11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δολοφόνοι συνελήφθησαν χάρη στα… GPS τους

    Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Νότια California με την κατηγορία ότι βίασαν και σκότωσαν τέσσερις γυναίκες τους τελευταίους έξι μήνες. Ο Franc Cano και ο Steven Dean Gordon, 27 και 45 ετών αντίστοιχα, αντιμετωπίζουν μέχρι και τη θανατική ποινή εφ’ όσον κριθούν ένοχοι για τα αδικήματά τους –εμφανίζονται στο δικαστήριο της επαρχίας Orange της California αύριο, Μ. Πέμπτη.

    wearable-wristband

    Η αστυνομία του Anaheim έφτασε στη σύλληψή τους παίρνοντας στοιχεία από τα wristbands που φορούσαν και τα οποία είχαν ενσωματωμένα GPS που είχαν ενσωματωμένα οι συσκευές παρακολούθησης που φορούσαν (συσκευές που τοποθετούνται στους αστραγάλους σε περίπτωση που η αστυνομία θέλει να ξέρει πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή κάποιος για λόγους ασφαλείας). Μετά τη σύλληψή τους δε, οι Αρχές συνέκριναν τα δεδομένα των wristbands με αυτά που είχαν στην κατοχή τους και πιστοποίησαν πως οι κατηγορούμενοι ήταν στα σημεία που διαπράχθηκαν οι βιασμοί και φόνοι, τις ίδιες χρονικές στιγμές με τα εγκλήματα. Το λάθος τους όμως να μη βγάλουν ή έστω να μην απενεργοποιήσουν τις συσκευές που φορούσαν, τους πρόδωσε και οδήγησε τις Αρχές στη σύλληψή τους.

    Πρόσφατα δε, οι LA Times σε ρεπορτάζ τους, υποστήριξαν πως δεδομένου του ότι οι φυλακές στην California και τις ΗΠΑ είναι γεμάτες, πολλοί κατάδικοι αφήνονται ελεύθεροι αφού πρώτα τους χορηγηθούν συσκευές GPS τις οποίες υποχρεούνται να έχουν πάντα μαζί τους. Σε αρκετές περιπτώσεις πάντως εκείνοι έχουν συλληφθεί εκ νέου κατηγορούμενοι για παρόμοιες πράξεις (βιασμοί, παιδοφιλία, απαγωγές ως επί το πλείστον) έχοντας απενεργοποιήσει ή αφαιρέσει από επάνω τους τις εν λόγω συσκευές, θέλοντας να σβήσουν τυχόν ίχνη και αποδεικτικά στοιχεία.

    Να λοιπόν που τα wearables είναι και στην υπηρεσία του Νόμου…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles