13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    FingerReader. Wearable συσκευή για τα άτομα με προβλήματα όρασης!

    Το FingerReader πρόκειται για μία καινοτόμο wearable συσκευή, η οποία αναπτύσσεται από το πανεπιστήμιο MIT και στόχος της είναι να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης, έτσι ώστε να μπορούν να διαβάζουν όπως όλοι οι άνθρωποι που διαθέτουν φυσιολογική όραση.

    FingerReader

    Αυτή η απλή σε σύλληψη αλλά εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή, που δημιουργήθηκε με τη χρήση πρότυπης 3D τεχνολογίας, βοηθάει τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης να διαβάζουν τις σελίδες ενός κανονικού βιβλίου, χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται στο γνωστό κώδικα Braille. Το FingerReader είναι ένα είδος high-tech δαχτυλιδιού που όταν ο χρήστης το ενεργοποιήσει, το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να ακολουθεί με το δάχτυλο του τις προτάσεις που υπάρχουν αποτυπωμένες στην σελίδα ενός οποιουδήποτε βιβλίου.

    FingerReader

    Στην κορυφή του, το FingerReader διαθέτει μία ενσωματωμένη κάμερα, η οποία αναλαμβάνει να σκανάρει τη σελίδα και στη συνέχεια μέσω του ειδικού software να αναγνωρίσει τις αναγραφόμενες προτάσεις και στη συνέχεια να τις “διαβάσει” δυνατά μέσω του ηχείου της συσκευής. Το ίδιο εξελιγμένο software είναι επίσης σε θέση να καταγράφει που ακριβώς σταματάει και που συνεχίζει το δάχτυλο του χρήστη, έτσι ώστε να μην χάνεται καμία λέξη κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.

    FingerReader

    Τα παραπάνω συμβαίνουν real-time με την καθυστέρηση που μεσολαβεί ανάμεσα στην απόκριση της συσκευής και της αναγγελίας των προτάσεων να κυμαίνεται στα 20ms, χρόνος που πρόκειται πολύ  σύντομα να μειωθεί, καθώς όσο θα περνάει ο καιρός τo software και το hardware του FingerReader θα εξελίσσονται όλο και περισσότερο. Αν και αυτή τη στιγμή, η εξελιγμένη συσκευή του MIT βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν έχει πάρει ακόμα την τελική της μορφή (δεν λειτουργεί ακόμη αυτόνομα και ο χειρισμός λαμβάνει χώρα από ένα PC), πιστεύουμε ότι όταν ολοκληρωθεί θα βοηθήσει πραγματικά τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το FingerReader στην πράξη.

    http://youtu.be/u7pwr_xmGUQ

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles