24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Facebook: αποτύχαμε στην επικοινωνία μας με τον Khalil αλλά δεν πρόκειται να τον πληρώσουμε!

    facebook refuses to pay khalil

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Joe Sullivan, υπεύθυνος ασφαλείας του Facebook, ανέφερε τα εξής όσον αφορά στο bug που εντόπισε ο Khalil και εάν θα έπρεπε ή όχι να ανταμειφθεί για αυτό:

    «Επανεξέτασα την επικοινωνία που είχα με τον ερευνητή και κατανοώ την απογοήτευσή του. Προσπάθησε να αναφέρει το σφάλμα (bug) υπεύθυνα και αποτύχαμε στην επικοινωνία μας με αυτόν. Λαμβάνουμε εκατοντάδες υποβολές την ημέρα, και μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών έχει αποδειχθεί ότι είναι πράγματι bugs. Ως εκ τούτου ήμασταν πολύ βιαστικοί και απορριπτικοί εν προκειμένω. Έπρεπε να είχαμε εξηγήσει στον ερευνητή ότι στα αρχικά του μηνύματα δεν μας έδωσε αρκετές λεπτομέρειες που θα μας επέτρεπαν να αναπαράγουμε το πρόβλημα. Η αποτυχία εδώ δεν είχε να κάνει με τη γλώσσα ή την έλλειψη ενδιαφέροντος ήταν απλά και μόνον η έλλειψη πληροφοριών που έκανε την αναφορά του να μοιάζει σαν ακόμη μία παραπλανητική αναφορά. Ένα παράδειγμα του τύπου λεπτομερών αναφορών που επιδιώκουμε είναι το βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε ο ερευνητής μετά το γεγονός. Οι περισσότεροι ερευνητές θα παρέχουν αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας στις αναφορές τους και εφόσον είναι βάσιμες θα ανταμείβουμε τους ανθρώπους που τις υποβάλλουν.

    Θα κάνουμε δύο αλλαγές ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος:

    (1) θα βελτιώσουμε τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα για να βεβαιωθούμε πως διατυπώνουμε με σαφήνεια τι χρειαζόμαστε για να επιβεβαιωθεί ένα bug και (2) θα ενημερώσουμε την WhiteHat σελίδα μας με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους καλύτερους τρόπους για να υποβάλλετε μια αναφορά σφάλματος.

    Δε θα αλλάξουμε την πρακτική μας να αρνηθούμε να ανταμείψουμε ερευνητές που έχουν δοκιμάσει τρωτά σημεία (της πλατφόρμας) σε πραγματικούς χρήστες. Δεν είναι ποτέ αποδεκτό να θίγεται η ασφάλεια ή ιδιωτικότητα άλλων ανθρώπων. Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε ο ερευνητής να στείλει μια πιο λεπτομερή αναφορά (σαν το βίντεο που δημοσίευσε αργότερα) και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν από τους δοκιμαστικούς λογαριασμούς μας (test accounts) για να επιβεβαιώσει το bug.

    Ελπίζουμε πως αυτή η περίπτωση δεν θα αποθαρρύνει τον εν λόγω ερευνητή ή άλλους ερευνητές από την υποβολή αναφορών στο μέλλον. Είμαστε παθιασμένοι με τη βελτίωση της ασφάλειας του Facebook, και θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε γερές σχέσεις με ερευνητές ασφάλειας σε όλο τον κόσμο .»

    Το WhiteHat πρόγραμμα του Facebook ξεκίνησε πριν από 2 περίπου χρόνια και ερευνητές ενθαρρύνονται να υποβάλλουν bugs προκειμένου να συμβάλλουν στην ασφάλεια του εν λόγω κοινωνικού δικτύου.

    Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια παρουσίας του προγράμματος 329 άνθρωποι έχουν αμειφθεί μέχρι στιγμής. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί είναι το ποσό των 100.000 δολαρίων ενώ δύο από τους 329 ερευνητές που έχουν υποβάλλει αναφορά bug, απασχολούνται με συνθήκες πλήρους απασχόλησης στην ομάδα ασφαλείας του Facebook.

    Το Facebook ωστόσο, έχει πάρει την οριστική του απόφαση και δεν πρόκειται να καταβάλει κάποια χρηματική αμοιβή για την αναφορά του bug, που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να πραγματοποιεί αναρτήσεις στον «τοίχο» τρίτου, με τον οποίο δεν είναι συνδεδεμένος στο Facebook.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles