24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τι θα σου αρέσει και τι θα σε χαλάσει στο Samsung Galaxy S IIΙ. Το δοκιμάζουμε για “λίγο” (vid)

    Αυτό που βλέπεις είναι το καλύτερο κινητό που η Samsung έφτιαξε ποτέ. Και ένα από τα καλύτερα γενικώς.


    Προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι η σειρά Galaxy ανέδειξε την Κορεάτικη εταιρία πρώτη σε πωλήσεις στον κόσμο. Ναι, βοήθησαν και οι συγκυρίες (τα απανωτα λάθη του Elop…), αλλά για τη μεγάλη στροφή, υπεύθυνο ήταν κατά βάση το S αρχικά, και στη συνέχεια το S II.

    Αυτό που κατάφεραν οι άνθρωποι της Samsung παρουσιάζοντας το Galaxy S III, ήταν να περάσουν το μήνυμα στον κόσμο, ότι το δικό τους smartphone ξεφεύγει από τον Android πολτό. Όχι απαραίτητα σχεδιαστικά. Μιας και αυτό μάλλον δεν είναι το δυνατό του σημείο.

    Θα με ρωτήσεις λοιπόν αν μου άρεσε. Να σου πω. Καταρχήν το Galaxy S III δείχνει σαφώς πιο ελκυστικό σε μπλε χρώμα. Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, το ασημί bezel χτυπάει άσχημα με το λευκό. Δείχνει ψεύτικο. Και αυτό για ένα κινητό των 699 ευρώ είναι κάπως. Με χάλασε επίσης το γεγονός ότι το καπάκι είναι αφαιρούμενο. Σε μια εποχή που το unibody πουλάει σαν τρελό και το κοινό έχει δείξει πως βάζει σαν προτεραιότητα του την ποιότητα, οι Κορεάτες επιμένουν αλλιώς. Σου λέει γιατί να χάσουμε τους πελάτες που θέλουν να αλλάζουν on the fly μπαταρίες; Μιας που το έφερε η κουβέντα δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα για την αυτονομία του S III. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι στην παρουσίαση, καμία συσκευή δεν ήταν συνδεδεμένη σε φορτιστή. Που σημαίνει ότι η Samsung έχει εμπιστοσύνη στα 2.100 mAh της μπαταρίας. Για να καταλάβεις, ακόμη και όταν έτρεξα κάποια benchmarks δεν είδα τη στάθμη της να επηρεάζεται στο ελάχιστο.

    Μου άρεσε υπερβολικά η οθόνη. Παρότι AMOLED έχει φανταστικά λευκά και αν δεν είσαι γνώστης δύσκολα αντιλαμβάνεσαι την τεχνολογία. Τίποτα δεν πιξελιάζει, τίποτα δεν μοιάζει άφυσικα υπερτονισμένο σε σημείο που να γίνεται κουραστικό. Μου άρεσε επίσης η κλασική επιλογή της Samsung που εκτός από το μέγεθος επιλέγεις και την ίδια τη γραμματοσειρά. Ναι, δεν είναι καινούργιο, αλλά αν εγκαταστήσεις για παράδειγμα μια Calibri, θα δεις ένα πιο ελκυστικό, UI.

    Παρεμπιπτόντως η Samsung το λέει Nature UX TouchWiz γιατί λέει ο τρόπος που λειτουργεί είναι ανθρώπινος και πολύ φυσικός. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι fan του Κορεάτικου front-end και αυτό που είδα δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με το S II και οτιδήποτε Ανατολικό γενικώς. Ή αν προτιμάς δείχνει ότι οι “Samsungάιοι” έχουν βάλει τον καλύτερο τους εαυτό.

    Δείγμα φώτο από την κάμερα του Samsung Galaxy S III (Κάνε κλικ πάνω της για να την δεις σε πλήρη ανάλυση). Παρεμπιπτόντως η κοπέλα είναι Ελληνίδα...

    Κάτι άλλο που γίνεται άμεσα αντιληπτό είναι η ταχύτητα. Δεν το καταλαβαίνεις τόσο από το scrolling στα μενού, όσο από τα benchmarks, με τον Exynos να πυροβολεί, στο κομμάτι των γραφικών, οτιδήποτε κινείται. Χωρίς πλάκα αυτό το chipset πρέπει να γαζώνει. Που και να το βάλουν στο χέρι οι XDA-developers…

    Σχεδιαστικά, παρότι περί ορέξεως ουδείς λόγος, το τηλέφωνο δείχνει ουδέτερο. Μου θύμισε το HTC Magic, ιδίως στο πίσω μέρος, αλλά οι καμπύλες του έχουν αλλάξει όλο τον χαρακτήρα. Το κολακεύουν όσο δεν φαντάζεσαι.

    Θα κυκλοφορήσει τέλος του μήνα και η συσκευη που δοκίμασα ήταν προπαραγωγής, αλλά μπορώ να καταλάβω από τώρα ότι θα σπάσει τα ταμεία. Με βελτιώσεις παντού, ανώτερο σχεδιασμό και ένα Android στα καλύτερα του η Samsung έχει πολλούς λόγους να πιστεύει ότι θα κάνει ακόμη και φανατικούς με την Apple να αλλαξοπιστήσουν. Και τότε θα έχει καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην iPhone λαίλαπα.

     

    Related Articles

    22 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles