, μπορεί να “κουμπώσει” επιπλέον μπαταρία για να αυξηθεί σημαντικά η αυτονομία. Χωρίς την επιπλέον μπαταρία πάντως, η Acer υποστηρίζει ότι αντέχει 12 ώρες χρήσης!

    Υποδοχές, συνδεσιμότητα και δικτύωση

    Στην αριστερή πλευρά του notebook, παρατηρούμε την υποδοχή για την τροφοδοσία (συνοδεύεται από ένα λευκού χρώματος, σχετικά λεπτό και μικρού μεγέθους τροφοδοτικό), υποδοχή mini-HDMI (λίγο δύσκολο σε αυτό το πάχος να χωρέσει πλήρους μεγέθους έξοδος), έξοδος για ακουστικά καθώς και το Power On/Off πλήκτρο. Η θέση του τελευταίου, θα ξενίσει ορισμένους, αφού δεν είναι ορατό και θα πρέπει κάποιος που έχει το notebook μπροστά του, είτε να σκύψει το κεφάλι του για να το δει, είτε να ψηλαφίσει για να το εντοπίσει. Είναι ωστόσο περισσότερο θέμα συνήθειας.

    Προσφέρεται mini-HDMI to VGA (D-Sub) adapter αν θέλετε να βγάλετε εικόνα σε μεγαλύτερου μεγέθους οθόνη (ψιλοχλωμό… για υψηλότερης ανάλυσης)

    Στην αριστερή πλευρά, παρατηρούμε SD/ MMC card reader καθώς και δύο USB 3.0 υποδοχές, που είναι σημαντικά ταχύτερες από εκείνες του προγενέστερου πρότυπου USB 2.0. Επιπλέον παρατηρούμε Kensington lock.

    Επίσης προσφέρεται USB-to-Ethernet adapter για όσους προτιμούν την ενσύρματη δικτύωση

    Το Aspire S7-391 που είχαμε στην διάθεση μας, διάθετε ασύρματη δικτύωση WiFi (802.11b/g/n) μέσω ενός ελεγκτή Atheros MD222 και συνδεσιμότητα Bluetooth 4.0 ενώ επιπλέον προσφέρεται και Gigabit Ethernet. Όσο αφορά στο τελευταίο, και για όσους προτιμούν την ενσύρματη δικτύωση, η εταιρεία προσφέρει στην συσκευασία του φορητού υπολογιστή ένα USB-to-Gigabit Ethernet (RJ-45) adapter καθώς και ένα mini-HDMI-to-VGA (D-Sub) adapter για εύκολη και ανέξοδη σύνδεση με εξωτερική οθόνη.

    Η πρώτη «οθόνη» των Windows 8

    Πάνω από την οθόνη υπάρχει webcam που μπορεί να καταγράψει video και φωτογραφίες και βεβαίως να χρησιμεύσει για chat και επικοινωνία μέσω εφαρμογών όπως Skype κ.α. Δίπλα της υπάρχει το μικρόφωνο και ακριβώς παραδίπλα ο αισθητήρας φωτεινότητας.

    Ο αισθητήρας φωτεινότητας λειτουργεί άψογα

    Οθόνη

    Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Acer Aspire S7-391 που είχαμε στην διάθεση μας είναι η εξαιρετικής ευκρίνειας οθόνη του τεχνολογίας ComfyView, όπως η εταιρεία την ονομάζει. Το panel είναι τύπου IPS LED-backlit με εξαιρετικές γωνίες θέασης (περίπου 85° με 90°) και πολύ καλή χρωματική απόδοση. Η φωτεινότητα βρίσκεται σε σχετικά υψηλό επίπεδο, όπως και η αντίθεση.

    Οι αντανακλάσεις υπάρχουν (glossy), και δυσκολεύουν  την εργασία  σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ιδιαίτερα έντονες ή ενοχλητικές. Η οθόνη του Aspire S7-391 διαθέτει διαγώνιο 13,3 ιντσών επιδεικνύοντας ανάλυση Full HD (1920×1080 pixels), που είναι ιδιαίτερα απολαυστική και χορταστική, για σχεδόν κάθε είδους εργασία.   Όσο αφορά στην απόκριση κατά την λειτουργία αφής (10-point multi-touch), δεν είχαμε το παραμικρό παράπονο αφού ανταποκρινόταν σε κάθε άγγιγμα μας άμεσα.

    Η οθόνη του Aspire S7 είναι… όλα τα λεφτά

    Μπορείτε να γύρετε την οθόνη έως και 180 μοίρες και να την ξαπλώσετε εντελώς αν το θέλετε ή σας βολεύει

    Πληκτρολόγιο και touchpad
    Το πληκτρολόγιο είναι τύπου chicklet (backlit) και τα πλήκτρα είχαν πολύ καλή αίσθηση κατά την πληκτρολόγηση. Το πληκτρολόγιο είναι πλήρες QWERTY, και όπως μας έχουν συνηθίσει οι κατασκευαστές, διαθέτει ένα πλήκτρο «FN» (Function) για την άμεση ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση λειτουργιών όπως του WiFi, καθώς και διάφορων ρυθμίσεων όπως της έντασης της φωτεινότητας της οθόνης, της φωτεινότητας του backlit πληκτρολογίου, της αυξομείωσης της έντασης του ήχου κ.α.

    Καλό το πληκτρολόγιο, αλλά θα είμασταν απολύτως ικανοποιημένοι αν το πλήκτρο “Caps Lock” δεν ήταν τόσο κοντά με το διπλανό του, και αν ήταν μεγαλύτερο σε μέγεθος

    Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε, τα πλήκτρα “Enter” και «Insert» καθώς και τα «Caps Lock» και «~/`» μοιράζονται τον ίδιο χώρο και είναι ιδιαίτερα κοντά μεταξύ τους. Στην πρώτη περίπτωση δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα, αλλά στην δεύτερη περίπτωση, και επειδή δεν ήμασταν εξοικειωμένοι, αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα με την εναλλαγή ανάμεσα σε πεζά και κεφαλαία γράμματα, όταν προσπαθήσαμε να πληκτρολογήσουμε σχετικά γρήγορα επειδή πατούσαμε και το διπλανό πλήκτρο πολλές φορές. Είναι σίγουρα θέμα εξοικείωσης, ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε.

    Ενωμένα και τα πλήκτρα Enter και Insert, αλλά δεν προβληματίζουν

    Το touchpad επίσης, ήταν ιδιαίτερα υπάκουο και με αρκετά καλή αίσθηση στο κάτω μέρος, όπου βρίσκονται οι λειτουργίες του mouse, ενώ είναι και αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, πράγμα μάλλον σπάνιο για ένα φορητό υπολογιστή αυτού του μεγέθους.

    Πολύ καλής αίσθησης το touchpad και με άψογο φινίρισμα

    Hardware

    Όπως αναφέραμε, η Acer προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα για κάθε γούστο, απαίτηση και βεβαίως οικονομική δυνατότητα. Κατά καιρούς και εταιρεία έχει παρουσιάσει υπολογιστές που ξεκινούν από λίγες εκατοντάδες ευρώ, έως μερικές χιλιάδες ευρώ και το Aspire S7, βρίσκεται κάπου στην μέση, ανάλογα βεβαίως τον εξοπλισμό του.
    Εμείς είχαμε στην διάθεση μας το μοντέλο Aspire S7-391-73514G25aws, που αποτελεί μία καλά εξοπλισμένη και ισορροπημένη πρόταση, ωστόσο η σειρά διαθέτει ακόμα καλύτερα εξοπλισμένα μοντέλα (με υποδοχή Thunderbolt κ.α).

    Τα χαρακτηριστικά του Acer Aspire S7 όπως μας τα αποκαλύπτουν τα Windows 8

    Το mainboard στο εσωτερικό του υπολογιστή της Acer ολοκληρώνεται γύρω από το κεντρικό chipset της Intel, HM77 Express και φιλοξενεί ένα διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7-3517U (4MB cache, HyperThreading) συχνότητα λειτουργίας 1.9GHz. Λόγω της ύπαρξης HyperThreading, έχουμε να κάνουμε με τέσσερις λογικούς πυρήνες, και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα κατά το multi-tasking ή σε multi-threaded εφαρμογές. Χάρη στο χαρακτηριστικό Turbo Boost 2.0 επίσης, η συχνότητα λειτουργίας του Core i7-3517U μπορεί να αυξηθεί έως και τα 3.0GHz, ανάλογα την εφαρμογή αλλά και άλλους παράγοντες όπως η θερμοκρασία λειτουργίας, η τάση λειτουργίας κ.α.

    Οι προδιαγραφές του επεξεργαστή σύμφωνα με την εφαρμογή CPU-Z. Eπειδή ο επεξεργαστής είναι καινούριος, η έκδοση του CPU-Z που χρησιμοποιήσαμε δεν τον αναγνωρίζει όπως θα έπρεπε. Bεβαίως στο “Specification” μπορείτε να δείτε σωστά την ονομασία του.

    Στο εσωτερικό του επεξεργαστή Intel Core i7-3517U βρίσκουμε εκτός από τον ελεγκτή μνήμης dual-channel και το υποσύστημα γραφικών Intel HD Graphics 4000, το οποίο υποστηρίζει DirectX 11 και αντλεί μνήμη από εκείνη του συστήματος, η οποία έχει μέγεθος 4GB (δυστυχώς μη επεκτάσιμη). Το Aspire S7-391 που είχαμε στην διάθεση μας, διαθέτει 256GB SSD, το οποίο στην ουσία είναι δύο 128άρια σε συστοιχία RAID 0 (striped) προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις.

    Το υποσύστημα γραφικών τα καταφέρνει μια χαρά αν δεν είστε απαιτητικοί

    Ήχος

    Ο ήχος, χάρη στα δύο ηχεία που βρίσκονται στο κάτω μέρος του laptop, παρέα με τα… καμουφλαρισμένα λαστιχένια, αντιολισθιτικά “ποδαράκια” είναι πολύ καλός. Δεν ενθουσιάζουν με την ένταση τους, αλλά είχαν ισορροπημένη απόδοση – ειδικά κατά την αναπαραγωγή ταινίας – και ωραία μπάσα.

    Δύο τέτοια ηχεία διαθέτει στο κάτω μέρος το Aspire S7

    Επιδόσεις

    Οι επιδόσεις του συγκεκριμένου υπολογιστή χαρακτηρίζονται τυπικές για υπολογιστή του είδους (ultrabook) και δεν είχαμε παρά ελάχιστα παράπονα (παράπονα έχουμε από όλες τις συσκευές του είδους για να λέμε την αλήθεια) στον συγκεκριμένο τομέα. Η απόκριση είναι πολύ καλή έως εξαιρετική, η εμπειρία χρήσης με πολλές ανοιχτές εφαρμογές παράλληλα ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη και μόνο όταν του «ρίξαμε» κάποιες βαριές εφαρμογές τα βρήκε… σκούρα (π.χ φωτογραφίες των 5MB έκαστη για επεξεργασία στο Photoshop). Κατά το video transcoding πάντως με το πρόγραμμα Cyberlink MediaEspresso που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Quick Sync του επεξεργαστή της Intel, το αποτέλεσμα ήταν ταχύτατο και σχεδόν εντυπωσιακό.

    Μία ταινία περίπου δυόμιση ωρών (σε AVI) δεν χρειάζεται παρά δεκαοκτώ λεπτά για να μετατραπεί σε MP4 (320×180) για το iPhone

    18 λεπτά για να “μετατρέψετε” ολόκληρη ταινία! Θαυματουργή η τεχνολογία Quick Sync της Intel

    Το παιχνίδι επίσης Resident Evil 5, που είναι τεχνολογίας DirectX 10, το τρέξαμε σε ανάλυση 1280×720 pixels  καθώς και στην εξ’ ορισμού υποστηριζόμενη ανάλυση της οθόνης (1920 x 1080 pixels). Με μέτρια ποιότητα απεικόνισης (όλα στο “Medium” και με το Motion Blur απενεργοποιημένο) ήταν απολύτως playable. Δεν συνέβει το ίδιο και με το DirectX 11 παιχνίδι Aliens vs Predator όμως, αν και δεν είχαμε… αυταπάτες, αφού όλα τα notebook του είδους, έχουν παρόμοιες επιδόσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις. Κατά το rendering εικόνας με την εφαρμογή Cinebench 11.5 διαπιστώσαμε ότι η επίδοση του, χωρίς να εντυπωσιάζει, ήταν αρκετά καλή για laptop του είδους.

    Η επίδοση του Aspire S7 στο γνωστό benchmark Cinebench 11.5

    Με medium ρυθμίσεις και στο DirectX 11 παιχνίδι Aliens vs Preadator, φαίνεται να μην ικανοποιεί με την απόδοση του, ακόμα και στην ανάλυση 1280 x 720 pixels. Αναμενόμενο πάντως για συσκευή του είδους, και δεν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποθαρύνει τον υποψήφιο αγοραστή του

    Αντίθετα, στο παιχνίδι Resident Evil 5 (DirectX 10) τα πράγματα είναι σχετικά άνετα, ακόμα και στην ανάλυση 1080p

     

     

    Εμπειρία χρήσης

    Μας άρεσε πολύ το Acer Aspire S7 που είχαμε στα χέρια μας. Η εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος πραγματοποιείται γρήγορα, ενώ αστραπιαίο θα χαρακτηρίζαμε τον τρόπο που «ξυπνάει» μετά από την ενεργοποίηση ύπνωσης. Οι εφαρμογές και γενικώς το λειτουργικό σύστημα Windows 8 εκκινούσαν και ανταποκρίνονταν ταχύτατα ενώ κατά την χρήση πολλών εφαρμογών παράλληλα, δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα.

    Βεβαίως, ένα laptop του είδους δεν κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί χρήστες που χρησιμοποιούν Photoshop ή επεξεργάζονται video συχνά, ωστόσο αν έχετε ελάχιστη υπομονή, μπορείτε να πραγματοποιείτε και τέτοιες εργασίες. Το video transcoding πάντως είναι… απολαυστικό! Μπορείτε και να παίζετε παιχνίδια – τα Angry Birds ή Cut the Rope που παίζουμε σε κινητά και μπορείτε να κατεβάσετε από το Windows Store είναι… παιχνιδάκια – αλλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι θα κάνετε μεγάλους συμβιβασμούς στην ποιότητα απεικόνισης αν παίρνετε το gaming πιο σοβαρά. Παιχνίδια σαν τα παραπάνω που αναφέραμε παίζουν καλά, ενώ μπορείτε να παίξετε StarCraft ή ακόμα και το Diablo III ή το Dirt 3 (με παραχωρήσεις στον τομέα της ποιότητας απεικόνισης) αλλά μην τολμήσετε να εγκαταστήσετε κάτι σαν το Black Ops II γιατί σε κάποια φάση θα αντιληφθείτε ότι καταλήξατε να παίζετε το… Minecraft για να πιάσετε τα επιθυμητά fps.
    Ένα σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε, είναι ότι όταν «τρέχαμε» παιχνίδια, με σχετικά απαιτητικά τρισδιάστατα γραφικά (που σημαίνει ότι το υποσύστημα γραφικών και κατ’ επέκταση ο επεξεργαστής θερμαίνονταν αρκετά), ο θόρυβος από τον ανεμιστήρα του συστήματος ψύξης ήταν αρκετά έντονος. Φυσικό, εν’ μέρη, για ένα τόσο λεπτό υπολογιστή του είδους. Από την άλλη, χαρήκαμε ιδιαίτερα που το σύστημα ψύξης, παρότι θορυβώδες – μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις – ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό και κρατούσε τον υπολογιστή αρκετά ψυχρό. Πραγματικά, δεν αισθανθήκαμε καμία ενόχληση από υψηλή θερμοκρασία όταν τον είχαμε στα πόδια μας.

    Δείτε και ένα video που ετοιμάσαμε με το Aspire S7-391

    Όσο αφορά στα Windows 8, ξέρουμε ότι ενδέχεται να ακούσουμε τα… χειρότερα από ορισμένους, αν ολοκληρώσουμε την παρακάτω πρόταση, αλλά… μας άρεσαν πολύ, και αποτελούν σημαντικό βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με την φύση των προηγούμενων λειτουργικών της Microsoft. Αν εξαιρέσεις το “Start Button/ Menu” που όλοι έχουν… φαγωθεί (εμάς δεν μας πείραξε παρά στο ελάχιστο, όλα είναι θέμα συνήθειας άλλωστε) επειδή αποτελούσε τον βασικό πυρήνα άνεσης/ οικειότητας, ορισμένα πράγματα γίνονται ταχύτερα και πιο εύκολα από ότι στο παρελθόν.

    Το desktop βρίσκεται εκεί, το… My Computer βρίσκεται εκεί, όλες οι εφαρμογές βρίσκονται σε μία οθόνη, οπότε προς τι ο χαμός;  Για το “Shut down” μήπως; Αστειευόμαστε. Η Acer πάντως – μεταξύ άλλων ωραίων προγραμμάτων και ευκολιών – έχει προσθέσει επιπλέον πλήκτρο για τις λειτουργίες “Restart”, “Shut down” στην… taskbar. Όπως και να έχει, η εμπειρία χρήσης με το Aspire S7 σε συνδυασμό με το λειτουργικό σύστημα Windows 8, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε εξαιρετική. Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος χρήσης; Με όλα, και με το πληκτρολόγιο, και το ποντίκι και την οθόνη. Κάνεις αυτό που κρίνεις ταχύτερο εκείνη την στιγμή, και όλα έρχονται απολύτως φυσικά. Φυσικά, μία οθόνη αφής δεν είναι απαραίτητη, για να έχεις μία καλή εμπειρία χρήσης με ένα laptop. Η οθόνη αφής ωστόσο την απογειώνει.

    Δεν ήταν και το πιο γρήγορο «μηχάνημα»που έχουμε δοκιμάσει, αλλά δεν μας ένοιαξε ιδιαίτερα αφού οι χάρες του είναι άλλες. Το κόστος του λόγω της ποιότητας κατασκευής και των χαρακτηριστικών του, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλό, αλλά με αυτά τα χρήματα (1399 ευρώ), θα προτιμούσαμε να διέθετε επιπλέον διακριτή κάρτα γραφικών.

    Εν’ κατακλείδι, πρόκειται για μία προσεγμένη κατασκευή, που ανεβάζει ένα επίπεδο την εικόνα της Acer στα μάτια μας. Είναι ένα notebook για λίγους, που θα το ήθελαν oι περισσότεροι. Όσοι θελήσετε να το αποκτήσετε, θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων στην χώρα μας από τα μέσα Δεκεμβρίου, με κόστος όπως είπαμε 1399 ευρώ.

     

    Κατασκευαστής Acer
    Μοντέλο Aspire S7-391-73514G25aws
    Επεξεργαστής Intel Core i7-3517U /1.9GHz (3.0GHz με Turbo Boost 2.0)
    RAM 4GB  DDR3 SDRAM
    Σκληρός 256GB SSD (RAID 0)
    Οθόνη 13.3″ LED-backlit 10-point multi-touch, 1920×1080
    Κάρτα Γραφικών Intel HD Graphics 4000
    Κάμερα Ναι
    Σύνδεση Δικτύου Gigabit Ethernet / Wi-Fi (802.11b/g/n)
    Bluetooth Ναι
    Συνδεσιμότητα 3x USB 3.0, mini-HDMI, heaphones-out, SD/MMC card reader
    Λειτουργικό Microsoft Windows 8
    Προεγκατεστημένο λογισμικό Προεγκατεστημένα 2010 Microsoft Office για δοκιμαστική χρήση 60 ημερών, Norton Internet Security 2011 (60 ημέρες trial), MediaEspress, Acer Utilities
    Βάρος 1,3 κιλά

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles