20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Facebook News Feed αλλάζει εμφάνιση, γίνεται πιο απλοϊκό και λειτουργικό!

    Το event του Facebook σχετικά με τη νέα εμφάνιση του News Feed, δηλαδή της Αρχικής Σελίδας που βλέπουν οι χρήστες, κράτησε περίπου μισή ώρα και είδαμε πολλές και όμορφες αλλαγές. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά όλες τις αλλαγές.

    Αρχικά το λόγο πήρε ο Mark Zuckerberg, ο οποίος τόνισε τη σημασία των φωτογραφιών και γενικά των οπτικών αντικειμένων στην Αρχική Σελίδα του Facebook. Οι χρήστες επικοινωνούν περισσότερο με εικόνες, παρά με κείμενο.

    Facebook news feed
    Και μετά είδαμε το ανανεωμένο News Feed, το οποίο μπορείτε να δείτε στην εικόνα παραπάνω. Ένα από τα σημεία που το χαρακτηρίζει είναι πως η εμφάνιση του είναι κοινή τόσο στη web έκδοση, όσο και στις κινητές συσκευές. Το Facebook προσπάθησε να διατηρήσει κοινό το περιβάλλον χρήστη στα διάφορα μενού, αλλά και στο περιεχόμενο της Αρχικής Σελίδας στις διάφορες συσκευές. Η σύγχυση του παλαιού News Feed αντικαταστάθηκε από ένα πιο μινιμαλιστικό νέο News Feed.

    Η εικόνα κυριαρχεί στο νέο News Feed. Οι φωτογραφίες έγιναν μεγαλύτερες και οι εικόνες υπάρχουν κυριολεκτικά παντού. Επίσης, η Αρχική Σελίδα προβάλει πλέον περισσότερες λεπτομέρειες για διάφορες ενέργειες, όπως η σύνδεση δύο φίλων, ο διαμοιρασμός ενός συνδέσμου, ενός event, ενός βίντεο κλπ.

    Το Facebook αποφάσισε να υιοθετήσει κι αυτό τη μορφή του μενού που έχει και το Google+. Ο χρήστης θα μπορεί μέσα από διάφορα εικονίδια να πλοηγηθεί στις διάφορες λειτουργίες του Facebook, όπως για παράδειγμα στο News Feed, στα μηνύματα, στο προφίλ, στις φωτογραφίες, στο Graph Search, στα events κλπ, καθώς και να κάνει chat με τους φίλους του, αυτή τη φορά από τα αριστερά και όχι από τα δεξιά.

    Facebook news feed2

    Μία από τις σημαντικότερες προσθήκες είναι η εμφάνιση των πολλαπλών feeds (ροών). Στο παλιό News Feed βλέπαμε νέα από τα πάντα: φίλους, σελίδες, εφαρμογές, φωτογραφίες, βίντεο κλπ. Πλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέγει συγκεκριμένο feed προς προβολή, έτσι ώστε να βλέπει και το επιθυμητό περιεχόμενο. Παραδείγματα από μερικά feeds που παρουσιάστηκαν είναι τα εξής:

    Most Recent: Περιεχόμενο από τους φίλους σας και τις σελίδες που ακολουθείτε, όπως το παλιό News Feed, με χρονολογική σειρά.
    All Friends: Περιεχόμενο μόνο των φίλων σας.
    Photos: Περιεχόμενο μόνο με φωτογραφίες φίλων και σελίδων.
    Music: Περιεχόμενο μόνο με τη μουσική των φίλων σας, αλλά και τη δραστηριότητα των μουσικών καλιτεχνών που έχετε κάνει like.
    Following: Περιεχόμενο τις σελίδες που ακολουθείτε, δηλαδή έχετε κάνει like.
    Games: Περιεχόμενο από τις εφαρμογές παιχνίδια που παίζετε εσείς και οι φίλοι σας.
    Groups: Περιεχόμενο από Groups στα οποία συμμετέχετε.

    http://youtu.be/YaQQHYQHnMk

    http://youtu.be/_PW54Sm99ck

    Εν τέλει, η επανασχεδίαση του Facebook News Feed μοιάζει πολύ λογική, εφόσον οι κινητές συσκευές ολοένα και καθοδηγούν τις εξελίξεις, και πολύ όμορφη. Θα είναι διαθέσιμη από σήμερα κιόλας σε περιορισμένα προφίλ, όπως και το Graph Search, και οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν στη wait list που έχει κοινοποιήσει το Facebook στην ειδική σελίδα για το νέο News Feed, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα τη δοκιμάσουν.

    Πηγή: Mashable

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles