15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Sony παρουσιάζει τον πρώτο full frame φακό 35mm με ισχυρό ζουμ, στον κόσμο*

    *Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με έρευνες της Sony. Η έρευνα καλύπτει όλους τους εναλλάξιμους φακούς για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

    SEL28135G_D

    • Φακός FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)
    • Νέος σχεδιασμός Smooth Motion Optics για σοβαρούς κινηματογραφιστές
    • Ομαλή και αθόρυβη μονάδα οδήγησης, χάρη στο Super Sonic wave Motor (SSM) για ζουμ και στο «διπλό μηχανισμό προσαρμογής της εστίασης»
    • Ξεχωριστοί δακτύλιοι για την εστίαση, την ίριδα και το ζουμ, για επαγγελματικό χειρισμό
    • Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot μέσα στο φακό
    • Μικρός και φορητός φακός, που παρέχει προστασία κατά της σκόνης και της υγρασίας

     

    [ΔΤ]Η Sony προσφέρει στους φωτογράφους και τους βιντεογράφους ένα νέο δημιουργικό εργαλείο, τον πρώτο full-frame φακό με ισχυρό ζουμ για φωτογραφικές μηχανές α με φακούς E-mount.

    Ο φακός FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G), που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ακολουθώντας απαράμιλλα στάνταρ, χαρίζει στους βιντεογράφους και τους κινηματογραφιστές τεράστια ισχύ έκφρασης. Αποτελεί ιδανικό σύντροφο για φωτογραφικές μηχανές όπως την full-frame α7S, 35mm, και συλλαμβάνει απίστευτα αψεγάδιαστες λεπτομέρειες, είτε κάνετε λήψεις βίντεο σε 4K ή σε Full HD, είτε βγάζετε φωτογραφίες.

    Ο SELP28135G είναι συμβατός με όλες τις φωτογραφικές μηχανές και τις βιντεοκάμερες με φακούς E-mount της Sony. Το εστιακό μήκος του επεκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος 42-202,5 mm (ισοδύναμο με 35 mm), όταν συνδέεται σε μηχανές και κάμερες με αισθητήρα APS-C. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι φωτογραφικές μηχανές α6000/α5100 της Sony, καθώς και οι «επαγγελματικές» βιντεοκάμερες με φορμά Super 35mm, όπως η NEX-FS700 ή η νέα PXW-FS7.

     

    Χάρη στο σταθερό μέγιστο διάφραγμα F4, οι κινηματογραφιστές και οι φωτογράφοι επιτυγχάνουν εφέ με όμορφο βάθος πεδίου και σταθερό έλεγχο έκθεσης σε όλο το εύρος ζουμ, από ευρυγώνιο μέχρι τηλεφακό.

    Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Smooth Motion Optics της Sony καλύπτει τις ανάγκες των σοβαρών κινηματογραφιστών. Στοχεύοντας στην ανώτερη δυνατή ποιότητα εικόνας, με φωτογραφικές μηχανές με μεγάλους αισθητήρες, αυτός ο προηγμένος οπτικός/μηχανικός σχεδιασμός αντιμετωπίζει τρία θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους κινηματογραφιστές, την αλλαγή της οπτικής γωνίας (breathing) κατά την εστίαση, τις αλλαγές της εστίασης κατά το ζουμ και την κίνηση του οπτικού άξονα κατά το ζουμ.

    Επιπλέον, τα ασφαιρικά στοιχεία φακού περιορίζουν την ανεπιθύμητη απόκλιση, ενώ η προηγμένη τεχνολογία πολλαπλής επικάλυψης ανεβάζει την αντίθεση και μειώνει τη λάμψη, ακόμα και σε σκηνές με έντονο οπίσθιο φωτισμό.

    Ο χειρισμός και η εργονομία του SELP28135G οφείλονται στις επαγγελματικές κάμερες της Sony που απευθύνονται σε κινηματογραφιστές. Οι τρεις διαφορετικοί δακτύλιοι παρέχουν ανεξάρτητο έλεγχο πάνω στην εστίαση, το ζουμ, και το διάφραγμα (ίριδα), με βέλτιστη περιστροφή για μια πολύ καλή επαγγελματική αίσθηση απόκρισης. Ακόμα και η ρύθμιση της στρογγυλοποίησης (scalloping) στους δακτυλίους έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή για άνετο χειρισμό στα δάκτυλά σας, χωρίς να γλιστράνε.

    Χάρη στη μονάδα οδήγησης SSM, για πρώτη φορά, το ζουμ είναι εξαιρετικά ομαλό και αθόρυβο, κάτι που είναι απαραίτητο για την επαγγελματική παραγωγή ταινιών. Η ταχύτητα του ζουμ ελέγχεται, με ακρίβεια, σε ένα μεγάλο εύρος, και υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε την κατεύθυνση περιστροφής του ζουμ, όπως επιθυμείτε, ώστε να καλύπτει τις προσωπικές σας προτιμήσεις[i].

    Ελαχιστοποιείται, επίσης, ο ψηφιακός θόρυβος της εστίασης, μειώνοντας το βάρος της ομάδας στοιχείων της εστίασης, ενώ παρέχεται ένας διπλός μηχανισμός προσαρμογής της εστίασης, υψηλής απόκρισης. Επιπλέον, η λειτουργία εστίασης μπορεί να αλλάξει από αυτόματη σε χειροκίνητη, απλώς, μετακινώντας το δακτύλιο εστίασης, χωρίς να ψάχνετε τη λειτουργία εστίασης, όσο τραβάτε.

    Η βέλτιστη οπτική απόδοση και η λειτουργικότητα ολοκληρώνονται από το σχεδιασμό που παρέχει προστασία από τη σκόνη και την υγρασία, καθιστώντας το φακό ιδανικό για εξωτερικές λήψεις. Χάρη στο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot, μέσα στο φακό, υπάρχει μεγάλη ευελιξία, στις λήψεις που γίνονται με το χέρι. Παρά τις μεγάλες δυνατότητές του, ο φακός είναι μικρός και ελαφρύς και κατά συνέπεια ιδιαίτερα εύχρηστος σε συνθήκες λήψεων, όπου απαιτείται μεγάλη κινητικότητα.



    [i] Μέσω των ρυθμίσεων στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Διατίθεται σε συγκεκριμένα μοντέλα , όπως τα PXW-FS7 και A7S.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles