13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Facebook: Γιατί ενεργοποιήσαμε το Safety Check για το Παρίσι και όχι για άλλες πρόσφατες επιθέσεις

    Τα πολλά σχόλια που υπήρξαν σε όλο το Διαδίκτυο σχετικά με την πρωτοβουλία του Facebook να ενεργοποιήσει το εργαλείο “Safety Check” (το οποίο επιτρέπει σε κάποιον που βρίσκεται σε μία πληγείσα περιοχή να ενημερώσει τους φίλους του στο Facebook ότι είναι ασφαλής) στην περίπτωση των επιθέσεων στο Παρίσι και όχι σε άλλες πρόσφατες επιθέσεις σε άλλα σημεία του πλανήτη, έκαναν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

    facebook-terror-attacks-paris

    Ένα σχετικό blog post από τον αντιπρόεδρο ανάπτυξης του Facebook, Alex Schultz, καταθέτει την άποψη των ιθυνόντων του για το ζήτημα. Όπως αναφέρει ο Schultz, “ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία ενεργοποίησε το Safety Check για κάτι άλλο πέρα από μία φυσική καταστροφή, ένα σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε αρχικά το εργαλείο.”

    “Όπως και στην περίπτωση μίας φυσικής καταστροφής”, γράφει, “έτσι και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων αυτών, το Facebook έγινε ένα μέρος που οι άνθρωποι μοιράζονται πληροφορίες και αναζητούν την κατάσταση αυτών που αγαπούν. Μετά από συζήτηση με εργαζομένους στο Facebook αποφασίσαμε ότι ήταν μία καλή ιδέα να ενεργοποιήσουμε το Safety Check σε αυτή την περίπτωση. Έπρεπε να υπάρξει μία πρώτη φορά να δοκιμάσουμε κάτι νέο, ακόμη και σε περίπλοκες και ευαίσθητες περιόδους και για εμάς αυτό έγινε με την αφορμή των γεγονότων στο Παρίσι. Τώρα που το Facebook έχει θέσει ένα προηγούμενο χρησιμοποιώντας το Safety Check σε περιπτώσεις τρομοκρατικών και άλλων βίαιων επιθέσεων, χρειάζεται να καταλάβουμε πότε και πού πρέπει να χρησιμοποιούμε το χαρακτηριστικό. Θέλουμε αυτό το εργαλείο να γίνει διαθέσιμο όπου και όποτε μπορεί να βοηθήσει.”

    Σχετικά σχόλια καθώς και παραπομπή στο blog post του Facebook είχαμε και από τον ίδιο τον Mark Zuckerberg, ο οποίος κατέληξε σημειώνοντας: “Νοιαζόμαστε για όλους τους ανθρώπους ισότιμα και θα εργαστούμε σκληρά ώστε να βοηθήσουμε όσους υποφέρουν σε όσο περισσότερες καταστάσεις μπορούμε”.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles