14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    eBay και Paypal γίνονται δύο ξεχωριστές εταιρείες

    Δώδεκα χρόνια μετά την εξαγορά της Paypal και, επικαλούμενη “ραγδαίες μεταβολές στο παγκόσμιο εμπόριο και το χώρο των πληρωμών”, η εταιρεία eBay ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά της να διαχωρίσει τις δραστηριότητές της σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες: eBay και Paypal. Έτσι, το Paypal γίνεται μία ξεχωριστή εταιρεία, σε μία προσπάθεια τόσο αυτό όσο και το eBay να επικεντρωθούν εκ νέου στις “τεράστιες ευκαιρίες” που προσφέρει ο χώρος και να κινηθούν για να τις εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

    ebay-paypal-split

    To eBay, όπως είναι προφανές, θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ το PayPal θα προσπαθήσει να διατηρήσει και να ενδυναμώσει τη θέση του στο κομμάτι των online πληρωμών. Ο eBay Marketplaces chief, Devin Wenig, γίνεται ο νέος CEO του eBay, ενώ ο Dan Schulman της American Express θα βρίσκεται στο “τιμόνι” του νέου PayPal.

    Ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών έρχεται μετά τις πολύμηνες πιέσεις του ακτιβιστή μεγαλοεπενδυτή, Carl Icahn, ο οποίος επέμενε για την αυτονόμηση του PayPal.

    Η είδηση του διαχωρισμού έφερε 8% αύξηση στην τιμή μετοχής του eBay, ενώ η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles