20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Dropbox: Προσθέτει νέα χαρακτηριστικά για επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένους χρήστες

    Το Dropbox από την αρχή της δημιουργίας του έχει αποτελέσει μια επιχείρηση η οποία ασχολείται με το δημοφιλή χώρο της παροχής υπηρεσιών Cloud Storage. Το τελευταίο διάστημα, προσπαθεί να προσθέσει και άλλα χαρακτηριστικά που θα το καταστήσουν ακόμη πιο δημοφιλές στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως εργαλεία για τη «στενότερη» και συνάμα «αποτελεσματικότερη» συνεργασία μεταξύ των ομάδων.

    Ο Matt Pan, στέλεχος του Dropbox σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε: «Στην αρχή, δώσαμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα πρόσβασης και διαμοιρασμού των αρχείων των χρηστών, εκεί εστιάσαμε. Τώρα μας ενδιαφέρει η συνεργασία και η αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων, παράλληλα με το συγχρονισμό των αρχείων». Το Dropbox διαχωρίζει τα νέα χαρακτηριστικά σε τρεις κατηγορίες: μεμονωμένα άτομα, ομάδες και επιχειρήσεις. Καθένα από τα εργαλεία που προορίζονται για μια κατηγορία, δεν περιορίζονται σε αυτή.

    dropboxscans

    Όσον αφορά την εφαρμογή της υπηρεσίας για φορητές συσκευές, το Dropbox πρόσθεσε μια νέα λειτουργία scanning, ικανή να μετατρέψει σε .pdf τα αρχεία σας, είτε αυτά είναι έγγραφα, είτε αποδείξεις. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής των ήδη αποθηκευμένων εικόνων (λ.χ. αποδείξεων) σε .pdf. Για τις ομάδες πρόσθεσε έναν νέο τρόπο για παροχή feedback σε .pdfs, εικόνες και έγγραφα. Μπορούν δηλαδή οι χρήστες να προσθέσουν ένα σχόλιο σε ένα συγκεκριμένο μέρος του αρχείου, απευθείας από τον web browser. Για τις επιχειρήσεις, πλέον υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων με δικαιώματα ανάγνωσης μόνο, ένα χαρακτηριστικό που πριν περιορίζονταν σε επίπεδο φακέλου, ενώ προστέθηκε και μια νέα έκδοση ιστορικού, που επιτρέπει την προβολή όλων των αλλαγών που έγιναν στο αρχείο με την πάροδο του χρόνου.

    Σε γενικές γραμμές, τα νέα αυτά χαρακτηριστικά στόχο έχουν να καταστήσουν το Dropbox σαν μια υπηρεσία η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης και των επαγγελματικών ομάδων. Το αν θα το καταφέρει αυτό αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων. Ας μην ξεχνάμε και τον ανταγωνισμό, που είναι έντονος σε αυτό το χώρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles