16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Sony Z3 Tablet Compact. Γοητευτικό και πανίσχυρο (IFA 2014)!

    H Sony κατάφερε για μία ακόμη φορά να μας εκπλήξει ευχάριστα, καθώς στη διάρκεια του Sony event στο πλαίσιο της IFA 2014 παρουσίασε το Z3 Tablet Compact, ένα tablet 8 ιντσών που ξεχωρίζει για το ελάχιστο πάχος, τις αδιάβροχες ιδιότητες του, αλλά και από το γεγονός ότι είναι ελαφρύ σαν πούπουλο. To Ζ3 Tablet Compact (που ακολουθεί τα στάνταρ ποιότητας του εξαιρετικού Z2), είναι η πρώτη προσπάθεια της Sony να κατακτήσει την κατηγορία των 8ιντσών tablets, στην οποία μέχρι στιγμής δεν είχε την παραμικρή παρουσία.

    Z3_Compact_Tablet_1Το Xperia Z2 Tablet εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να θεωρείται ένα από τα πιο λεπτά tablets στον κόσμο, με το Z3 Tablet Compact να χαρακτηρίζεται πλέον ως ο άξιος διάδοχος του, καθώς με πάχος μόλις στα 6.4mm, το νέο tablet της Sony κάνει τη διαφορά. Όμως δεν είναι μόνο η εξαιρετικά λεπτή κατασκευή που το κάνει να ξεχωρίζει, αλλά και το γεγονός ότι είναι από τα λίγα tablets της κατηγορίας του, που διαθέτουν πιστοποίηση IP58/68, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εμφανίζει τεράστια αντοχή στη σκόνη, ενώ παράλληλα μπορεί να βυθιστεί στο νερό (μέχρι και 1.5 μέτρο) και να μην πάθει το παραμικρό! Οι ευχάριστες εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς η Sony έριξε πολύ το βάρος στην ανάπτυξη ενός πραγματικά υψηλής ποιότητας display (ανάλυσης 1920×1200 pixels) με την τεχνολογία Triluminos να εξασφαλίζει υψηλή ευκρίνεια και πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην ύπαρξη της X-Reality Engine που χαρίζει μοναδική ζωντάνια στα video αρχεία που προβάλλονται από το Z3 Compact Tablet.

    Z3_Compact_Tablet_5

    Όσον αφορά, τα υπόλοιπα tech specs του, στην καρδιά του Xperia Z3 Tablet Compact βρίσκεται ένας ταχύτατος quad-core Snapdragon 801, o οποίος με ταχύτητα ρολογιού στα 2.5GHz  είναι από τους πιο γρήγορους της συγκεκριμένης γενιάς επεξεργαστών. Επιπλέον, το Ζ3 Tablet Compact διαθέτει 3GB μνήμης RAM (ποσό ικανό να τρέξει και την πιο απαιτητική σύγχρονη εφαρμογή), ενώ ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής ανέρχεται στα 16GB (εάν σας φαίνεται λίγο το 8ιντσό tablet της Sony μπορείτε να δεχτεί κάρτες μέσω της MicroSD slot που φτάνουν έως τα 128GB). Στο πίσω μέρος του tablet υπάρχει μία κάμερα με αισθητήρα 8MP που φέρει Exmor RS sensors, ενώ η πρόσθια κάμερα του “μικρού” Z3 tablet, προσφέρει ικανοποιητική ανάλυση στα 2MP. Εκτός από τα παραπάνω, το team της Sony έχει δουλέψει πάρα πολύ πάνω στην ηχητική απόδοση της συσκευής, καθώς το Z3 Compact Tablet φέρει δύο stereo ηχεία, αλλά και την ειδική τεχνολογία αναβάθμισης ήχου DSEE HX, η οποία θεωρητικά βελτιώνει κατά πολύ την ηχητική απόδοση (την οποία βέβαια θα πρέπει να την δούμε στην πράξη κατά πόσο αποδίδει).

    Z3_Compact_Tablet_2

    Κλείνοντας, η χωρητικότητα της μπαταρίας του Z3 Tablet Compact ανέρχεται στις 4.500mAh, κάτι που σύμφωνα με τη Sony σημαίνει 15 ώρες HD video χωρίς την ανάγκη φόρτισης, ενώ ειδικότερα για τους φίλους του gaming το Z3 Tablet Compact προσφέρει μία ακόμη έκπληξη, καθώς η συσκευή υποστηρίζει τη δυνατότητα για remote play ανάμεσα στο Ζ3 Tablet Compact και στο PlayStation 4. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν μέσω ενός ειδικού βραχίονα να τοποθετήσουν το Dual Shock controller του PS4 στη βάση του tablet τους και μέσω Wi-Fi να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια στην οθόνη του tablet τους.

    Z3_Compact_Tablet_4

    H Sony δεν αναφέρθηκε στην τελική τιμή του Z3 Tablet Compact, ωστόσο εάν κρίνουμε με βάση τις δυνατότητες του, το περιμένουμε να είναι κομματάκι τσιμπημένο. Βέβαια, αν και φαίνεται ότι θα κοστίζει παραπάνω από το μέσο όρο, τα πρώτα δείγματα που έχουμε για αυτό μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα γοητευτικό και πανίσχυρο state-of-the-art 8ίντσο, το οποίο έχει τα φόντα για να αναρριχηθεί στην κορυφή της κατηγορίας του.

    http://youtu.be/P16Xbwrjqkc

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles