16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Doogee X5 Hands-On Review: “Αέρας Κίνας στη value for money κατηγορία”!

    Ο καιρός που η λέξη «κινέζικο» ήταν συνώνυμη με την κακή και ελαττωματική κατασκευή και με τα fake χαρακτηριστικά έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Φυσικά και εξακολουθούν και υπάρχουν τα κακής ποιότητας κινεζικά smartphones που είναι “απομιμήσεις”, ωστόσο υπάρχουν και πολλές κατασκευάστριες εταιρίες που εδρεύουν στη Κίνα και οι οποίες λειτουργούν με γνώμονα τον σεβασμό απέναντι στο καταναλωτικό κοινό. Μία από αυτές είναι και η Doogee, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εμφανιστεί και στην χώρα μας, λανσάροντας μία ευρεία γκάμα συσκευών οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους users, καλύπτοντας όλα τα βαλάντια και γούστα. Η συσκευή που θα σας παρουσιάσουμε στο review που θα ακολουθήσει είναι το Doogee X5 (Galicia), μία σούπερ οικονομική 3G συσκευή, η οποία δημιουργήθηκε για να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των users, οι οποίοι αναζητούν μία «value for money» πρόταση που να λειτουργεί ως «φάρμακο» στην εξαιρετικά ταλαιπωρημένη τσέπη τους.

    Doogee X5 (10)

    Στιβαρή κατασκευή και ανθεκτικότητα σε πρώτο πλάνο…

    Παρατηρώντας το Doogee X5, η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει είναι ότι το σχεδιαστικό team που το δημιούργησε έδωσε ξεχωριστή βαρύτητα στον εργονομικό και ξεκούραστο σχεδιασμό. Εμφανισιακά μας θυμίζει μία μείξη από συσκευές της ZTE με λίγο από Lumia και μόλις το πιάσαμε στα χέρια μας καταλάβαμε αμέσως ότι είχαμε να κάνουμε με μία εξαιρετικά ανθεκτική και στιβαρή κατασκευή, η οποία διακρίνεται για τα υψηλής ποιότητας πλαστικά. Με γερό κράτημα και την ευκολία χειρισμού σε πρώτο πλάνο, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η πρόταση της Doogee (με διαστάσεις: 143×72,2×8,8mm και βάρος στα 130 γραμμάρια) δεν μας κούρασε καθόλου.

    Doogee X5 (8)

    Εξετάζοντας πιο προσεκτικά το Doogee X5 βλέπουμε τα volume rockers και το power/lock button να κοσμούν την δεξιά πλευρά της συσκευής. Στο άνω τμήμα υπάρχει η MicroUSB θύρα για την φόρτιση και την μεταφορά δεδομένων, όπως επίσης το audio input jack. Το κάτω τμήμα πλαισιώνεται από το ηχείο της συσκευής.

    Doogee X5 (5)

    Doogee X5 (4)

    H συσκευή της Doogee διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία (χωρητικότητα στα 2400mAh), όπου αφαιρώντας το back cover, μπορούμε στο εσωτερικό του X5 να διακρίνουμε τις δύο SIM slots που χρησιμεύουν για την εισαγωγή των καρτών SIM. Ακριβώς δίπλα τους υπάρχει και η εξαιρετικά χρήσιμη microSD slot, η οποία δύναται να δεχθεί SD κάρτες με χωρητικότητα στα 32GB.

    Doogee X5 (9)

    Ολοκληρώνοντας, την αναφορά μας στην εξωτερική εμφάνιση και τον γενικότερο σχεδιασμό του Doogee X5, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε το γεγονός ότι παρόλο που δεν πρόκειται για μία ακριβή συσκευή, σε καμία περίπτωση δεν σου αφήνει την αίσθηση ότι είναι κατασκευασμένη από φτηνά υλικά. Μπορεί να είναι low-end στα «χαρτιά», όμως το Doogee X5 είμαστε βέβαιοι ότι θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω οποιονδήποτε user εξαιτίας του προσεγμένου σχεδιασμού του.

    Ολοζώντανο display και θετικές επιδόσεις…

    Προχωρώντας στα ενδότερα τις συσκευής και ξεκινώντας από την οθόνη της, το Doogee X5 δεν μας απογοήτευσε ούτε εδώ. Συγκεκριμένα, το 5 ιντσών display του είναι τεχνολογίας IPS και βγάζει ανάλυση στα 1280×720 pixels (720p). Ζωντάνια στα χρώματα, μοναδική ευκρίνεια στα fonts και στα εικονίδια, αλλά και εξαιρετικά brightness levels συνθέτουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οθόνη του X5. Επιπλέον, η Doogee έχει χρησιμοποιήσει επικάλυψη οθόνης με gorilla glass 2.5D της Corning, εξασφαλίζοντας έτσι ότι ακόμη και εάν υπάρξουν «ατυχείς στιγμές» και κακοτοπιές η οθόνη του Doogee μπορεί να αντέξει.

    Doogee X5 (3)

    Η οθόνη είναι «ιδανική» για την low-end κατηγορία που ανήκει, τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα tech specs του Doogee X5; Το «made in China» smartphone της Doogee βασίζεται σε ένα quad-core chipset (MT6580) της MediaTek, το οποίο είναι χρονισμένο στα 1.3GHz, ενώ επιπλέον συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Αν και ο συγκεκριμένος συνδυασμός σαφώς και δεν αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, παρόλα αυτά είναι ότι πρέπει για όλους εκείνους τους users που ψάχνουν μία προσιτή οικονομικά λύση, η οποία να μπορεί να τρέξει μία σειρά από εφαρμογές και να προσφέρει απροβλημάτιστο net surfing. Όσον αφορά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, το Doogee X5 έρχεται με 8GB storage, τα οποία είναι λίγα (από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος του αποθηκευτικού χώρου καταλαμβάνεται από το OS), παρόλα αυτά η δυνατότητα για εισαγωγή microSD κάρτας σίγουρα θα λύσει τα χέρια των users.

    Doogee X5 UI

    Σε ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό του, το Doogee X5 στηρίζεται στο Android Lollipop 5.1, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Doogee χρησιμοποιεί το δικό της User Interface, το οποίο αλλάζει σημαντικά τόσο την μορφή όσο και τις δυνατότητες του X5, δίνοντας μεγάλη έμφαση στον έλεγχο μέσω gestures.

    Doogee X5 (7)

    Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Doogee X5 υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot, Bluetooth 4.0, GPS, ενώ επιπλέον υποστηρίζει 3G (HSDPA). Φυσικά, εννοείται ότι από το Doogee δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι camera functions, με το X5 να διαθέτει κύριο σένσορα με 8MP και μία selfie cam στα 5MP. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η rear camera είναι κατασκευασμένη από τη Samsung με δυνατότητα για fast-focus (χρόνος εστίασης στα 0.1s), παράγοντας ένα αρκετά ποιοτικό αποτέλεσμα για την κατηγορία της.

    Doogee X5 (2)

    Κι όλα τα παραπάνω με τιμή μόλις στα… 84,90 ευρώ;

    Το καλύτερο λοιπόν σας το αφήσαμε για το τέλος, καθώς το πιο δυνατό χαρακτηριστικό του Χ5 είναι η ασυναγώνιστη τιμή του. Με τιμή μόλις στα 84.90 ευρώ, η πρόταση της Doogee ανακηρύσσεται ως μία από τις ιδανικότερες περιπτώσεις στην low-end κατηγορία, η οποία περνάει σε μία άλλη διάσταση την έννοια του «value for money». Με κόστος λίγο παραπάνω από τα 80 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε ένα πραγματικά αξιόλογο smartphone, το οποίο θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στα καθημερινά σας mobile ταξίδια. Με περιπτώσεις σαν του X5 δεν είναι πλέον taboo να πούμε ότι τα «made in China» smartphones έχουν ανέβει level!

    *To Doogee X5 της δοκιμής μας ήταν μία προσφορά της expus.gr, που αποτελεί τον επίσημο διανομέα των Doogee smartphones στη χώρα μας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles