21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος: στη Fukushima

    11 Μαρτίου 2011. Η Ιαπωνία σείστηκε από έναν εξωφρενικά μεγάλο σεισμό και βίωσε δύο τραγικά περιστατικά. Το τσουνάμι και τη συνεπαγόμενη διαρροή από το πυρηνικό εργοστάσιο στη Fukushima.

    Η καταστροφή στο εργοστάσιο, αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα πολύ περισσότερο οδυνηρή για τη χώρα και τους ανθρώπους της και σήμερα διαρρέει ένα έγγραφο, στο οποίο η εταιρεία TEPCO (η οποία διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις) παραδέχεται ότι έλαβε τρομακτικά ατυχείς αποφάσεις που οδήγησαν σε αυτή την εγκληματική καταστροφή.

    Τι παραδέχεται η TEPCO; Η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει μελέτη για την ασφάλεια του εργοστασίου σε περίπτωση ενός τσουνάμι για να επισημάνει την ετοιμότητα του εργοστασίου. Παραδέχεται, όμως, ότι αν τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής αποκαλύπτονταν, οι Ιαπωνικές αρχές θα επέβαλαν το άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.  Φοβήθηκε, επίσης, ότι μία ενδεχόμενη απόφαση για την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας σε περίπτωση ακραίου ατυχήματος «θα προκαλούσαν άγχος στο κοινό και θα έδιναν επιχείρημα στους πολέμιους της χρήσης πυρηνικής ενέργειας».

    Δηλαδή; Ο φόβος της διατάραξης της κερδοφορίας, αλλά και τα… politics οδήγησαν στην αναγκαστική μετοίκηση 100 χιλιάδων ανθρώπων και μία περιβαλλοντική καταστροφή που δεν έχει αποτιμηθεί ακόμα.

    Μπορείτε να διαβάσετε την αναφορά της TEPCO εδώ.

    Πηγή: AFP via The Verge

    Φώτο: econews.au

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles