24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Έρχεται ο καιρός που οι βαφές μαλλιών θα γίνουν παρελθόν. Καλωσορίστε τις δέσμες ιόντων

    Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του New Mexico, στις ΗΠΑ, επινόησαν ένα τρόπο «βαφής» μαλλιών που, σε μερικά χρόνια, θα μειώσει δραστικά τις ώρες αναμονής στο κομμωτήριο, αλλά και θα φέρει την δημιουργικότητα των hair stylists σε άλλα επίπεδα.

    hair-nanopattern01

    Χρησιμοποιώντας εστιασμένες δέσμες ιόντων, κατόρθωσαν να «χαράξουν» μικροσκοπικά σχέδια στην κάθε τρίχα, έτσι ώστε στο πεδίο εφαρμογής τους, να αντανακλούν το φως ώστε να δείχνουν συγκεκριμένο χρώμα. Έτσι, μελλοντικά, φανταστείτε ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία συσκευή σαν το σίδερο για τα μαλλιά και να επιλέγετε το χρώμα το οποίο θα δείχνουν οι τούφες σας, περίπου όπως το βλέπετε στη φωτογραφία. Ή, ακόμα καλύτερα, θα μπορούν να δημιουργηθούν conditioner με πολυμερή, πάνω στα οποία να «χαράζετε» το χρώμα που θέλετε, χωρίς να ταλαιπωρείτε ιδιαίτερα τα μαλλιά σας.

    Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε εργαστηριακές συνθήκες με συσκευές που δεν είναι σχεδιασμένες για οικιακή χρήση βέβαια. Και από τις μέχρι τώρα δοκιμές τους μας λένε ότι η μέθοδος της «χάραξης» της τρίχας με δέσμες ιόντων φαίνεται περισσότερο αποτελεσματική στα καστανά μαλλιά.

    Οι προοπτικές της τεχνικής τους όμως, δεν εστιάζουν πρωταρχικά στα κομμωτήρια αυτού του κόσμου. Φαντάζονται την χρήση της αρχικά στο στρατό, όπου η χάραξη σχεδίων με δέσμες ιόντων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις στολές στρατιωτών ώστε να διακρίνονται εκείνοι που έχουν παρεισφρήσει στο στράτευμα, ή να εφαρμοστεί στις ατράκτους αεροσκαφών ώστε να τα κάνει «αόρατα» στο γυμνό μάτι, εν είδη καμουφλάζ.

    Ενώ πιστεύουμε ότι θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να μπορούμε να «χρωματίζουμε» τα μαλλιά μας με τη χρήση μίας μικρής οικιακής συσκευής, είναι ενδιαφέρον αυτό που διαβάσαμε στο σχετικό blogpost του πανεπιστημίου για το project, ότι η έρευνα, έχει χρηματοδοτηθεί από την γνωστή πολυεθνική, P&G. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles