18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    O Elon Musk ονειρεύεται Internet παντού με τη χρήση 700 φθηνών δορυφόρων!

    O Elon Musk είναι ίσως ο πιο cool CEO, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κόσμο των νέων τεχνολογιών, καθώς ο ιθύνων νους της SpaceX και της Tesla Motors επεξεργάζεται ήδη ένα σχέδιο για την παροχή Internet ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, με τη δημιουργία ενός πυκνού δικτύου 700 και πλέον δορυφόρων. Το φιλόδοξο αυτό project του Elon Musk υπολογίζεται ότι πρόκειται να στοιχίσει κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

    Elon Musk_1

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, ο Elen Musk αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με τον νυν ιδρυτή της WorldVu Satellites και πρώην στελέχους της Google, Greg Wyler. Μαζί σχεδιάζουν την δημιουργία ενός δικτύου τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων, οι οποίοι θα είναι αρκετά φθηνότεροι και μικρότεροι σε μέγεθος σε σχέση με τους συμβατικούς δορυφόρους. Ενδεικτικό είναι ότι ο κάθε δορυφόρος του προγράμματος του Elon Musk θα ζυγίζει περίπου 100 κιλά, τη στιγμή που οι συμβατικοί δορυφόροι διαθέτουν το διπλάσιο βάρος. Αν και το εν λόγω project  ξεχωρίζει για τη μεγάλη δυναμική του, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα πολύ πρώιμα στάδια του, καθώς θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια (οικονομικής και τεχνικής φύσεως) μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή. Εφόσον βέβαια κυλήσουν όλα ομαλά, ο Elon Musk θεωρεί ότι οι πρώτοι δορυφόροι του προγράμματος του θα έχουν τεθεί σε τροχιά περίπου μέσα στο 2020. Ο Greg Wyler στην Google εργαζόταν πάνω σε ένα παρόμοιας φιλοσοφίας πρόγραμμα, που αφορούσε στην παροχή Internet connection μέσω ενός δικτύου 180 δορυφόρων (προσπάθεια η οποία όμως τελικά δεν τελεσφόρησε).

    Internet_Globbaly2

    Η κούρσα για την παροχή Internet σε κάθε γωνιά του πλανήτη έχει ξεκινήσει για τα καλά, καθώς ως γνωστόν η Google και ο Mark Zuckerberg έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδια για να δικτυώσουν ολόκληρο τον πλανήτη. Μάλιστα, ήδη η Google δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς τα μπαλόνια του Project Loon θα βρίσκονται στον αέρα στα μέσα του 2015.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles