20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    I am full-frame freedom

    Η Nikon κυκλοφορεί την D750, τη νέα φωτογραφική μηχανή της με φορμά FX

    [ΔΤ]Η Nikon παρουσίασε στις 12 Σεπτεμβρίου τη γρήγορη, ευέλικτη και έξυπνη D750. Εξοπλισμένη με επαγγελματική τεχνολογία απεικόνισης και σχεδιασμένη σε compact μέγεθος, αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει στους φωτογράφους την ελευθερία να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα με μοναδική ευελιξία.

    nikon full frame freedom

    Η Nikon D750 έχει σχεδιαστεί για να διευρύνει τους φωτογραφικούς σας ορίζοντες ενώ παράλληλα μειώνει το βάρος του εξοπλισμού που πρέπει να μεταφέρετε, και προσφέρει εξαιρετικές φωτογραφίες πλήρους κάδρου ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τις συνθήκες λήψης. Ο νέος αισθητήρας με φορμά FX παρέχει κορυφαία ποιότητα εικόνας με ευκρινέστερα αποτελέσματα από ποτέ άλλοτε σε υψηλές τιμές ISO. Λειτουργίες όπως η απόδοση AF, η ταχύτητα ριπής έως 6,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και η εγγραφή video Full HD σε 1080/60p συνυπάρχουν με μια στιβαρή οθόνη με δυνατότητα κλίσεων και σας χαρίζουν απόλυτη ελευθερία έκφρασης. Χάρη στην ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi είναι πολύ απλό να κοινοποιείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες με φορμά FX στη στιγμή. Η λειτουργία Picture Control 2.0 της Nikon εξασφαλίζει κορυφαία επεξεργασία εικόνων μέσα στη φωτογραφική μηχανή και μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τις φωτογραφίες και τα video.

    Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR πλήρους κάδρου κερδίζουν σταθερά την προτίμηση της αγοράς καθώς ολοένα και περισσότεροι ένθερμοι φωτογράφοι απολαμβάνουν τα οφέλη αυτού του φορμά. Με την D750, η Nikon ανοίγει νέους ορίζοντες και κάνει προσιτό αυτό το φορμά σε μεγαλύτερο κοινό. Συνδυάζοντας εξελιγμένες λειτουργίες, όπως την άμεση δυνατότητα σύνδεσης, με την compact σχεδίαση και φυσικά την ομολογουμένως μοναδική ποιότητα εικόνας της Nikon, η D750 είναι η ιδανική επιλογή για πλήθος θεμάτων. Αντεπεξέρχεται χωρίς δυσκολίες σε απαιτητικές εργασίες φωτογράφισης αλλά και σε εργασίες video, μια λειτουργία που έχει βελτιωθεί σημαντικά. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες της D750: πρόκειται για μια εντελώς νέα γενιά φωτογραφικών μηχανών Nikon που χαρίζουν στους φωτογράφους τη σιγουριά και την ευελιξία να ακολουθήσουν τις επιταγές της έμπνευσής τους».

    Τολμήστε ελεύθερα

    Η έμπνευση δεν έχει όρια και η D750 δεν υπακούει σε περιορισμούς. Ο νέος αισθητήρας 24,3 megapixel προσφέρει μεγάλο δυναμικό εύρος με ευκρινή απόδοση σε όλο το φάσμα των τιμών ευαισθησίας, παρέχοντας εικόνες με εκθαμβωτική ευκρίνεια και πλούσια τονικότητα. Το εύρος ISO 100–12800 μπορεί να επεκταθεί σε 50–51200 (ισοδύναμο), με αποτέλεσμα ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4 της Nikon να εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση σε φωτογραφίες και video. Η ευελιξία που χρειάζεστε για να αποτυπώσετε φευγαλέα ή γρήγορα κινούμενα θέματα εξασφαλίζεται χάρη στο επαγγελματικό σύστημα AF 51 σημείων Multi-CAM 3500FX της φωτογραφικής μηχανής, ενώ η ευαισθησία του φτάνει σε τόσο χαμηλές τιμές έως και -3 EV. Αυτές οι δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής, σε συνδυασμό με ταχύτητες λήψης έως 6,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε φορμά FX και DX, σας προσφέρουν την ελευθερία που χρειάζεστε για να κλειδώσετε τον στόχο σας και να τραβήξετε φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης με απίστευτη ακρίβεια χωρίς συμβιβασμούς. Επιπλέον, η νέα λειτουργία φωτισμού AF επιλογής περιοχής από ομάδα που ανέπτυξε η Nikon εξασφαλίζει γρήγορη εστίαση και βελτιωμένη απομόνωση του φόντου όταν τα θέματα της λήψης είναι συγκριτικά μικρά και βρίσκονται κοντά σε φόντο που αποσπά την προσοχή ή παρουσιάζει υψηλή αντίθεση.

    Απελευθερώστε το όραμά σας

    nikon full frame freedom free your vision

    Χάρη στη στιβαρή οθόνη με δυνατότητα κλίσεων και την ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi, η D750 χαρίζει στους φωτογράφους κορυφαία ευελιξία. Η οθόνη με δυνατότητα κλίσεων ανοίγει και μπορεί να πάρει κλίση έως 90º προς τα πάνω ή 75º προς τα κάτω, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να τραβάτε εύκολα φωτογραφίες και video από μοναδικές οπτικές γωνίες. Κατά τη λήψη, αυτή η οθόνη ρύθμισης χρωμάτων 8,0 cm (3,2 in.), 1229k-dot σάς επιτρέπει να μεταφέρετε την ισορροπία και τη φωτεινότητα των χρωμάτων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ανάλογα με τις προτιμήσεις για τη δική σας ροή εργασίας. Χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi μπορείτε να ανεβάσετε εντυπωσιακές φωτογραφίες πλήρους κάδρου μέσω ενός συμβατού smartphone ή tablet, ή να πραγματοποιήσετε απομακρυσμένη λήψη από τη φωτογραφική μηχανή σας μέσω μιας έξυπνης συσκευής. Απλά κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή Wireless Mobile Utility στην έξυπνη συσκευή σας.1

    Ελευθερία δημιουργίας video

    nikon full frame freedom video creation

    Ελέγξτε την ταχύτητα, την ισχύ και την οξύνοια της D750 για να αποτυπώσετε εντυπωσιακά πλάνα video, όπου κι αν σας οδηγεί η έμπνευσή σας. Η λειτουργία D-Movie της Nikon προσφέρει video με ποιότητα βιντεομετάδοσης σε πολλά φορμά κάδρου, καθώς εγγράφει video Full HD (1080p) σε ταχύτητες καρέ 50p/60p με σημαντικά μειωμένο θόρυβο, παραμορφώσεις moire και ψευδή χρώματα. Ένα ειδικό μενού video διευκολύνει τη λήψη επιτρέποντάς σας να αποθηκεύετε όλες τις ρυθμίσεις video σε ένα σημείο. Είναι δυνατός ο έλεγχος του ηλεκτρικού διαφράγματος κατά τη βιντεοσκόπηση, ενώ παρέχεται επίσης καθαρή έξοδος HDMI και δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης πλάνων σε πλήρη ανάλυση εντός της φωτογραφικής μηχανής και σε εξωτερική συσκευή εγγραφής. Μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ISO που επιθυμείτε έτσι ώστε να συνεργάζονται με τιμές από ISO 100 έως ISO 51200 (ισοδύναμο), ή να ορίσετε μέγιστο αυτόματο εύρος ISO από ISO 200 και μεγαλύτερο κατά τη λήψη σε λειτουργία Μ. Η αποθορυβοποίηση 3D της Nikon μειώνει τον τυχαίο θόρυβο, τις παραμορφώσεις και το τρεμούλιασμα που προκύπτει κατά τη βιντεοσκόπηση σε ρυθμίσεις υψηλής ευαισθησίας. Η λειτουργία τονισμένων σημείων εμφανίζει ξεκάθαρα στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής ποια ακριβώς σημεία είναι υπερτονισμένα. Οι προηγμένες δυνατότητες ελέγχου του ήχου βελτιώνουν την εγγραφή ήχου και εξασφαλίζουν γενικά μεγαλύτερη ευελιξία: υπάρχει είσοδος για στερεοφωνικό μικρόφωνο καθώς και έξοδος ήχου, χάρη στις οποίες μπορείτε να βελτιστοποιήσετε μεμονωμένα τα επίπεδα του ήχου, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το εύρος του ήχου (μεγάλο/φωνή), ενώ ο θόρυβος από τον άνεμο μπορεί να μειωθεί κατά την εγγραφή με το ενσωματωμένο μικρόφωνο.

    Ευελιξία πλήρους κάδρου

    nikon full frame freedom flexibility

    Η κορυφαία εργονομία, η ελαφριά μονοκόμματη κατασκευή με στεγανοποίηση από καιρικά φαινόμενα και η σχεδίαση ενεργειακής απόδοσης εγγυώνται ότι η D750 θα χαρίζει πραγματική ελευθερία πλήρους κάδρου. Η βαθιά λαβή εγγυάται σταθερό κράτημα της φωτογραφικής μηχανής σε κάθε μέγεθος παλάμης, ενώ παρατείνει το χρόνο κρατήματός της με άνεση. Η μονάδα κλείστρου από κέβλαρ/ίνες άνθρακα έχει δοκιμαστεί σε κύκλο ζωής 150.000 λήψεων. Έτσι μπορείτε να τραβήξετε έως 1.230 φωτογραφίες και έως 55 λεπτά video2 με μία φόρτιση της εξαιρετικά μικρής και ελαφριάς επαναφορτιζόμενης μπαταρίας ιόντων λιθίου EN-EL15.

    Δημιουργική ευελιξία

    Όταν η έμπνευση γεμίζει την ατμόσφαιρα, η D750 είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Είτε τραβάτε φωτογραφίες είτε video, το νέο σύστημα Picture Control της Nikon δεύτερης γενιάς σάς προσφέρει πολύτιμα εργαλεία, για χρήση πριν από τη λήψη αλλά και μετά, χαρίζοντας πλήρη έλεγχο της ευκρίνειας, της αντίθεσης, της φωτεινότητας, της απόχρωσης, της διαύγειας και του κορεσμού. Για απόλυτη ελευθερία στην επεξεργασία μετά τη λήψη, η νέα ρύθμιση Ισοβαρούς θα διατηρήσει όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες της πλούσιας διαβάθμισης τόνων, τόσο στα τονισμένα σημεία όσο και στα σκιασμένα, ενώ η νέα ρύθμιση Διαύγειας σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε με ακρίβεια την αντίθεση ώστε να διακρίνονται οι διαφορετικές δομές. Μεταξύ των πρόσθετων δημιουργικών δυνατοτήτων συγκαταλέγεται η λειτουργία φωτογράφισης με χρονική καθυστέρηση εντός της φωτογραφικής μηχανής που σας επιτρέπει να δημιουργείτε φωτογραφίες με χρονική καθυστέρηση με ομαλές μεταβάσεις έκθεσης μέσω ενός απλού μενού λειτουργιών.

    Total Digital Imaging System (Σύστημα συνολικής ψηφιακής απεικόνισης)

    Φωτογραφίστε με την D750 και θα έχετε όλη την ισχύ του συστήματος συνολικής ψηφιακής απεικόνισης της Nikon στα χέρια σας. Αξιοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητες του αισθητήρα 24,3 MP της D750 με το μεγάλο εύρος φακών NIKKOR. Με την ιδιαίτερα υψηλή ισχύ τους σε επίπεδο ανάλυσης, οι φακοί NIKKOR ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φωτογράφων κάθε κλάδου. Επίσης, η D750 είναι πλήρως συμβατή με το προηγμένο σύστημα δημιουργικού φωτισμού της Nikon (Creative Lighting System), ενώ συνδυάζεται με μια σειρά ευέλικτων μονάδων φλας Speedlight για δημιουργική φωτογράφιση με φλας εντός και εκτός φωτογραφικής μηχανής.

    Σύνοψη βασικών λειτουργιών:

    Νέος αισθητήρας 24,3 MP με φορμά FX: προσφέρει μοναδική λεπτομέρεια εικόνας και εξαιρετική ευελιξία στο κροπάρισμα.

    Εντυπωσιακή ευαισθησία στο φως: εύρος ISO 100-12800 με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 50–51200 (ισοδύναμο).

    Επαγγελματική απόδοση AF: το σύστημα AF 51 σημείων Multi-CAM 3500FX μπορεί να διαμορφωθεί και να καλύπτει 9, 21 και 51 σημεία με ευαισθησία έως -3 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F).

    Λειτουργία AF επιλογής περιοχής από ομάδα: γρήγορη εστίαση και βελτιωμένη απομόνωση του φόντου, ακόμα και σε απαιτητικές συνθήκες φωτισμού.

    Στιβαρή οθόνη με δυνατότητα κλίσεων: ανοίγει και μπορεί να πάρει κλίση έως 90º προς τα πάνω και έως 75º προς τα κάτω.

    Ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi: ανεβάστε εντυπωσιακές φωτογραφίες πλήρους κάδρου μέσω ενός συμβατού smartphone ή tablet.1

    Ταχύτητα ριπής έως 6,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps): εικόνες πλήρους ανάλυσης, χωρίς συμβιβασμούς, σε έως 6,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε φορμά FX και DX.

    Λειτουργία D-Movie πολλαπλής περιοχής: video Full HD (1080p) με φορμά FX και DX σε 50p/60p. Αποκτήστε πρόσβαση σε εύρος από ISO 100 έως ISO 51200 (ισοδύναμο) κατά τη βιντεοσκόπηση έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ελέγχετε την ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα και τα επίπεδα του ήχου. Ένα ειδικό μενού video σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε όλες τις ρυθμίσεις video σε ένα σημείο.

    EXPEED 4: ενισχύει τη συνολική απόδοση της φωτογραφικής μηχανής αποδίδοντας εκθαμβωτικά αποτελέσματα.

    Picture Control 2.0: εύκολη επεξεργασία μετά τη λήψη με ρύθμιση Ισοβαρούς για μέγιστο δυναμικό εύρος, βελτιστοποίηση απόδοσης λεπτομερειών με τη ρύθμιση Διαύγειας.

    Οθόνη ρύθμισης χρωμάτων: οθόνη LCD RGBW 8,0 cm (3,2 in.) 1229k-dot με μη ανακλαστική επίστρωση. Μεταφέρετε την ισορροπία και τη φωτεινότητα των χρωμάτων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

    Σχεδίαση εξοικονόμησης ενέργειας: μεγαλύτερη διάρκεια φωτογράφισης με μία φόρτιση της μπαταρίας EN-EL15.

    Ευελιξία πλήρους κάδρου: κορυφαία εργονομία και ελαφρύ μέγεθος σε μονοκόμματο σώμα φωτογραφικής μηχανής με στεγανοποίηση από καιρικά φαινόμενα για πραγματική ελευθερία κινήσεων πλήρους κάδρου.

    Λειτουργίες δημιουργικών λήψεων: υψηλό δυναμικό εύρος, λειτουργία χρονοκαθυστέρησης μέσα στη φωτογραφική μηχανή, δυνατότητα εφέ με λειτουργία ειδικών εφέ και λειτουργίες σκηνής, καθώς και απεριόριστες συνεχείς διαδοχικές λήψεις.

    Μέσα αποθήκευσης: δύο υποδοχές καρτών SD για απρόσκοπτη εμπειρία φωτογράφισης. Και οι δύο υποδοχές κάρτας είναι συμβατές με κάρτες SDXC υψηλής χωρητικότητας και κάρτες UHS-I.

    Απομακρυσμένη λειτουργία: αποκτήστε μεγαλύτερο έλεγχο της ασύρματης λήψης με τον ασύρματο δέκτη WR-R10 και τον ασύρματο πομπό WR-T10 ή ελέγξτε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής σας μηχανής με το ασύρματο τηλεχειριστήριο WR-1. Για να συνδεθείτε σε Ethernet και ασύρματο LAN, χρησιμοποιήστε τον προαιρετικό πομπό δεδομένων UT-1 μαζί με τον ασύρματο πομπό WT-5.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles