15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ένα Αποκαλυπτικό απόγευμα με το καστ του The Walking Dead

    «Είχα προτείνει στον πατέρα μου να πάει να δει το Seven. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήμουν στο αεροδρόμιο του Ντάλας και μου τηλεφώνησε. «Τι στο καλό σου συμβαίνει; Αισθάνομαι απαίσια, “βρώμικος”, γιατί μου είπες να δω αυτή την ταινία;». Και του είπα «Μα μπαμπά σε έκανε να αισθανθείς».

    Αυτό ακριβώς κάνει το The Walking Dead, η σειρά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης, που δεν της είναι δύσκολο να καθηλώσει μέχρι και 20 εκατομμύρια μπροστά από τη μικρή οθόνη. Κάνει το κοινό να αισθάνεται με όλες του τις αισθήσεις, κάτι που θεωρεί ανεκτίμητο και αποτελεί τον βασικό λόγο που οι fans πληθαίνουν κάθε σεζόν όλο και περισσότερο με το show να συνεχίζει ακάθεκτo.

    Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον συμπαραγωγό, σκηνοθέτη και υπεύθυνο των ειδικών εφέ, Greg Nicotero, που μαζί με τους πρωταγωνιστές της σειράς Michael Cudlitz, Ross Marquand, Josh McDermitt, δηλαδή τον Abraham, τον Aaron και τον Eugene αντίστοιχα, βρέθηκαν στην Αθήνα με αφορμή την έναρξη του δεύτερου μισού του έκτου κύκλου που μεταδίδεται αποκλειστικά από το FOX. Η έκπληξή τους πως και στα μέρη μας υπάρχουν πολλοί φανατικοί της σειράς ήταν έκδηλη, όπως και το μέγεθος της επιτυχίας της σειράς που πλέον έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

    TWDinGREECE_005

    «Το έχουμε συζητήσει πολύ με τα άλλα μέλη του καστ και ειλικρινά δεν ξέρουμε. Είμασταν τυχεροί από την άποψη πως μιλάμε για ένα φαινόμενο. Κάθε φορά που ανοίγεις τις ειδήσεις ακούς για μία χώρα που εισέβαλλε σε κάποια άλλη, για κάποιον σεισμό, για κάποιο δικτάτορα, για μία οικονομία που καταρρέει. Μοιάζουν όλα να γκρεμίζονται και να είμαστε στα πρόθυρα μίας αποκάλυψης. Επειδή οι fans παρακολουθούν το show και ταυτίζονται με τους χαρακτήρες, σκέφτονται πως μάλλον δεν είμαστε και τόσο μακριά από την πτώση του πολιτισμού μας και αναρωτιούνται που θα ήταν εκείνοι σε μία τέτοια κατάσταση. Το είχα κάνει κι εγώ πριν συνδεθώ με το show».

    Αυτός ήταν ο Josh McDermitt που πριν αρχίσει να καταστρώνει σχέδια για να επιβιώσει έκανε και stand up comedy. Από το γέλιο στη σκηνή στο δράμα με μπόλικο αίμα.

    «Νόμιζα πως θα ήταν δύσκολο. Αλλά και στην κωμωδία και στο δράμα πρέπει να βρεις την αλήθεια. Ήταν μία πρόκληση. Τώρα είναι μία ευλογία που μπορώ να κάνω τα δύο πράγματα παράλληλα και μπορώ να συστηθώ ξανά στο κοινό που δεν με ήξερε ως stand up comedian. Υπάρχουν κωμικά στοιχεία στον Eugene. Αντιπροσωπεύει νομίζω πολλά άτομα στην κοινωνία μας, που ίσως βλέπουν τον εαυτό τους στο πρόσωπό του. Σε μία δύσκολη κατάσταση φοβούνται, περιμένουν να τους προστατέψει κάποιος άλλος. Δεν προσπαθώ να είμαι αστείος με τον χαρακτήρα, αλλά νομίζω πως μου βγαίνει φυσιολογικά».

    «Ο Eugene ανέλαβε δράση τώρα στην midseason. Από ένας τύπος που απέφευγε τις συμπλοκές επειδή δεν έχει αυτοπεποίθηση, τώρα το πήρε απόφαση. Είναι έξυπνος αλλά φοβισμένος. Η αυτοπεποίθησή του έχει ανέβει και θα δοκιμαστεί περισσότερο στα επόμενα επεισόδια και θα δούμε εάν θα προχωρήσει μπροστά ή θα δειλιάσει».

    Και οι αποχαιρετισμοί όταν πεθαίνει ένα μέλος του καστ πως είναι;
    «Είναι λυπηρό. Χάνουμε έναν φίλο, έναν συνάδελφο. Το show είναι μοναδικό, γιατί στην πραγματικότητα σκοτώνουμε και τον ηθοποιό (γέλια). Είναι σίγουρα λυπηρό, αλλά απαραίτητο για να προχωρήσει η ιστορία. Νομίζω πως μία κακή εκδοχή του σόου θα κρατούσε τον Hershel ζωντανό, που ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους μου χαρακτήρες. Η ιστορία το χρειαζόταν αυτό. Το show δεν πρέπει να γίνεται στάσιμο».

    Όσο για το μέλλον είναι σαφής.
    «Οι ηθοποιοί είμαστε λίγο σαν τους τσιγγάνους. Πηγαίνουμε από δουλειά σε δουλειά. Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη δουλειά μου αλλά πιθανόν θα είναι χάλια εάν την συγκρίνεις με αυτή».

    TWDinGREECE_001

    O Ross Marquand έχει πάντα τις μιμήσεις ως back up plan, αυτές με τις οποίες έβγαζε το ψωμί του τα δύσκολα χρόνια και που τώρα γίνονται viral videο. Υποδύεται τον Aaron, μία δύσκολη αποστολή αφού είναι ο πρώτος ανοιχτά gay χαρακτήρας της σειράς.

    «Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Όπως έχει πει ο δημιουργός του κόμικ Robert Kirkman, δεν έχει κρυφτεί ποτέ από το gay στοιχείο αφού έχει πολλούς γκέι φίλους και λεσβίες φίλες που θέλει να αντιπροσωπεύσει. Και νομίζω πως το Walking Dead έχει κάνει εξαιρετική δουλειά παρουσιάζοντας τις διαφορετικές σεξουαλικές εκφράσεις, γι΄αυτό και το αγαπάει όλος ο πλανήτης. Όλοι μπορούν να δουν τον εαυτό τους σε ένα ή δύο από τους χαρακτήρες. Ο Aaron είναι ένα άτομο που ξέρει να επιβιώνει, αφού υπήρξε θύμα της περιθωριοποίησης και πριν την Αποκάλυψη».

    «Είναι αυτός που προσπαθεί να βγάλει το καλό από τους άλλους ανθρώπους. Προσπαθεί να βρει τους καλύτερους και να τους φέρει στην Αλεξάνδρια κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο αφού δεν έχουν μείνει και πολλοί άνθρωποι και δεν είναι και οι καλύτεροι. Η δύναμή του είναι πως βρίσκει τους κατάλληλους. Ο Aaron είναι εδώ και χρόνια ο “recruiter” και έχει δει πολύ δράση έξω από τα τείχη. Και αυτή η εμπειρία που έχει αποκτήσει θα τον βοηθήσει περισσότερο, επειδή η προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι η άμυνα, να χτιστούν τα τείχη και να ενισχυθεί η αίσθηση της ασφάλειας. Στο μέλλον θα αναλάβει έναν ακόμα πιο δραστήριο ρόλο».

    Πόσο έχει βασίσει την ερμηνεία του στα κόμικς;
    «Και ναι και όχι. Όταν μας δόθηκαν οι ρόλοι τρέξαμε και πήραμε τα κόμικς και διάβασα όσο περισσότερο μπορούσα για να πάρω μία καλή ιδέα ποιος ήταν ο χαρακτήρας μου και τι εκπροσωπούσε. Και οι παραγωγοί μας είπαν να πάρουμε όση έμπνευση μπορούσαμε από το υλικό αυτό ωστόσο στο τέλος ήθελαν να τους δώσουμε την προσωπική μας ταυτότητα. Σίγουρα υπάρχει o πειρασμός να διαβάσουμε τα κόμικς, όμως στο τέλος το show είναι ένα διαφορετικό κομμάτι».

    12805692_683191928451122_8388663805388092971_n

    Ο Michael Cudlitz τον «είχε» τον ρόλο πριν καν πιάσει στα χέρια του το σενάριο. Η φυσική του παρουσία φωνάζει «Abraham» και γνωρίζεις εκ των προτέρων πως πραγματικά απολαμβάνει τον χαρακτήρα που είναι το ίδιο λιγομίλητος.

    «Νομίζω πως όλοι θέλουν να είναι τόσο ευθύς όπως ο Abraham. Χωρίς ψέμματα και μισόλογα. Πες μου ποιο είναι το πρόβλημά σου και θα το λύσουμε άμεσα. Και νομίζω πως εάν είμασταν έτσι όλοι μας στη ζωή θα είχαμε πολλά λιγότερα προβλήματα. Μπορεί να σήμαινε και το θάνατό μας, αλλά πιστεύω πως θα είμασταν όλοι μας σε μία καλύτερη κατάσταση».

    Το να γνωρίζεις πως το μοιραίο μπορεί να συμβεί ακόμα και στο επόμενο επεισόδιο, είναι κάτι που δίνει ένταση στην ερμηνεία;
    «Το πιστεύω. Σε βάζει περισσότερο στη στιγμή. Δεν κατηγορώ τις άλλες δουλειές, αλλά στην Αμερική κάποια show φτάνουν τα 20-22 επεισόδια. Εκεί υπάρχει χρόνος για να χαλαρώσει κάποιος, να μην τα θεωρήσει όλα τόσο σημαντικά. Εδώ υπάρχει μία αμεσότητα αφού μπορεί να είναι το τελευταίο σου επεισόδιο. Αυτό κάνει όλους να έχουν συνέχεια την καλύτερη απόδοση».

    «Ήμουν πολύ τυχερός με την δουλειά μου. Πολλοί δεν έβλεπαν το Southland. Αυτό όμως το fanbase είναι τόσο τρομερά ενθουσιώδες που δεν μπορώ καν να το εξηγήσω. Πέρα όμως από αυτό, είναι και οι άνθρωποι που περνάω μαζί τους τις μέρες μου. Είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που έχω δουλέψει. Έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μίας κατάστασης όπου αισθάνεσαι καλά. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να πουν την ίδια ιστορία και να την πουν καλά. Όταν τα βρίσκεις όλα αυτά αισθάνεσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Όχι μόνο επειδή κάνεις αυτό που ήθελες να κάνεις πάντα, αλλά επειδή το κάνεις τόσο καλά και με υπέροχα άτομα. Με τσιμπάω συνέχεια για να το πιστέψω».

    Και τι έχει να πει για τον ξαφνικό θάνατο, το νέο trend της μικρής οθόνης;
    «Είναι κάτι που ανεβάζει το συναισθηματικό ρίσκο. Βλέπεις τη ζωή μέσα από τα μάτια τους. Στο Game of Thrones μπορεί να κόψουν το κεφάλι του αγαπημένου σου χαρακτήρα. Το ίδιο στο Walking Dead. Είναι πιο ρεαλιστικό και σε επηρεάζει αλλά θα το ξεπεράσεις και θα ταυτιστείς με έναν καινούργιο χαρακτήρα. Κανείς δεν θα ήθελε να ζούμε όλοι στην Αλεξάνδρια ευτυχισμένοι για ακόμα 9 σεζόν. That would suck!»

    TWDinGREECE_002

    Ο Greg Nicotero για πρώτη φορά «τσίμπησε» τον εαυτό του όταν είδε το Jaws. Μετά το έκανε ξανά όταν ο τεράστιος George Romero του ζήτησε να δουλέψει σε μία ταινία του.

    «Το 1984. Πριν από 32 χρόνια. Χρειάστηκαν 32 χρόνια για να καταλάβει το κοινό τον κόσμο των ζόμπι! Είναι ένα παράσημο για μένα. Ο George μου έδωσε την πρώτη δουλειά μου. Το χόμπι μου έγινε η καριέρα μου και αυτό επειδή έμενα στην Πενσιλβάνια, 40 λεπτά μακριά από τον τύπο που ήταν υπεύθυνος γι’ αυτές τις ταινίες. Εάν έμενε στη Νέα Υόρκη, θα έκανα πραγματικές εγχειρήσεις από ψεύτικες! (σημ. σπούδαζε ιατρική)».

    Που θα απέδιδε την επιτυχία που γνωρίζει η σειρά;
    «Θα έλεγα πως είναι ο σεβασμός που έχουμε στο υλικό και στο genre. Ο Frank Darabont που συνέλαβε και την ιδέα, πραγματικά αγαπάει το είδος. Αυτά τα στοιχεία φάνηκαν στον πιλότο και στα πρώτα 6 επεισόδια υπάρχει μία ευλάβεια. Δεν ήταν προκλητικό, ούτε εξεζητημένο, ναι, ήταν τρομακτικό χωρίς όμως να θέλει να «εκμεταλλευτεί» τον τρόμο, αλλά να πει την ιστορία που είναι και το βασικό ζητούμενο. Εάν το κοινό σταματήσει ξαφνικά να βλέπει το show και να βλέπει μόνο τα ειδικά εφέ, τότε έχεις χάσει το παιχνίδι. Εάν δεν ενδιαφέρεσαι για τους ανθρώπους, δεν θα σου δώσει κάτι πίσω το show. Είναι μία συλλογική εμπειρία. Οικογένειες το βλέπουν μαζί, το βλέπει κόσμος μαζεμένος στα μπαρ. Μία γιαγιά μιλούσε με τον εγγονό της και την ρωτούσε τι κάνεις και πως είσαι και εκείνη του είπε, πες μου γρήγορα τι θες γιατί έχει σε λίγο το Walking Dead!

    Κάθε πότε του ζητάνε να φτιάξει το καλύτερο ζόμπι με budget δέκα δολάρια;
    «Κάθε μέρα! Υπάρχει ένα ρητό στο Χόλιγουντ που λέει πως μπορείς να το κάνεις με δύο, τρεις τρόπους. Φτηνότερα, γρηγορότερα ή καλύτερα. Αλλά πρέπει να διαλέξεις μόνο δύο απ’ αυτούς, όχι και τους τρεις μαζί. Αυτό που συμβαίνει με την εταιρεία μου, που υπάρχει εδώ και 28 χρόνια, είναι πως είμαστε το τελευταίο make up effects studio που υπάρχει, το παλιότερο στον κόσμο. Εκεί παίρνουμε τα κείμενα με αυτές τις απίστευτες σκηνές και πάντα βρίσκουμε τρόπο πως θα τις γυρίσουμε. Το έμαθα από πολύ μικρή ηλικία αυτό στα σετ. Οταν έρχεται ένας σκηνοθέτης και σου ζητάει κάτι, δεν λες ποτέ όχι. Του λες δώσε μου ένα λεπτό. Και πας και σκέφτεσαι μία δημιουργική λύση στο πρόβλημά του. Οι μεγαλύτερες δουλειές μας έχουν προκύψει από αυτές τις απαιτήσεις. Το «δεν είναι δική μου δουλειά» ή «δεν είναι δίκη μου αρμοδιότητα» δεν το έχω πει ποτέ στα 30 χρόνια που το κάνουμε».

    Και αν γινόταν όντως Αποκάλυψη τι θα έκανε;
    «Θα έκανα ζόμπι τον εαυτό μου και θα κυκλοφορούσα ανάμεσα σε όλους. Δεν θα με καταλάβαινε κανείς».

    Screen Shot 2016-03-02 at 1.05.47 PM

    Το δεύτερο μισό του έκτου κύκλου του «The Walking Dead» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22:45, στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την πρώτη προβολή στην Αμερική! Το κανάλι FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, ΟΤΕ TV, hol και Cyta Hellas. Τα νέα επεισόδια «The Walking Dead» θα είναι επίσης διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles