18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έκλεισε και το BTJunkie.com… Εθελοντικά

    Η μηχανή αναζήτησης torrents BTjunkie είναι το τελευταίο «θύμα» στον πόλεμο των αρχών με τις υπηρεσίες διαμοιρασμού αρχείων, αν και στην περίπτωσή του, το κλείσιμο έγινε εθελοντικά.

    Στην αρχική σελίδα του site θα δείτε την παρακάτω εικόνα:

    2005 – 2012 Αυτό είναι το τέλος φίλοι μου. Η απόφαση δεν ήρθε εύκολα, αλλά αποφασίσαμε εθελοντικά να κλείσουμε το site. Για χρόνια πολεμούσαμε για το δικαίωμά σας να επικοινωνείτε, αλλά ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε. Ήταν μία εμπειρία ζωής και σας τα καλύτερα.

    Το site δεν διώχθηκε από τις αρχές, όπως δήλωσε ένας εκ των ιδρυτών του στο TorrentFreak, αν και κατά τη διάρκεια του 2011 οι αρχές προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων είχαν ζητήσει την κατάταξή του στα «κακόβουλα» sites και είχαν αναγκάσει την Google να μην εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

    Όσο λοιπόν κι αν το BTJunkie δεν έτυχε «δικαστικής προσοχής», τα γεγονότα και οι καταδίκες των megaupload.com αλλά και το PirateBay έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση των administrators και ιδρυτών.

    Αρκετά άλλα sites σταμάτησαν τη διαδικασία του διαμοιρασμού αρχείων, όπως το FileSonic, FileServe και  uploaded.to ενώ το PirateBay «μετακόμισε» το domain του σε PirateBay.se ώστε να το προστατεύσει από τις αμερικανικές αρχές.

     

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles