16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Doogee F5 Hands-On Review: «Κινεζικός vfm πύραυλος»!

    Η Doogee είναι μία κινεζική εταιρεία που ενσωματώνει στα smartphones της, τη φιλοσοφία των κινεζικών κινητών νέας γενιάς. Μία φιλοσοφία η οποία συνοψίζεται σε δυναμικές επιδόσεις, ανώτερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και ελκυστικό design και όλα αυτά φυσικά σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή (που σε πολλές περιπτώσεις κάνει τους παραδοσιακούς παίκτες της βιομηχανίας να πρασινίζουν από την ζήλεια τους). Τα smartphones της Doogee αποδεικνύουν περίτρανα ότι δε χρειάζεται πλέον να δαπανήσεις μία μικρή περιουσία για να αποκτήσεις ένα smartphone αξιώσεων. Η Doogee πριν από καιρό μας είχε εκπλήξει ευχάριστα με το low-end Χ5 και πρόσφατα έφτασε στα χέρια μας και το F5, ένα smartphone ακόμη και εάν το δεις και από την εξωτερική του εμφάνιση, καθίσταται αμέσως σαφές ότι απευθύνεται σε ένα πιο απαιτητικό κοινό. Για να δούμε εάν και το Doogee F5 θα αποτελέσει μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη όπως το μικρότερο του αδερφάκι X5…

    Doogee F5 (4)

    I am Titanium…

    Mε το που βγάζεις το Doogee F5 από την πολυτελή συσκευασία του, μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι κρατάς στα χέρια σου ένα premium smartphone, που είναι γεννημένο για να εντυπωσιάζει εμφανισιακά, αλλά και για να… αντέχει! Και αυτό το λέμε γιατί το Doogee F5 είναι κατασκευασμένο από έναν συνδυασμό γυαλιού, πλαστικού και ισχυρού μετάλλου που το καθιστά πιο ανθεκτικό ακόμη και από… κράμα τιτανίου! Το έξτρα ανθεκτικό μεταλλικό περίβλημα (η Doogee το ονομάζει liquid metal) δεν είναι όμως μόνο για το «θεαθήναι», καθώς η πραγματική του χρησιμότητα είναι ότι καθιστά το Doogee F5 μία υπερανθεκτική πρόταση που προσφέρει τη μέγιστη προστασία σε χτυπήματα και άλλου είδους κακουχίες/ατυχίες. Το feeling που σου αφήνει το Doogee F5 από την πλευρά του design είναι ότι πρόκειται για ένα smartphone που δημιουργήθηκε όχι μόνο για να είναι ελκυστικό στο μάτι, αλλά και για να επιτρέπει στο χρήστη του να κοιμάται ξέγνοιαστος, καθώς οτιδήποτε και εάν συμβεί στο Doogee F5, αυτό απλά δεν θα… λυγίσει!

    Doogee F5 (9)

    Doogee F5 (12)

    Οι διαστάσεις του (152.3×76.9×7.8mm) σε συνδυασμό με το βάρος του που ανέρχεται στα 171 γραμμάρια, το καθιστούν μία άκρως εύχρηστη και λειτουργική συσκευή, η οποία παρόλο που διαθέτει display στις 5.5 ίντσες κατορθώνει να εξασφαλίσει ευκολία χειρισμού. Παρατηρώντας την τοποθέτηση των buttons είναι εμφανές ότι το F5 σχεδιάστηκε για να προσφέρει το maximum στον τομέα της ευκολίας χρήσης. Τα power/lock και volume +/- buttons βρίσκονται τοποθετημένα στην δεξιά πλευρά του smartphone της Doogee, ενώ στην ίδια πλευρά θα βρίσκουμε και τo tray για την εισαγωγή της κάρτας SIM / microSD.

    Doogee F5 (10)

    Στο κάτω τμήμα υπάρχει η microUSB θύρα για την φόρτιση και για την μεταφορά δεδομένων, όπως επίσης και τα stereo ηχεία της συσκευής. Επιπλέον, από το επάνω τμήμα δεν θα μπορούσε να λείπει η audio input υποδοχή, η οποία χρησιμεύει για την εισαγωγή των ακουστικών / hands-free. H πρόταση της Doogee δεν διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία και στο πίσω μέρος (ακριβώς κάτω από την main camera) δεσπόζει ο αισθητήρας αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος όχι μόνο παρέχει maximum ασφάλεια στον χρήστη, αλλά επιπλέον ξεχωρίζει για την ταχύτατη απόκριση του. Ενδεικτικό είναι ότι ο fingerprint sensor του F5 μπορεί να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο με ένα μόλις άγγιγμα, καθώς αποκρίνεται μέσα σε 5/10 του δευτερολέπτου!

    Doogee F5 (1)

    Τρομερά ανθεκτικό, ασφαλές με premium φιλοσοφία και δυναμικό sexy design, το Doogee F5 πρόκειται για ένα smartphone που σε καμία περίπτωση δε γίνεται να περάσει απαρατήρητο

    Πιο γρήγορο και από τον άνεμο!

    Αδιαμφισβήτητα, το Doogee F5 είναι πολύ όμορφο εμφανισιακά, όμως το θέμα είναι πως τα πηγαίνει στον τομέα των επιδόσεων. Το Doogee F5 όπως διαπιστώσαμε δεν απογοητεύει ούτε με την ποιότητα της οθόνης του, αλλά ούτε με το chipset που βρίσκεται στο εσωτερικό του και το οποίο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας όλες τις βαριές και απαιτητικές εργασίες. Ξεκινώντας πρώτα από το display του, η πρόταση της Doogee είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, καθώς η Full HD IPS οθόνη του διακρίνεται για την καθαρότητα στα χρώματα, τα εξαιρετικά επίπεδα φωτεινότητας και το μοναδικό contrast που χαρίζει μία πρόσθετη πινελιά ζωντάνιας. Με 401ppi πυκνότητα στα pixels, το F5 αν μη τι άλλο χαρίζει μοναδική λεπτομέρεια και ευκρίνεια που το τοποθετεί αρκετά ψηλά στην κατηγορία του.

    Doogee F5 (6)

    Οι θετικές εντυπώσεις όμως δεν περιορίζονται μόνο στην πολύ καλή οθόνη του, αλλά και στο εντυπωσιακά γρήγορο chipset του. Ο συνδυασμός ενός 64-bit octa-core chipset της MediaTek MT6753 χρονισμένου στα 1.3GHz με τα 3GB μνήμης RAM και την ARM Mali-T720 GPU αποτελούν πραγματική «εγγύηση» ότι δεν θα συναντήσετε το παραμικρό κόλλημα στα καθημερινά mobile ταξίδια σας. Ειδικότερα, τα 3GB μνήμης αλλά και η οκταπύρηνη CPU είναι βέβαιο ότι θα κρατήσουν «φρέσκο» το κινητό σας για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, καθώς είναι εμφανές ότι το F5 αποτελεί μία πραγματική «επένδυση» και για το μέλλον. Η πλοήγηση στο net, το άνοιγμα και το τρέξιμο των εφαρμογών (όσο “heavy” κι εάν είναι) μετατρέπεται σε μία πραγματική απόλαυση που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

    Doogee F5 (2)

    Όσον αφορά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο που προσφέρει η πρόταση της Doogee, εδώ έχουμε να κάνουμε με 16GB storage, τα οποία αν μη τι άλλο είναι ότι πρέπει για τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Μάλιστα, σε περίπτωση που τα 16GB δεν φαίνονται αρκετά, η προσθήκη microSD κάρτας δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του Doogee να προσθέσει μία κάρτα που μπορεί να φτάσει έως τα 64GB. Στα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Doogee F5 σαφώς και δεν απογοητεύει, καθώς ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, υποστηρίζοντας Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS και 4G LTΕ για γρήγορη μεταφορά δεδομένων και net surfing χωρίς περιορισμούς και καθυστερήσεις.

    Doogee F5 (7)

    Φυσικά η πρόταση της Doogee στηρίζεται στο Android Lollipop 5.1 OS, με τους σχεδιαστές της κινεζικής εταιρείας να έχουν πραγματοποιήσει μία σειρά από αισθητικές και λειτουργικές μίνι-επεμβάσεις στο User Interface που εμπλουτίζουν σημαντικά την «stock» εμπειρία που προσφέρει το λειτουργικό της Google. Τα διαφορετικά εικονίδια, αλλά και οι extra επιλογές σε ότι έχει να κάνει με την παραμετροποίηση του λειτουργικού συμβάλλουν ώστε το smartphone της Doogee να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό και εύχρηστο γίνεται!

    Value for money… jackpot!

    Από το F5 δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δυνατότητες για λήψη mobile φωτογραφιών, με την συσκευή της Doogee σε καμία περίπτωση να μην υπολείπεται του ανταγωνισμού. Η κύρια κάμερα του F5 με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 13MP φέρει την υπογραφή της Samsung και στηρίζεται στην τεχνολογία ISOCELL, η οποία ουσιαστικά αναλαμβάνει τη μείωση της αλληλεπίδρασης των pixels και συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του λευκού φωτός από κάθε ένα pixel. Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, καθώς το Doogee F5 δύναται να τραβήξει φωτογραφίες που ξεχωρίζουν για τα αληθοφανή χρώματα τους και την έμφαση στη λεπτομέρεια, ενώ επίσης η πρόταση της Doogee δεν απογοητεύει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, το διπλό LED flash προσφέρει περισσότερο φως στις νυχτερινές λήψεις, παράγοντας έτσι ένα πιο καθαρό αποτέλεσμα. Επιπλέον, το Doogee F5 διαθέτει μπροστινή κάμερα στα 5MP, μαζί με wide-angle feature που σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον των selfie-lovers. Τέλος και στον τομέα της αυτονομίας, το Doogee F5 ούτε εδώ απογοητεύει, καθώς με τα 3.000mAh και τις fast-charging δυνατότητες που προσφέρει μία αίσθηση ξεγνοιασιάς στον χρήστη ότι δεν θα του μείνει στο χέρι.

    Doogee F5 (11)

    Ταχύτατο, τεχνολογικά εξελιγμένο, με επιβλητικό design και ασφαλές, το F5 ενσωματώνει μία σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά που δε γίνεται με τίποτα να αφήσουν τον χρήστη που αναζητάει το κάτι παραπάνω από το smartphone του. Διαβάζοντας τα παραπάνω θα σκέφτεστε ότι το Doogee θα κοστίζει κοντά στα 400 ευρώ, κι όμως με μόλις 200 ευρώ έχετε στα χέρια σας ένα πραγματικά παντοδύναμο smartphone που μάλιστα θα αντέξει με χαρακτηριστική άνεση στο πέρασμα του χρόνου. Αναμφίβολα, η Doogee αλλάζει τα δεδομένα στην value-for-money κατηγορία και το F5 είναι σίγουρα ένα από τα πιο κορυφαία vfm κινητά που έχουμε δει το τελευταίο χρονικό διάστημα…

    *To Doogee F5 της δοκιμής μας ήταν μία προσφορά της expus.gr, που αποτελεί τον επίσημο διανομέα των Doogee smartphones στη χώρα μας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles