21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Fake BBM εφαρμογή από το Google Play απέσυρε η Google

    Δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που παρασύρθηκαν από ένα “Blackberry Messenger BBM” που βρήκαν στο Google Play πριν λίγες μέρες, προερχόμενο από έναν developer με το όνομα RIM.

    blackberry-z10-superbowl

    100.000 άτομα κατέβασαν την εφαρμογή πριν η Google την αποσύρει, καθώς ήταν φυσικά ψεύτικη.

    Βλέπετε η RIM δε λέγεται πια RIM αλλά Blackberry, ενώ το ίδιο το app είχε αρκετά στοιχεία που για κάποιον προσεκτικό θα μπορούσαν να δηλώνουν ότι δεν ήταν πραγματικό.

    Πρώτον αν το κατέβαζε κάποιος του εμφάνιζε μία οθόνη που έλεγε ότι θα ξεκινήσει να δουλεύει στις 27 Ιουνίου. Κι αν αυτό δε φαινόταν σε κάποιον από μόνο του περίεργο, σίγουρα θα προβληματιζόταν από το γεγονός ότι η εφαρμογή ζητούσε από το χρήστη να επιτρέψει στο advertising network StartApp να εγκαταστήσει εικονίδια, σελιδοδείκτες και ακόμη περισσότερα στο τηλέφωνό του.

    Εδώ και καιρό υπάρχουν φήμες για την κυκλοφορία του Blackberry Messenger για Android χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμη ακριβή ημερομηνία διάθεσης της εφαρμογής παρά μόνο ότι αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

    Σε κάθε περίπτωση, όσοι χρησιμοποιούμε Android κινητά και “παίζουμε” με το Google Play, πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί όσον αφορά το τι κατεβάζουμε. Το store του Android δεν έχει τον “κλειστό” χαρακτήρα του store του iOS, όπως εξάλλου και το ίδιο το λειτουργικό, κάτι που σημαίνει ότι κάποιες φορές μπορεί να είναι “ευάλωτο” σε κακόβουλο υλικό και εφαρμογές, οι οποίες μπορεί να μείνουν για λίγο στο Google Play Store πριν τις αντιληφθεί και τις κατεβάσει η εταιρεία. Έτσι, λοιπόν, μία πιο προσεκτική ματιά σε κάθε εφαρμογή που βρίσκουμε, στα δικαιώματα που μας ζητάει αλλά και στον developer δεν είναι κακή ιδέα…

    Related Articles

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles