18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επίγειος ψηφιακός δέκτης HD EME HR D101

    Ο επίγειος ψηφιακός δέκτης D101 της Engineering & Manufacturing Electronic HR, αποτελεί μία από τις πλέον ποιοτικές και πλήρεις προτάσεις στην κατηγορία του. Για την ακρίβεια πρόκειται για μία από τις καλύτερες συσκευές, με τη βοήθεια των οποίων θα κάνετε το μεγάλο βήμα προς την ψηφιακή τηλεόραση. Χάρη στις εξόδους SCART και HDMI, είναι σε θέση να σας χαρίσει κρυστάλλινη εικόνα, ό,τι τηλεόραση κι αν διαθέτετε, είτε παλιό, είτε καινούριο μοντέλο.

    Δείτε πόσο εύκολα ο D101 θα εντοπίσει τα κανάλια που εκπέμπουν ψηφιακά: επιλέγετε τη γλώσσα των μενού και κατόπιν πατάτε στο «Αναζήτηση». Αυτό ήταν όλο!

    Η εμπειρία μας με τον D101 υπήρξε ικανοποιητικότατη. Τα ελληνικά μενού του, άλλωστε, εγγυώνται πως δεν πρόκειται να βρεθείτε ποτέ σε αδιέξοδο – κι αν υπάρχει υποψία τέτοιου, το επεξηγηματικότατο εγχειρίδιο στην ελληνική γλώσσα θα σας λύσει κάθε πρόβλημα. Μόλις ρυθμίσαμε τη γλώσσα των μενού, ο αποκωδικοποιητής έψαξε για κανάλια. Η αναζήτηση έγινε αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού και μέσα σε δυο-τρία λεπτά είχαμε στη διάθεσή μας πλήθος τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, όλοι με ψηφιακό σήμα φυσικά.

    Με το που ολοκληρώθηκε η αναζήτηση των καναλιών και ο καταρτισμός της σχετικής λίστας, ήμασταν έτοιμοι να περιηγηθούμε στο μαγικό κόσμο της ελληνικής ψηφιακής τηλεόρασης. Η εναλλαγή των καναλιών γινόταν με τα δύο πλήκτρα κατεύθυνσης (επάνω και κάτω) ενώ με ένα πάτημα του κεντρικού κουμπιού «ΟΚ», είχαμε πρόσβαση στην πλήρη λίστα. Η ποιότητα της εικόνας ήταν εξαιρετική με ζωντανά χρώματα και ήχο χωρίς «σκουπίδια», έστω κι αν η έντασή του ήταν σχετικά χαμηλή.

    Έχοντας συνδέσει έναν φορητό σκληρό δίσκο μέσω της θύρας USB που υπάρχει στην πρόσοψη της συσκευής. Είδατε; Μπροστά, για να μη σκύβετε ψάχνοντας πίσω απ' την τηλεόραση.

    Από εκεί και πέρα, μέσω των μενού, είχαμε πρόσβαση σε μια σειρά έξτρα λειτουργιών τις οποίες και βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσες. Η συλλογή με τα έξι παιχνιδάκια ας πούμε είχε την πλάκα της αφού μας προσέφερε κάμποσες στιγμές ψυχαγωγίας και ξεγνοιασιάς ενώ απροβλημάτιστα λειτούργησε και η σύνδεση εξωτερικών μονάδων αποθήκευσης (είτε sticks, είτε δίσκων) μέσω USB. Ο αποκωδικοποιητής διάβασε τους ελληνικούς χαρακτήρες στα ονόματα των φακέλων και των αρχείων και προέβαλλε χωρίς κανένα πρόβλημα αρχεία εικόνας και βίντεο –δίνοντάς μας την ευκαιρία έτσι να χαζέψουμε παρέα με φίλους τις φωτογραφίες από τις τελευτάιες διακοπές μας. O D101 παίζει ακόμη και αρχεία *mkv και με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ διαθέτει δυνατότητα PVR για εγγραφή του προγράμματος που βλέπετε στην TV σας.

    Εν τέλει, ο D101 είναι την προκειμένη στιγμή ένα από τα πιο αξιόλογα μοντέλα επίγειων ψηφιακών δεκτών HD  που θα βρείτε στην ελληνική αγορά. Στα 39€ που είναι η τιμή πώλησής του παίρνετε ένα μηχάνημα ισπανικής προέλευσης με μεταλλικό σώμα (και όχι κάποια κινέζικη φτηνοκατασκευή) για να δείτε την τηλεόραση με… άλλο μάτι!

    Το βρήκαμε: Smart Kit Electronics, 210.5230453, smartkit.gr

    Και εδώ θαυμάζοντας τη συλλογή των φωτογραφιών μας. Δείτε πως η συσκευή αναγνωρίζει και ελληνικούς χαρακτήρες σε ονόματα μενού και φακέλων ενώ εννοείται πως μπορεί να γίνει και προβολή πλήρους οθόνης.

     

     

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles