16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επίσημο το deal εξαγοράς της EMC από την Dell έναντι 67 δισ. δολαρίων!

    Η Dell ανακοίνωσε και επίσημα τη φημολογούμενη εξαγορά της εταιρείας data storage EMC, έναντι 67 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

    dell

    Πρόκειται σαφώς για ένα κολοσσιαίο deal, το μεγαλύτερο στην ιστορία της βιομηχανίας της τεχνολογίας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg, με την EMC να συμφωνεί σε εξαγορά αξίας 33,15 δολαρίων για κάθε μετοχή της. Η εξαγορά περιλαμβάνει, πέρα από μετρητά, και tracking stocks που αντιπροσωπεύουν το 81% των μετοχών που η EMC κατέχει στη δημοφιλή εταιρεία cloud software VMWare, με την τελευταία ωστόσο να παραμένει μία ανεξάρτητη -εισηγμένη στο χρηματιστήριο- εταιρεία.

    emc2

    Η φύση της εξαγοράς, ωστόσο, φαίνεται πως είναι συνολικά αρκετά περίπλοκη, με τις αναφορές να σημειώνουν πως περιλαμβάνει μία διάταξη “go-shop”, η οποία επιτρέπει στην EMC να εξετάσει προσφορές από ανταγωνίστριες εταιρείες – μία διάταξη που φαίνεται ότι προστέθηκε ώστε να καθησυχαστούν οι επενδυτές της ότι όντως έχουν λάβει το καλύτερο δυνατό deal. Ανάμεσα στους επενδυτές της EMC περιλαμβάνεται και ένας “δύσκολος πελάτης”, η εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων Eliott Management, με τους NYT να σημειώνουν ότι ήδη είχε αποτύχει στο παρελθόν ένα deal μεταξύ EMC και Hewlett-Packard.

    Η συμφωνία καθιστά την Dell ένα πραγματικό γίγαντα στο enterprise computing, με τον Michael Dell, CEO της εταιρείας να σημειώνει πως επιταχύνει την εξέλιξή της στο κομμάτι του IT και του δρόμου που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles