13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ιδού η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε ποτέ στο Internet

    Κι όμως αυτή η φωτογραφία από το συγκρότημα “Les Horribles Cernettes” με το “τραγικό” όνομα και το ακόμη πιο τραγικό… Photoshop ήταν η πρώτη που ανέβηκε ποτέ στο Internet.

    Οι κυρίες της φωτογραφίας και η μπάντα τους, λοιπόν, με βάση το εργαστήριο του CERN (!) στη Γενεύη κουβαλούν μία ιστορία 20 ετών και αυτή την ιδιαίτερη πρωτιά. Ο φωτογράφος Silvaro de Gennaro, IT developer στο CERN, εργαζόταν μαζί με τον Tim Berners-Lee, εφευρέτη του Web, και τράβηξε αυτή την “ιστορική” φωτό με μία Canon EOS 650.

    Ο Tim Berners-Lee δούλευε τότε, μαζί με τους συνεργάτες του, σε μία έκδοση του –“πρωτόγονου” τότε- World Wide Web και, καθώς το σύστημά του υποστήριζε αρχεία φωτογραφιών, ζήτησε από τον De Gennaro αυτή τη φωτογραφία για να τη χρησιμοποιήσει ως δοκιμή.

    Ο De Gennaro του έδωσε τότε μία επεξεργασμένη μορφή της photo στην πρώτη έκδοση του Photoshop για Macintosh και μάλιστα σε μορφή .gif (ένα πρότυπο συμπίεσης φωτό που τότε ήταν μόλις πέντε ετών) και o Berners-Lee μαζί με ένα συνεργάτη του προγραμματιστή, τον Jean-Francois Groff, την ανέβασαν στο Διαδίκτυο.

    Ο De Gennaro θέλησε τότε να τους υπενθυμίσει ότι ο Παγκόσμιος Ιστός χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από… φυσικούς, αναρωτούμενος για ποιο λόγο η φωτογραφία που θα ανέβαινε θα είχε τις Cernettes και όχι κάποιο πιο.. σοβαρό περιεχόμενο. Ο Berners-Lee και ο Groff όμως, φαίνεται ότι ήταν ενθουσιασμένοι με την ιδέα, αλλά και την ύπαρξη μερικών… όμορφων κοριτσιών που θα έδιναν “διασκεδαστικό” χαρακτήρα ακόμη και σ’ αυτήν την πρώιμη μορφή του web.

    Πολύ λίγοι είδαν τότε τη φωτογραφία, η οποία σύντομα πέρασε στην αφάνεια… Αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να γράψει τη δική της ιστορία, που, σήμερα, 20 χρόνια μετά, βγαίνει στη δημοσιότητα. Αν, μάλιστα, θέλετε να μάθετε και τις λεπτομέρειες του όλου story στο εξαιρετικό αφιέρωμα του Motherboard μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα. Το σίγουρο είναι πως οι Cernettes άλλαξαν το web, χωρίς καν να το γνωρίζουν, μ’ αυτή την “photoshopped” έκδοση της φωτό τους.

    Και για να το κάνουμε λίιιγο καλύτερο, ιδού και η φωτογραφία πριν την επεξεργασία της από το Photoshop. Μία συνηθισμένη φωτό από αυτές που πλέον βλέπουμε κατά εκατοντάδες στο Facebook, δε νομίζετε;

    Πηγή: Gizmodo via Motherboard

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles