21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Facebook Aquila. Πρώτη πτήση για τα ηλιακά “drones” που θα φέρουν Internet και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές

    Το Facebook ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια. Το Aquila όπως ονομάζεται (σημαίνει αετός στα ιταλικά) απογειώθηκε από το έδαφος της Αριζόνα και παρέμεινε στους αιθέρες για περισσότερο από μιάμιση ώρα.

    fb-drone-aquila

    Με τη βοήθεια των “drones” αυτών, ο Mark Zuckerberg και το Facebook έχουν στόχο να φέρουν το Internet ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές στον κόσμο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας “στόλος” από Aquila drones που θα μπορούν να βρίσκονται στον αέρα σε ύψος αρκετών χιλιάδων μέτρων επί δύο με τρεις συνεχείς μήνες, ενώ θα αποτελούν κόμβους που θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα προσφέρουν Internet σε ολόκληρες περιοχές. Σημαντικό είναι ότι ότι οι ενεργειακές απαιτήσεις των Aquila drones είναι ιδιαίτερα μικρές (5000 watt όσο δηλαδή τρία πιστολάκια μαλλιών).

    05

    Η πρώτη πτήση του Aquila θεωρείται επιτυχημένη, αν και υπάρχουν ακόμη αρκετά εμπόδια να ξεπεραστούν ώστε να ξεκινήσει το project επίσημα…

    https://www.youtube.com/watch?v=eOez_Hk80TI

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles