23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ερευνάται και η Renault για πιθανές παρατυπίες στις μετρήσεις εκπομπών ρύπων

    Το σκάνδαλο Dieselgate φαίνεται ότι θα μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμη. Οι γαλλικές αρχές ερευνούν τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Renault σχετικά με το αν κατασκευάζει αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι εκπέμπουν ρύπους πάνω από τα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, εξετάζεται αν ο τετρακύλινδρος dCi κινητήρας εκπέμπει περισσότερα από το επιτρεπτό, οξείδια του αζώτου. Μάλιστα, επισημαίνεται πως γίνεται χρήση ενός παράνομου λογισμικού, όμοιου με αυτό της Volkswagen που είχε τοποθετηθεί σε πάνω από μισό εκατομμύριο οχήματα στις ΗΠΑ.

    2015-renault-talisman-front-section-1200x0

    Μια λίστα με τα μοντέλα δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι ο κινητήρας dCi χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες μοντέλα της εταιρείας, όπως τα Clio, που είναι ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις οχήματα στην Ευρώπη, τα Talisman, τα Scenic, τα Espace και τα Captur. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν οχήματα με αυτόν τον κινητήρα.

    Η Renault διαφωνεί με αυτές τις κατηγορίες της Γαλλικής κυβέρνησης. Εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως όλα τα οχήματα που διαθέτει στην αγορά είναι πλήρως συμμορφωμένα με το κανονιστικό πλαίσιο της Γαλλίας και της Ευρώπης, ενώ αρνείται όχι χρησιμοποιεί παράνομη συσκευή για να «κλέψει» στις μετρήσεις εκπομπών.

    Στελέχη της εταιρείας, συμφωνούν ότι υπάρχει η ανάγκη θεσμοθέτησης ενός αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου σε όλη την Ευρώπη, ενώ τονίζουν πως οι μηχανικοί εργάζονται συνεχώς για να μειώσουν τις εκπομπές αέριων ρύπων. H μετοχή της εταιρείας σημείωνε πτώση κατά 3%, εξαιτίας των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles