18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    To Ebola.com πωλείται έναντι του ποσού των 150.000 δολαρίων!

    Ο ιός Ebola σίγουρα αποτελεί το θέμα των τελευταίων ημερών, καθώς όσο αυξάνονται τα κρούσματα της θανατηφόρας αυτής ασθένειας, τόσο εντείνεται και η ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ειδικότερα, στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς οι υγεινονομικές αρχές των συγκεκριμένων χωρών δείχνουν ανήμπορες να αντιδράσουν στην επέλαση του ιού. Ωστόσο, όπως συμβαίνει από αρχαιοτάτων χρόνων εκεί που κάποιοι υποφέρουν, ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να… θησαυρίσουν. Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει και με την περίπτωση του domain Ebola.com που ανήκει στην εταιρεία Blue String Ventures.

    Ebola_1

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας που ειδικεύεται στην πώληση και διαχείριση domain names και διαφημιστικού χώρου στο Internet, η ονομασία Ebola.com αγοράστηκε από την Blue String Ventures το 2008, όταν φυσικά τότε η έξαρση της νόσου δεν ήταν τέτοια που να απασχολεί ολόκληρη την ανθρωπότητα και την διεθνή κοινή γνώμη (τότε υπήρχαν ορισμένα σποραδικά κρούσματα στην Αφρική). Μάλιστα, εάν επισκεφτείτε τώρα την συγκεκριμένη ιστοσελίδα (ebola.com) θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μία under construction σελίδα και ότι η ονομασία του site βρίσκεται προς πώληση. Όπως τονίζει ο CEO της εταιρείας, John Shulz από το 2008 μέχρι σήμερα η Blue String δεν κατόρθωσε να πουλήσει το συγκεκριμένο domain name, παρόλο που υπήρξαν αρκετές δελεαστικές προτάσεις. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Blue String, εκείνος και η εταιρεία του αποφάσισαν να προβούν στην εξαγορά του domain από τον προηγούμενο κάτοχο του, αφού πρώτα είχε παρακολουθήσει το προηγούμενο βράδυ τη γνωστή ταινία «Outbreak»,  στην οποία ο Dustin Hoffman προσπαθεί να περιορίσει έναν άκρως επικίνδυνο αερόβιο ιό.

    Ebola_2

    Με τη διαφαινόμενη ραγδαία ανάπτυξη του Ebola, δεν αποκλείεται το κόστος αγοράς του Ebola.com να εκτιναχθεί στα ύψη. Άλλωστε, για κάποιους μία τόσο τρομακτική ασθένεια που προκαλεί τον πανικό και την οδύνη δεν παύει παρά να αποτελεί μία προσοδοφόρα «επένδυση». Όσο κυνικό και εάν φαίνεται αυτό, δυστυχώς αυτός είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται η ανθρώπινη φύση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles