16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε 1 ώρα, γίνεται; Θα γίνεται

    Το 2050 οι περισσότεροι από εμάς θα έχουν άσπρα μαλλιά. Κάποιοι (όπως η υποφαινόμενη) μπορεί να μην είναι καν εδώ. Όσοι όμως είναι εδώ θα έχουν την δυνατότητα να «πεταχτούν» μέχρι τη Νέα Υόρκη από το Λονδίνο, μέσα σε μία ώρα. Ή από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας σε 90 λεπτά! Με το SpaceLiner, ένα αεροσκάφος που θα μπορεί να πιάνει 24 φορές την ταχύτητα του ήχου.

    Το αεροσκάφος αναπτύσσεται στο Αεροδιαστημικό Κέντρο της Γερμανίας και είναι κάτι περισσότερο από «τρελή εφεύρεση». Φανταστείτε το σαν ένα διαστημόπλοιο, αλλά με εντελώς διαφορετική χρήση απ’ αυτά που γνωρίζουμε. Ένα σύστημα προώθησης θα δίνει την «ενέργεια» στο σκάφος να ανεβαίνει μέχρι τα όρια της ατμόσφαιρας και να εκμεταλλεύεται τις υψηλές ταχύτητες που μπορεί να πιάσει εκεί και μετέπειτα να επανέρχεται στην ατμόσφαιρα της γης για να προσγειωθεί στον προορισμό. Το σύστημα προώθησης που θα αποκολλάται από το σκάφος, θα «πέφτει» σε συγκεκριμένο, υπολογισμένο μέρος, ώστε να συλλεχθεί και να χρησιμοποιηθεί και πάλι.

    Οι επιστήμονες που το σχεδιάζουν ευελπιστούν να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν υγρό υδρογόνο και υγρό οξυγόνο για καύσιμο, οπότε το μόνο «απόβλητο» που θα αποβάλλει το αεροσκάφος να είναι ατμοί νερού.

    Το κόστος ενός εισιτηρίου υπολογίζεται ήδη σε αρκετές χιλιάδες δολάρια, αλλά τόσο γρήγορη πτήση δεν θα μπορούσε να είναι φτηνότερη, έτσι δεν είναι; Βέβαια, υπολογίζουμε και στον ανταγωνισμό. Η Virgin Galactic, η «διαστημική τουριστική εταιρεία» του Richard Branson μπορεί να μπει κι εκείνη στο παιχνίδι της γρήγορης μεταφοράς επιβατών στη γη μέσω του διαστήματος, οπότε ο ανταγωνισμός αυτός να κατεβάσει τις τιμές δραματικά και μία τέτοια, γρήγορη πτήση να είναι περισσότερο εφικτή από πολύ περισσότερο κόσμο.

    Όλα αυτά βέβαια, για το 2050. Δείτε το βίντεο

    Πηγή: The Daily Mail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles