16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Γάλλοι ερευνητές: Ένα iPhone 6s ή iPad mini 4 προκάλεσε την πτώση της μοιραίας πτήσης της EgyptAir

    Στις 19 Μαΐου πέρυσι, η πτήση MS804 της EgyptAir κατέπεσε με αποτέλεσμα να οδηγήσει στο θάνατο 66 επιβάτες. Αρχικές εκτιμήσεις τόνιζαν πως η πτώση οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια, καθώς ανιχνεύθηκαν ίχνη εκρηκτικών ουσιών στα σώματα των θυμάτων. Όμως, ορισμένοι Γάλλοι ερευνητές έχουν αντίθετη άποψη και υποστηρίζουν ότι ένα iPad mini 4 ή ένα iPhone 6s του συγκυβερνήτη ήταν η αιτία του σοβαρού αυτού δυστυχήματος.

    egyptair

    Ισχυρίζονται ότι δεδομένα που κατάφεραν να αντλήσουν από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου υποδεικνύουν την έναρξη πυρκαγιάς κοντά στο πιλοτήριο, κάτι που είχε και ως αποτέλεσμα την αιματηρή κατάληξη. Η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από ένα iPad mini 4 ή από ένα iPhone 6s που εξερράγη πάνω από τον πίνακα οργάνων του συγκυβερνήτη. Από τη στιγμή που οι συσκευές αυτές τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο μέρος, μπορεί να εκτέθηκαν στο φως του ήλιου για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα επίπεδα θερμοκρασίας.

    Ωστόσο πολλοί άλλοι ερευνητές θεωρούν πως η θεωρία αυτή δεν έχει λογική βάση. Εκτός από την έλλειψη αποδείξεων που να υποστηρίζουν την άποψη αυτή, ο ειδικός στην ασφάλεια των πτήσεων, David Learmount, εξηγεί πως οι πιλότοι δεν αφήνουν συσκευές πάνω από τον πίνακα οργάνων καθώς θα καταλήξουν στο πάτωμα του αεροπλάνου κατά την απογείωση ή μπορεί να επηρεάσουν τον πίνακα οργάνων.

    Η Apple από τη μεριά της προέβη στην εξής δημόσια δήλωση: «Δε μας έχει ζητηθεί να έρθουμε σε επικοινωνία με κάποια αρχή η οποία διερευνά το τραγικό αυτό περιστατικό. Δεν έχουμε δει το πόρισμα της έρευνας, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να συνδέουν το περιστατικό αυτό με προϊόντα της Apple. Αν οι ερευνητές έχουν κάποιες ερωτήσεις για εμάς, θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Διεξάγουμε ενδελεχείς δοκιμές για να διασφαλίσουμε ότι οι συσκευές μας ικανοποιούν και συμμορφώνονται πλήρως με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles