11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί σχέδιο διάσπασης της Google!

    Σύμφωνα με report που δημοσιεύουν οι Financial Times, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ζητήσει το διαχωρισμό της μηχανής αναζήτησης της Google από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της, ως ένα μέτρο πίεσης που θεωρείται ότι θα αποτελέσει κίνηση αντιμετώπισης των μονοπωλιακών τακτικών της εταιρείας, ειδικότερα στην ευρωπαϊκή αγορά.

    google

    Το ψήφισμα που υποστηρίζεται από τις δύο κύριες πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές, αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την ερχόμενη Πέμπτη, αντανακλώντας, σύμφωνα όσα γράφουν οι FT, το γεγονός ότι πολιτικοί στη Γερμανία αλλά και εταιρείες στη χώρα έχουν στραφεί εναντίον της Google αποτελώντας κάποιους από τους σημαντικότερους επικριτές της. Ήδη, από το διορισμό του, ο Γερμανός επίτροπος Günther Oettinger έχει ζητήσει να φορολογηθεί η Google για την εμφάνιση περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

    Ο αμερικανικός κολοσσός έχει “μπει στο μάτι” ρυθμιστικών αρχών και πολιτικών στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια και, ας μην ξεχνάμε, ότι πρόσφατα δέχθηκε την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το δικαίωμα στη λήθη, που επιτρέπει σε χρήστες να ζητήσουν την εξαίρεση αποτελεσμάτων που τους αφορούν από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Ήδη, εξάλλου, από το 2010, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει μία προκαταρκτική αντιμονοπωλιακή έρευνα εναντίον της εταιρείας, μετά από ισχυρισμούς ότι “θάβει” μικρότερους ανταγωνιστές της στα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής της. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το μονοπώλιό της στην Ευρώπη φτάνει το ποσοστό του 90% χρήσης για τη μηχανή αναζήτησης της Google (έναντι 70% στις Ηνωμένες Πολιτείες).

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει κάποια επίσημη εξουσία όσον αφορά το διαχωρισμό εταιρειών, έχει ωστόσο αυξανόμενη επιρροή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που μπορεί να ζητήσει από την Google να προβεί σε κινήσεις όσον αφορά το διαχωρισμό, διαφορετικά ακόμη και να αποκλείσει κάποιες από τις υπηρεσίες της από την ευρωπαϊκή αγορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles