14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    “Έφυγε” από τη ζωή ο Wes Craven

    O σπουδαίος δημιουργός του Nightmare on Elm Street και του Scream, Wes Craven, “έφυγε” στα 76 του χρόνια. Ένας από τους ανθρώπους που όρισαν το horror και slasher genre, ο Craven άφησε το δικό του στίγμα στο σινεμά και μία φήμη που άπαντες τιμούσαν και θα τιμούν. Ο Craven άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λος Άντζελες την Κυριακή, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

    wes craven1

    Ο σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του το 1972 με το The Last House on the Left, ωστόσο η ταινία που τον έκανε διάσημο δεν ήταν άλλη από το Nightmare on Elm Street που έκανε θραύση το 1984. Με budget μόλις 1.8 εκατομμύρια δολάρια είχε φέρει 25 στο box office και συνέχισε στην πορεία για να γίνει ένα σούπερ επιτυχημένο franchise και να κάνει τον Freddy Krueger την απόλυτη cult φιγούρα. Δώδεκα χρόνια αργότερα ήρθε το τεράστιο hit Scream που θύμισε στους νεότερους την τεράστια συμβολή του Craven στο είδος. Και εδώ ακολούθησαν πολλά sequels, αλλά και μία tv spinoff σειρά.
    Εκτός από τα κινηματογραφικά του ο Craven είχε δοκιμάσει και ως συγγραφέας με το Fountain Society να κυκλοφορεί το 1999 ενώ πιο πρόσφατα είχε εκδόσει το πρώτο του κόμικ, Coming of Rage το οποίο σχεδίαζε να μεταφέρει στη μικρή οθόνη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles