19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Evernote: Αλλαγή στους όρους χρήσης επιτρέπει την πρόσβαση των εργαζομένων σε τυχαίες σημειώσεις χρηστών

    Το Evernote ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγες ώρες σημαντικές αλλαγές στην πολιτική διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων, κάνοντας πολλούς χρήστες να ανησυχούν έντονα για την ιδιωτικότητά τους. Το περιεχόμενο της νέας πολιτικής αφορά τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία να αποκτούν πρόσβαση σε σημειώσεις χρηστών, προκειμένου να βελτιώσουν τις δυνατότητες μηχανικής μάθησης. Όπως είναι φυσικό, οι χρήστες εμφανίστηκαν έντονα δυσαρεστημένοι μπροστά σε μια τέτοια προοπτική.

    Από τη μεριά του, ο Chris O’Neill, CEO του Evernote προέβη σε ορισμένες διευκρινίσεις τονίζοντας συγκεκριμένα πως οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε τυχαίες σημειώσεις χωρίς να γνωρίζουν σε ποιους ανήκουν, ενώ τόνισε πως δεν αποκαλύπτονται σε αυτούς προσωπικές πληροφορίες. Παράλληλα, αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ελέγχουν τις σημειώσεις όταν αυτό απαιτείται από τις αρχές και προς συμμόρφωση με αυτές, μια πρακτική που ακολουθούν και πολλές άλλες εταιρείες του χώρου.

    evernote

    Ο CEO αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όπως και πολλές άλλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο, θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τις απαιτήσεις εκ μέρους των αρχών στις περιπτώσεις εκείνες που διερευνάται κάποια παραβίαση των όρων χρήσης της υπηρεσίας. Ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν άδεια να αποκτούν πρόσβαση στις σημειώσεις είναι πολύ περιορισμένος και είμαι προσωπικά αναμεμειγμένος στον ορισμό αυτών των ατόμων».

    Πολλές εταιρείες, όπως η Google, το Facebook και το Twitter, δημοσιεύουν ετησίως κάποιες αναφορές διαφάνειας, οι οποίες αναφέρονται στους τύπους των απαιτήσεων για πρόσβαση στα δεδομένα αυτά που έχουν λάβει από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Το Evernote δεν κρυπτογραφεί τα δεδομένα, με αποτέλεσμα αυτά να είναι ορατά στους εργαζομένους και σε πιθανούς hackers της υπηρεσίας. Μπορεί να τα κρυπτογραφεί κατά τη μεταφορά, αλλά αυτά είναι προσβάσιμα από τους servers. Αν αυτά είχαν κρυπτογράφηση τύπου end-to-end, κανείς δε θα μπορούσε να είχε πρόσβαση.

    Οι χρήστες οι οποίοι επηρεάζονται από τις αλλαγές αυτές θα μπορούν να δημιουργήσουν κάποια κρυπτογραφημένα sections μέσα στις σημειώσεις τους, τα οποία θα προστατεύονται από ένα μοναδικό Password. Ωστόσο, όπως εξηγεί το Evernote, σε περίπτωση που ο χρήστης ξεχάσει το συγκεκριμένο κωδικό δε θα μπορεί να ανακτήσει την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles