23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    WhatsApp: Αναστέλλεται ο διαμοιρασμός δεδομένων με το Facebook στην Ευρώπη

    Έπειτα από τις μαζικές αντιδράσεις που προκάλεσε η νέα πολιτική δεδομένων του Whatsapp, η εταιρεία φαίνεται ότι αναθεωρεί τη στάση της στο ζήτημα αυτό, με την απόφασή της να αναστείλει προσωρινά το διαμοιρασμό δεδομένων με το Facebook. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Financial Times, η απόφασή αυτή έρχεται μετά από τις έντονες αντιδράσεις των αρχών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία.

    Πλέον το Facebook και το Whatsapp θα συνεργαστούν με τις Ευρωπαϊκές αρχές προκειμένου να συζητηθεί περαιτέρω το νομικό πλαίσιο και οι υποχρεώσεις των δυο εταιρειών απέναντι σε αυτό. Παράλληλα, οι αρχές πιέζουν να καταστεί ο διαμοιρασμός των δεδομένων προαιρετικός, αντί να πρέπει ο ίδιος ο χρήστης να αιτηθεί να εξαιρεθεί από την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής.

    whatsapp

    Στα τέλη Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι των Αρχών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν στον CEO του WhatsApp, Jan Koum, τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με τις νέες αλλαγές στους όρους χρήσης της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, οι χρήστες ειδοποιήθηκαν πως αριθμοί τηλεφώνου, ονόματα προφίλ, διαδικτυακά status και πολλές άλλες πληροφορίες θα αρχίσουν να διαμοιράζονται με το Facebook για στοχευμένη διαφήμιση καθώς και για άλλου είδους αλληλεπιδράσεις με διάφορες επιχειρήσεις, όπως η λήψη ειδοποίησης για απάτη από μια τράπεζα ή για ακύρωση κάποιας πτήσης.

    Το Whatsapp επιμένει ότι τα μηνύματα προστατεύονται από κρυπτογράφηση τύπου end-to-end, με αποτέλεσμα σε αυτά να μην έχουν πρόσβαση εργαζόμενοι και από τις δυο εταιρείες. Οι δηλώσεις αυτές δεν καθησύχασαν τους ειδικούς, οι οποίοι συνέχιζαν να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις και στις δυο εταιρείες. Αρχικά, ο διαμοιρασμός των δεδομένων τερματίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πλέον έχει ανασταλεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles