18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έντι ο Αετός: Ο Hugh Jackman προπονεί τον χειρότερο άλτη του σκι στην ιστορία του αθλήματος

    Ο Taron Egerton ερμηνεύει τον Μάικλ «Eddie the Eagle» Έντουαρντς, έναν από τα κλασικότερα παραδείγματα “underdog” στην ιστορία των σπορ που κατάφερε από ένας τραγικός άλτης του σκι να γίνει ο αυτοχρηματοδοτούμενος αθλητής, που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς του Κάλγκαρι το 1988 και ανάγκασε ολόκληρη την Βρετανία να μιλάει γι’ αυτόν. Η ιστορία του Eddie, ξετυλίγεται στην συγκινητική κωμική ιστορία του «Έντι ο Αετός».

    EF6B0021.CR2

    O Μάικλ Έντουαρντς ήταν ο πρώτος αθλητής που εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία στο άλμα με σκι. Δεν κέρδισε κάποιο μετάλλιο, αντίθετα τερμάτισε τελευταίος. Ωστόσο η επιμονή του να ξεπεράσει την έλλειψη εξοπλισμού και εκπαίδευσης, την κακή του όραση και την υψοφοβία του, αλλά και η μόνιμη καλή του διάθεση και αισιοδοξία του κέρδισαν τους φαν του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σε λίγο καιρό έγινε από σοβατζής, σύμβολο της επιμονής.
    Η ιδέα για την ταινία προέκυψε όταν μία ημέρα ο Matthew Vaughn (Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία, X-Men: Η Πρώτη Γενιά) παρακολουθούσε μαζί με τα παιδιά του την ταινία Cool Runnings, την κλασική πια κωμωδία για την ομάδα από την Τζαμάικα που αψήφησε όλα τα εμπόδια για να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Κάλγκαρι. O Vaughn θυμήθηκε την ιστορία του Αετού Έντι, καθώς και ένα σχετικό σενάριο που είχε λάβει αρκετά χρόνια πριν και είχε διαβάσει, χωρίς να το αγοράσει τελικά. Τρεις μήνες μετά, τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει.

    Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο ηθοποιός και νυν σκηνοθέτης Dexter Fletcher, που αν και ήταν πολύ μικρός για να θυμάται την ιστορία μπήκε γρήγορα στο νόημα. Το στόρι συμπληρώθηκε με τον φανταστικό χαρακτήρα που δημιούργησαν οι συντελεστές. Τον συνοδοιπό του Έντι σ’ αυτό το τρελό ταξίδι. Και ιδού ο Μπρόνσον Πίρι, ένας Αμερικανός πρώην αθλητής του άλματος με σκι, που πίνει πολύ, καπνίζει πολύ και δεν νοιάζεται για οτιδήποτε άλλο, πόσο μάλλον για τον ατζαμή Έντι. Ο Vaughn είχε εξαρχής στο μυαλό του τον Hugh Jackman, ο οποίος όχι μόνο ήξερε την ιστορία του Έντι αλλά και είχε αποπειραθεί να κάνει τα δικά του άλματα από τη σκεπή του σπιτιού του! Και τα υπόλοιπα όπως λένε είναι ιστορία.

    Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες στις 31 Μαρτίου σε διανομή Odeon

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles