13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο πιο cool CEO του κόσμου, θέλει να μπορείς να ταξιδεύεις μέχρι το Πεκίνο, σε λίγες μόνο ώρες

    Νομίζατε πως ο Steve Jobs ήταν ο πιο cool CEO που πέρασε από τα επιχειρηματικά πράγματα της τεχνολογίας; Δεν ήταν. Ή ο John McAfee; Αυτός έγινε cool αφότου πούλησε την εταιρεία του. Ο Elon Musk έχει κερδίσει αυτό τον τίτλο. Ο CEO της Tesla Motors. Με τα φανταστικά υβριδικά αυτοκίνητα και τις απίθανες ιδέες. Εκτός από την Tesla Motors είναι και CEO της SpaceX που κάνει ήδη εμπορικές πτήσεις προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και το όραμα που θα αποκαλύψει την 12η Αυγούστου, έχει να κάνει με ένα πιο γήινο ταξίδι. Το Hyperloop. Το ταξίδι με κάψουλες σε κενό αέρος, που θα φτάνει την ταχύτητα των 4,000 μιλίων την ώρα!

    5335303-Latest-Business-News-Elon-Musk-Will-Reveal-His

    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ήδη από το 1910, ο φυσικός R.M. Salter φανταζόταν το vactrain. Ένα τρένο, το οποίο δεν θα κυλούσε πάνω σε ράγες, αλλά θα κυκλοφορούσε σε τεράστιους σωλήνες που θα ένωναν τις πόλεις και θα κινούταν σε κενό αέρος. Την ιδέα αυτή δημοσίευσε και το 1972 μία εταιρεία, η Rand Corporation, μιλώντας για το VHST (Very High Speed Transit System). Δηλαδή, φανταζόμαστε ζεύγη από τεράστιους σωλήνες, που χωράνε μία κάψουλα 6 ατόμων και μέσα τους δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε καν αέρας. Η κάψουλα θα διαθέτει ηλεκτρική μηχανή προώθησης.

    Την ιδέα αυτή τη στιγμή αναπτύσσει μία άλλη εταιρεία, η ΕΤ3, με την οποία έχει σχέση ο Elon Musk. Βρίσκεται στο Longmont της πολιτείας του Κολοράντο. Και ονομάζει το αντικείμενό της ως «διαστημικό ταξίδι πάνω στη γη». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Wired, η ΕΤ3 βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο μελέτης. Αλλά ο Elon Musk ετοιμάζει μία σχετική ανακοίνωση την 12η Αυγούστου. Και αν στην ΕΤ3 «λείπουν» οι κατάλληλοι συνεργάτες για να ολοκληρώσουν το όραμά τους, ποιος καλύτερος από τον SpaceXTesla Elon Musk; Με τα διαστημικά ταξίδια να έχουν γίνει πραγματικότητα και την τεχνογνωσία πάνω στον μηχανοκινούμενο ηλεκτρισμό της Tesla, μάλλον πολύ σύντομα θα βρει τα κατάλληλα resources για να ολοκληρώσει το Hyperloop.

    Ο ίδιος μάλιστα, σε tweets του, αναφέρει πως θα προσπαθήσει ώστε το project αυτό να είναι open source. Το φαντάζεστε; Όχι, το φαντάζεστε; Δείτε την σύντομη παρουσίαση της ΕΤ3:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles