19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ο πρώτος “retina” iMac είναι γεγονός!

    Μεταξύ των υπολοίπων στο σημερινό event της Apple, το ενδιαφέρον έκλεψε ο νέος iMac των 27 ιντσών, καθώς είναι ο πρώτος στην ιστορία της εταιρείας με ανάλυση οθόνης επιπέδου “retina”!

    retina imac 2 (Large)

    Η Apple τον προωθεί σαν ένα iMac με “5Κ” ανάλυση, συγκεκριμένα αυτή ανέρχεται στο εντυπωσιακό νούμερο των 5120×2880 pixels! Έτσι, έχει τα 7-πλάσια pixels από μια απλή HD οθόνη, ενώ το νέο panel έχει βελτιωμένο LED οπίσθιο φωτισμό και νέο timing controller για το χειρισμό των 14,7 εκατομμύριων pixels που προβάλλει η οθόνη. Εντυπωσιακό είναι το ότι η κατανάλωση ενέργειας της οθόνης δεν αυξάνεται, αλλά μειώνεται κατά 30% (σύμφωνα με την Apple) χάρη στα νέα LEDs που χρησιμοποιούνται.

    retina imac (Large)

    Λοιπά χαρακτηριστικά του νεου Retina iMac 27″ περιλαμβάνουν Thunderbolt 2 θύρες, 1TB Fusion σκληρό δίσκο και 8GB RAM που θα καλύψουν τους απαιτητικούς χρήστες. Ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του είναι ένας Intel Core i7 με συχνότητα λειτουργίας στα 3,5GHz (αναβαθμίσιμος έως τα 4GHz) ενώ για τη μεγαλύτερη ανάλυση χρειαζόταν ισχυρότερη κάρτα γραφικών…και έτσι η AMD επιστρέφει στα Mac! Radeon R9 290X και 295X GPUs θα αναλαμβάνουν την επεξεργασία των γραφικών, ώστε το framerate να παραμένει σε αποδεκτά επίπεδα.

    Ο νέος iMac θα είναι διαθέσιμος από σήμερα (τουλάχιστον στο εξωτερικό) έναντι 2.499 δολλαρίων.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles