18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε πρώτοι το Huawei Ascend D-quad XL. Το πιο XL superphone

    Ερώτηση: Ποιος χρειάζεται ακόμη ένα τετραπύρηνο superphone;
    Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο το χρειάζεται η ίδια η Huawei. Έχοντας να αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό από τη Samsung με το Galaxy S III, την LG με το Optimus 4X και την HTC με το One X, εκ των πραγμάτων δε γινόταν να βρεθεί εκτός παιχνιδιού. Είναι σαν τον πόκερ. Αν θες να μείνεις στη γύρα, δεν μπορείς να λες «πάσο». Και είναι και το άλλο… Το Ascend P1 κουβαλάει τη ρετσινιά της κατηγορίας mid. Όμως το brand-awareness δε χτίζεται με αναπληρωματικούς. Πρέπει να παίξεις με τους καλύτερους. Αυτό κάνει και ο Κινέζος με το D-quad. Το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ένα εκπληκτικό superphone. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη σου γεμίζει το μάτι, στην πράξη όμως εισπράττεις πληθωρικότητα σε κάθε του πτυχή. Άρα τελικά βγάζει νόημα γιατί η Huawei ανέβηκε σκαλοπάτι.

    Επόμενη ερώτηση: Γιατί να το αγοράσω;
    Μήπως βιάζεσαι; Μάθε πρώτα τι σου προσφέρει και μετά αποφασίζεις. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι εδώ μιλάμε για το πιο καλοεξοπλισμένο κινητό σε αυτά τα λεφτά. Εννοώ στα 499 ευρώ που θα κοστίζει στο ράφι. Δεν λέω, σχεδιαστικά χωλαίνει, ιδίως στο μαύρο χρώμα, όπου στερείται στοιχείων εντυπωσιασμού (εξαιρούνται οι κόκκινες λεπτομέρειες στο ακουστικό, στην κάμερα και στο ηχείο), την ίδια στιγμή που το πάχος στα 10,9 χιλιοστά ακούγεται κάπως. Παρόλα αυτά η συναρμογή πείθει, το ίδιο και τα τεχνικά, ξεκινώντας από τη μπαταρία με τα, κρατήσου, 2.600mAh. Λεπτομέρεια: στη χώρα δεν θα έρθει ποτέ το απλό D-quad. Θα κυκλοφορεί μόνο το XL που επαναπροσδιορίζει τους όρους «χρόνος ομιλίας» και «χρόνος αναμονής». Βασικά δεν υπάρχει πιο long-life superphone. Τις δυο ημέρες χρήσης της έχει στο τσεπάκι, ενώ αν είσαι συντηρητικός και έχεις τα data στο off, θα ζήσεις έντονο déjà vu από εποχές Nokia 6310.

    Κρίσιμη ερώτηση: Αρκεί μια μπαταρία για να σε κάνει να αγοράσεις κινητό;
    Λύσσαξες… Προφανώς και όχι. Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη συσκευή τυγχάνει να έχει τα πάντα σε XL. Από τον τετραπύρηνο επεξεργαστή κατασκευής Huawei, μέχρι τα 8GB επεκτάσιμου χώρου, και από την υποστήριξη Dolby Mobile μέχρι την 8άρα κάμερα με το διπλό LED φλας. Άλλα, τι να λέμε τώρα… Άστο καλύτερα. Θέλεις να σου μιλήσω για την οθόνη;

    Απάντηση πριν την ερώτηση: Ναι θέλω, αρκεί να τη συγκρίνεις με τον ανταγωνισμό. Θα το κάνεις;
    Δεν χρειαζόταν καν να μου το πεις. Είναι τόσο καλό το πάνελ του Huawei που σε οδηγεί από μόνο του σε συγκρίσεις. Έχουμε και λέμε: τεχνολογία IPS+, ανάλυση 1280×720 pixels και διαγώνιος 4,5 ιντσών. Σημαντικό: η ποιότητα απεικόνισης σκοτώνει. Με απλές κουβέντες το D-Quad XL κονταροχτυπιέται στα ίσια με το HTC One X που μέχρι σήμερα κρατούσε τα σκήπτρα. Η διαφορά εδώ είναι ότι λόγω υψηλότερου ppi (pixels per inch), οι γραμματοσειρές φαίνονται ακόμη καλύτερες, ενώ τα μαύρα δείχνουν βαθιά, προσφέροντας πιο ζωηρά χρώματα. Αυτή είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι καλύτερες οθόνες στον κόσμο είναι οι LCD. Τουλάχιστον για κινητά τηλέφωνα. Αν βάλεις το Huawei δίπλα, διπλά σε οποιοδήποτε Samsung με AMOLED θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάω…

    Απόφθεγμα: Είσαι κολλημένος με τη μπάλα. Δεν υπάρχει καλύτερη οθόνη από αυτή του Galaxy S III.
    Ξέρω που το πας, αλλά δεν θα μπω στο τριπάκι. Περί ορέξεως… LCD. Δοκίμασε να διαβάσεις για αρκετή ώρα ένα PDF στο Huawei και μετά προσπάθησε να κάνεις το ίδιο στο S III. Ο Κινέζος είναι ο ορισμός της ακούραστης ανάγνωσης. Σε προκαλώ να κάνεις το τεστ. Εντάξει, στα μέσα Οκτώβρη, όταν θα έχει κυκλοφορήσει το D-quad.

    Άλλη ερώτηση: Πως συμπεριφέρεται σε καθημερινή χρήση;
    Καταρχήν με τα βασικά. Το κινητό που χρησιμοποιώ είναι προπαραγωγής. Όχι μόνο έχει χτυπημένα νούμερα στην πρόσοψη, αλλά και η έκδοση λογισμικού φωνάζει beta από την οθόνη κλειδώματος. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας τον επεξεργαστή υποχρονισμένο στα 1,2GHz, από τα 1,5 που θα τρέχει κανονικά όταν κυκλοφορήσει, τα glitches που εμφανίζονται κατά περιόδους δικαιολογούνται. Μη φανταστείς τίποτε εκνευριστικό. Άλλωστε το D-quad XL δείχνει με το καλημέρα τα δόντια του, ενώ ακόμη και με Android 4.0 (παρεμπιπτόντως μεγάλη μαγκιά ότι μπορείς να επιλέξεις από το front-end της Huawei, μέχρι το stock της Google) το σκρολάρισμα είναι ομαλό και καταλαβαίνεις ότι υπάρχει η δυναμική για πολύ καλύτερα πράγματα, πόσο μάλλον όταν κυκλοφορήσει το update σε jelly bean.

    Φωτογραφική ερώτηση: Από κάμερα πως πάει;
    Βασικά η ποιότητα είναι ξεκάθαρα ανώτερη από το μέσο όρο των συσκευών στην κατηγορία. Χάρη στον αισθητήρα BSI, ο καλύτερος που είδες ποτέ σε Huawei κινητό, οι φωτογραφίες βγαίνουν καθαρές, με ελάχιστη παραμόρφωση και μόνο υπό συνθήκες θα παρατηρήσεις να μπουκώνουν τα χρώματα, όταν δεν υπάρχει φλας και επαρκής φωτισμός. Για το βίντεο ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια, αν και η αργή εστίαση του φακού (το πιθανότερο λόγω λογισμικού), κάποιες φορές σου δίνει στα νεύρα.

    Τελευταία ερώτηση: Nα το αγοράσω;
    Το θέμα είναι πόσο συνειδητοποιημένος είσαι. Αν κοιτάς πίσω από το περίβλημα και πιστεύεις ότι τα ταμπελάκια εξυπηρετούν διακοσμητικούς σκοπούς, προχώρα άφοβα. Τα 499 ευρώ είναι ένα δίκαιο deal, για ένα superphone με τρομακτικά καλή αυτονομία, ανεπανάληπτη οθόνη και δυνατότητα επιλογής pure ICS λειτουργικού, που στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί κόντρα στην Android λαίλαπα. Αν συνυπολογίσεις στα παραπάνω και την καλή ποιότητα κατασκευής, δεν βλέπω το λόγο να μην το αγοράσεις. Την ώρα που Apple και Samsung σφάζονται στα έδρανα, κάποιοι μεθοδικοί Κινέζοι σχεδιάζουν το πώς θα ανέβουν επίπεδο. Μάντεψε ποιος κερδίζει στο τέλος.

     

    Specs: Huawei Ascend D-quad XL (€499)

    Λειτουργικό Android 4.0.4
    Επεξεργαστής Quad-core 1,5GHz
    Μνήμη 8GΒ storage, 1GB RAM, microSD
    Οθόνη 4,5″ IPS+ LCD πολλαπλής αφής, 1280×720 pixels
    Κάμερα 8MP με  διπλό LED φλας (οπίσθια), 1,3MP (πρόσθια)
    Συνδεσιμότητα microUSB, Wi-Fi, A-GPS, HSDPA, FM ραδιόφωνο, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία Δε διατίθεται αλλά είναι κορυφαία
    Διαστάσεις 129 x 64 x 10,9 χιλ.
    Βάρος 150 γρ.

     
    Δες τώρα και το βίντεο
     

    Related Articles

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles