13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Είναι στιγμή να αλλάξετε το password σας στο LinkedIn

    Χρήστης σε ένα Ρωσικό φόρουμ ισχυρίζεται πως κατόρθωσε να υπεξαιρέσει σχεδόν 6,5 εκατομμύρια passwords χρηστών από το LinkedIn και στην αρχή κανένας δεν το πίστευε. Ο χρήστης αυτός ανέβασε όμως τα 6458020 passwords, χωρίς τα αντίστοιχα usernames για να αποδείξει του λόγου το αληθές.

    Αρκετοί χρήστες του LinkedIn αναφέρουν πως κατόρθωσαν να αναγνωρίσουν τα passwords τους οπότε αυτό έχει σημάνει συναγερμό για όλους να αλλάξουμε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασής μας.

    Την αποκάλυψη έκανε το Νορβηγικό site Dagens IT με το LinkedIn να ανταποκρίνεται μία ώρα πριν, αναφέροντας πως διερευνά το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα πόσο χρόνο θα πάρει για την διαχείριση του κοινωνικού – επαγγελματικού δικτύου, εσείς αλλάξτε άμεσα το password σας, όπως και σε όλους τους λογαριασμούς που το χρησιμοποιείτε.

    Οι ερευνητές από εταιρείες ασφαλείας δεν έχουν καταλήξει ακόμα για τον λόγο και τον τρόπο με τον οποίο ο Ρώσος hacker κατόρθωσε να υποκλέψει τα passwords από το LinkedIn, ούτε αν τα passwords αυτά συνοδεύονται από emails χρηστών, πράγμα που θα ήταν ακόμα σοβαρότερο.

    Πηγή: The Next Web, ZDNet

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles