16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Facebook vs Google: Πού είναι καλύτερα να δουλεύεις;

    Και οι δύο βρίσκονται μέσα στη λίστα με τις καλύτερες 50 εταιρείες που μπορείς να δουλέψεις στην Αμερική και είναι φυσικά πολύ απαιτητικές στο θέμα της πρόσληψης εργαζομένων. Αλλά αν περάσεις την δύσκολή διαδικασία της συνέντευξης, σε περιμένουν και στις δυο μια σειρά από προνόμια…

    Ας κάνουμε λοιπόν με τη βοήθεια του secnews.gr μια σύγκριση για το πώς είναι το Facebook και πώς η Google σαν εργοδότες.

    GoogleVsFacebook6

    Οι Googlers βγάζουν περισσότερα λεφτά!

    Σύμφωνα με το PayScale, ο μέσος μισθός των έμπειρων εργαζομένων στην Google είναι 140.000$ ετησίως, τοποθετώντας τη δεύτερη στη λίστα με τις εταιρείες με τους καλύτερους μισθούς. Στο Facebook ο μέσος μισθός είναι 135.000$. Εντάξει δεν είναι και πολύ μεγάλη η διαφορά!

    Οι Facebookers είναι πιο χαρούμενοι!

    Οι εργαζόμενοι και στις δυο εταιρείες δηλώνουν χαρούμενοι με τον εργασιακό τους χώρο, αλλά το Facebook έχει ένα μικρό προβάδισμα με βαθμό ικανοποίησης από τους εργαζόμενους: 97% σε σύγκριση με το 86% της Google. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες γι’ αυτό το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης, αλλά ένας πολύ σημαντικός είναι ότι το Facebook εμπιστεύεται τους ανθρώπους του. Είναι χαρακτηριστική η ελευθερία που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι του κοινωνικού δικτύου και ότι ενθαρρύνονται να αμφισβητούν και να κριτικάρουν τους ανώτερους τους.

    Οι Googlers έχουν λιγότερο άγχος!

    Γενικά αν ψάχνεις για μια δουλειά χωρίς άγχος καλύτερα απέφυγε τον τομέα της τεχνολογίας! Αλλά στην περίπτωση μας στη Google φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν λιγότερο άγχος από ότι στο Facebook. Στην έρευνα που έγινε, 12% των εργαζόμενων της Google απάντησαν ότι δεν έχουν καθόλου άγχος και 7% στο Facebook. Πιθανόν ένας σημαντικός λόγος που στην Google έχουν λιγότερο άγχος είναι το μασάζ στους χώρους εργασίας, τα δωρεάν μαθήματα γυμναστικής και οι πλούσιες διακοπές που προσφέρονται στους εργαζόμενους.

    Οι Facebookers θεωρούν ελαφρώς περισσότερο ότι η δουλειά τους έχει νόημα!

    Στην ερώτηση του PayScale “Η δουλειά σας κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος”, 79% των εργαζομένων του Facebook απάντησε με ένα ηχηρό ναι και 73% των εργαζομένων της Google το ίδιο.

    Η διαδικασία πρόσληψης είναι πιο εύκολη στο Facebook!

    Η διαδικασία πρόσληψης στη Google διαρκεί κατά μέσο όρο 6 εβδομάδες ενώ στο Facebook ένα μήνα και οι υποψήφιοι κατατάσσουν τη συνέντευξη της Google πολύ πιο δύσκολη από αυτή του Facebook. Επίσης στη Google πολλές φορές πολύ έξυπνοι εργαζόμενοι με πολλές δυνατότητες αναλαμβάνουν θέσεις χαμηλότερου επιπέδου.

    Οι εργαζόμενοι τόσο στη Google όσο και στο Facebook έχουν γενναιόδωρες παροχές, ειδικά οι γονείς!

    Και οι δυο εταιρείες πάντως προσφέρουν πολλά στους εργαζόμενους τους όπως δωρεάν γεύματα, ένα υγιές και ζωντανό περιβάλλον γραφείου, μεταφορά από και προς το γραφείο και μεγάλη και γενναιόδωρη γονική άδεια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles