17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Έφυγε ο «πατέρας» του laser, Charles Townes, σε ηλικία 99 ετών

    O Charles Townes, o φυσικός το έργο του οποίου βοήθησε να τεθούν τα θεμέλια της ανάπτυξης του laser, πέθανε πριν λίγες ώρες, σε ηλικία 99 ετών.

    Charles Townes

    Ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας, που, πέρα από τη φυσική, είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον για την αστρονομία, καθώς ήταν πρωτοπόρος στον τομέα της υπέρυθρης αστρονομίας και ο πρώτος που ανακάλυψε νερό στο διάστημα, ενώ του έχει απονεμηθεί Νομπέλ Φυσικής το 1964, μαζί με τους Σοβιετικούς Νικολάι Μπασόφ και Αλεξάντερ Πρόχοροφ, για τη θεμελιώδη εργασία τους στον τομέα της κβαντικής ηλεκτρονικής.

    Ο Townes εφήυρε στα μέσα της δεκαετίας του ’50 το “maser”, που χρησιμοποιούσε την ενίσχυση των μικροκυμάτων περισσότερο και όχι την ενίσχυση φωτός. Αργότερα, οι Gordon Gould (ARPA) και Ted Maiman (Hughes Labs) εργάστηκαν σε παρόμοια έρευνα στα τέλη της δεκαετίας του ’50, με τον δεύτερο μάλιστα να είναι ο πρώτος που δημιούργησε ένα πρακτικό laser το 1969, πραγματοποιώντας τις έρευνές του πάνω στη δημοσιευμένη έρευνα του Townes.

    Ο Townes, αργότερα, έγινε γνωστός χάρη στην υποστήριξη της θεωρίας του ότι “επιστήμη και θρησκεία θα συγχωνευτούν μία μέρα, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της δημιουργίας”

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles