20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Εκπληκτικές φωτογραφίες του γαλαξία μας, που δεν πρέπει να χάσετε

    Έχουμε δει όλοι αυτές τις μαγικές φωτογραφίες του γαλαξία μας στον νυχτερινό έναστρο ουρανό. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που η ψηφιακή φωτογραφία, τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, έκανε πραγματικότητα με έναν τρόπο που δεν υπήρξε ποτέ. Ο Ian Norman είναι φωτογράφος και παιδαγωγός, που περνά πολύ χρόνο διδάσκοντας την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικά πως να βγάζεις αυτές τις όμορφες εικόνες του ουρανού, και τις παρουσιάζει μέσω της ιστοσελίδας του, Lonely Speck.

    ψωβωβ

    Κατά την διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού με την κοπέλα του από τις ΗΠΑ προς την Βουδαπέστη, βρέθηκε μπροστά σε μια πρόκληση: να βγάλει μερικές φωτογραφίες του πανέμορφου νυχτερινού ουρανού από το παράθυρο ενός αεροπλάνου. Σε ένα νέο βίντεο, ο Norman μιλάει σχετικά με την προσπάθεια που κατέβαλε να βγάλει αυτές τις φωτογραφίες και την διαδικασία της όλης φωτογράφισης. Οπότε, όποιος προσπαθήσει να κάνει το ίδιο στο επόμενο ταξίδι του με αεροπλάνο, πρέπει οπωσδήποτε να δει το βίντεο.

    ψωβψωββ

    Το να βγάζεις μια φωτογραφία τον έναστρο ουρανό από ένα αεροπλάνο που πετάει στα 36.000 πόδια, είναι μια διεργασία που κρύβει πολλές προκλήσεις, ξεκινώντας με το έλεγχο και τον περιορισμό του καθρεφτισμού του φωτός στο παράθυρο, μέχρι την τεράστια ταχύτητα που πρέπει να έχει το κλείστρο της κάμερας για να περιορίσει το θάμπωμα από την κίνηση του αεροπλάνου.

    Πέρα από τα κλικ τις κάμερας, ο Norman διεισδύει στην διαδικασία επεξεργασίας της εικόνας ώστε να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Η επεξεργασία – ίσως κάποιοι από εσάς να γνωρίζεται ήδη εάν έχετε προσπαθήσει να επεξεργαστείτε μια φωτογραφία του ουρανού –  είναι η μισή δουλειά, έτσι ο Norman μοιράζεται κάποια μυστικά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles