18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Εσείς είστε έτοιμοι να κατέβετε αύριο στο δρόμο για το ACTA;

    Είναι συνεχιζόμενες οι αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για το ACTA. Την εμπορική συμφωνία που υπέγραψαν, μεταξύ άλλων, και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας– και αφορά την αντιγραφή και την πειρατεία, με σκοπό όχι μόνο να εμποδίσει την κυκλοφορία αντιγραφών πολυτελών αγαθών και φαρμάκων αλλά να προσπαθήσει να “ορίσει το Internet“.
    Οι κινητοποιήσεις αλλά και οι επιθέσεις των Anonymous “ανάγκασαν” την κυβέρνηση της Τσεχίας να δηλώσει πως θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στη συμφωνία, κάτι που αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις επίσημες αντιδράσεις. Η προσπάθεια είναι, αυτό το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, να αναγκαστούν και οι άλλες κυβερνήσεις να επανεξετάσουν την συμμετοχή τους σε αυτή την συμφωνία, που υπέγραψαν με τόση μυστικότητα.

    Όλη η Ευρώπη έχει δώσει ραντεβού το Σάββατο στις πλατείες μεγάλων πόλεων. Από τον χάρτη του Accessnow.org θα μπορέσετε να δείτε τα εκατοντάδες events που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη την ίδια μέρα.

    Στην Ελλάδα, τόσο το Κόμμα των Πειρατών, όσο και όλοι όσοι επιθυμούν να διαδηλώσουν εναντίον του ACTA έχουν δώσει ραντεβού: Στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους και στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου, στις 17:00.

    Είναι αλήθεια πως ψάξαμε σε μερικά μαγαζιά του κέντρου των Αθηνών για μάσκες Guy Fawkes και δε βρήκαμε. Αν κι εσείς δεν έχετε βρει και δεν προλάβατε να αγοράσετε από Amazon ή eBay, μπορείτε να τυπώσετε αυτή, κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα ώστε να εμφανιστεί το μέγιστο μέγεθος  και ακολουθήστε τις οδηγίες για το “κόψιμο”. Το αρχείο το βρήκαμε από την ομάδα Anonymous #OpGreece στο Facebook.

    Αν θέλετε να διαδώσετε την παρακάτω αφισούλα για τα events του Σαββάτου, κατεβάστε το αρχείο που είχε την εξαίρετη ιδέα να φτιάξει το OSArena, τυπώστε το και κολλήστε το στο παράθυρό σας ή ανεβάστε το αρχείο στο προφίλ που διατηρείτε στα κοινωνικά δίκτυα.

    Αν θέλετε να επισκεφτείτε το website του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

    Αν δεν έχετε υπογράψει ακόμα την πανευρωπαϊκή έκκληση να ακυρωθεί η συμφωνία ACTA, μέσω του Avaaz.org, το οποίο έχουν ήδη χρησιμοποιήσει περισσότεροι από 2 εκατομμύρια για να δηλώσουν την αντίθεσή τους, πατήστε εδώ

    Σε κάθε περίπτωση, εμείς σας δίνουμε ραντεβού το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Συντάγματος. Είτε με μάσκα, είτε χωρίς μάσκα, μπορούμε με κάθε τρόπο να υπερασπιστούμε την ελεύθερη διάδοση της γνώμης και του λόγου μας στο Διαδίκτυο.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles