24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Επικίνδυνοι οι μη γνήσιοι φορτιστές συσκευών Apple που πωλούνται σε διαδικτυακά καταστήματα

    Ορισμένοι ερευνητές προειδοποιούν έντονα τους χρήστες για τους κινδύνους που διατρέχουν χρησιμοποιώντας φορτιστές συσκευών Apple που δεν είναι γνήσιοι και πωλούνται διαδικτυακά. Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα 400 φορτιστών που αγοράστηκαν από διαδικτυακά καταστήματα, διαπιστώνει ότι μόλις τρεις από αυτούς έχουν την απαραίτητη γείωση για την προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας. Να αναφερθεί ότι ο τρόπος διεξαγωγής της δοκιμής περιελάμβανε την παροχή αρκετών Volt ρεύματος σε φορτιστές που αγοράστηκαν από οκτώ χώρες, όπως ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία, για να ελέγξουν την ποιότητα της γείωσης και αν όντως αυτή υπάρχει.

    Μόλις τον περασμένο Οκτώβρη αποκαλύφθηκε πως η Apple υπέβαλλε μήνυση εναντίον ενός τρίτου κατασκευαστή, ισχυριζόμενη ότι έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών καθώς διέθετε στην αγορά φορτιστές που αποτελούσαν απομίμηση των αντίστοιχων προϊόντων που κυκλοφορεί η εταιρεία. Ο Leon Livermore, επικεφαλής του Ινστιτούτου Chartered Trading Standards, προτρέπει τους καταναλωτές να προμηθεύονται φορτιστές μόνο από εξουσιοδοτημένους προμηθευτές.

    apple-fortistes

    «Μπορεί να κοστίζουν περισσότερο, αλλά παρεμφερή και μεταχειρισμένα προϊόντα μπορεί να αποβούν επικίνδυνα, ακόμη και να αποδειχθούν θανατηφόρα», συμπληρώνει ο ίδιος. Το Ινστιτούτο Chartered Trading Standards δίνει ορισμένες σαφείς οδηγίες προς όλους όσους προμηθεύονται τέτοιου είδους αγαθά. Ειδικότερα, επισημαίνει στους χρήστες να διαπιστώνουν αν μπορεί το φις να τοποθετηθεί απροβλημάτιστα στην πρίζα, καθώς μπορεί να παρατηρηθεί το φαινόμενο να έχουμε στραβωμένα pins.

    Προτρέπει τους καταναλωτές να ελέγχουν για την ύπαρξη της εμπορικής ονομασίας του κατασκευαστή καθώς και του λογοτύπου CE, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι μπορούν εύκολα να πλαστρογραφηθούν. Τέλος, οι οδηγίες χρήσης θα πρέπει να περιλαμβάνουν εδάφια τα οποία θα αναφέρονται σε συνθήκες ορθής και ασφαλούς χρήσης. Συνίσταται ακόμη οι χρήστες να μην χρησιμοποιούν ποτέ φορτιστές με αλλοιωμένα καλώδια και να μην καλύπτουν τις συσκευές όταν αυτές φορτίζουν.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles