14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    George R.R. Martin:”Έχω κουραστεί με τους villains της Marvel”

    To Marvel Cinematic Universe είναι γεγονός πως σαρώνει το Hollywood και όποιος το αμφισβητεί μάλλον δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Τα ταμεία γεμίζουν με δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι κριτικές είναι κάτι παραπάνω από θετικές από το 2008 που έχει ξεκινήσει η superhero τρέλα. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που έχουν εντοπίσει ορισμένα αδύνατα σημεία σε όλο αυτό το κινηματογραφικό franchise, με τον περίφημο George R.R. Martin, δημιουργό του Game of Thrones να είναι ένας απ’ αυτούς. Τι είναι αυτό που τον ενοχλεί ιδιαίτερα; Η προσέγγισης της Marvel στους κινηματογραφικούς της villains.

    marvel-characters

    Όπως έγραψε στο blog του ο Martin έχει κουραστεί από την τακτική της Marvel να παρουσιάζει έναν villain που έχει τις ίδιες δυνάμεις με τον ήρωα.
    “Ο Hulk πάλεψε με τον Abomination που είναι ένας κακός Hulk. O Spider-Man πάλεψε με τον Venom, που είναι ένας κακός Spider-Man. O Iron Man πάλεψε με τον Ironmonger που είναι ένας κακός Iron Man. Χασμουρητό”.
    Ο Martin ήταν σαφής στα λεγόμενά του, δηλώνοντας πως θέλει ταινίες όπου ο ήρωας και o villain θα έχουν εντελώς διαφορετικές δυνάμεις, αφού είναι αυτό που θα κάνει την δράση πιο ενδιαφέρουσα.
    Τα παραδείγματα που κατέγραψε ο Martin -και εάν δεν ξέρει αυτός από villains τότε ποιος ξερει- ήταν πολύ χαρακτηριστικά και από την ώρα που αποκάλυψε την άποψή του έχει ξεκινήσει μία μεγάλη κουβέντα γύρω από τους villains, που η αλήθεια είναι πως έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνονται με κάθε ταινία, να μην είναι σεναριακά αναπτυγμένοι χαρακτήρες και το χειρότερο να μην ξεχωρίζουν καν από το αντίπαλο δέος τους. Ο μόνος που έρχεται στο μυαλό που έχει γλυτώσει απ’ όλους αυτούς τους “κανόνες” δεν είναι άλλος από τον Loki. 
    Για την ποιότητά των ταινιών της Marvel δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα, ούτε καν ο Martin. Ωστόσο το θέμα που τόνισε είναι πολύ ενδιαφέρον και θα ήταν καλό να το λάβουν υπόψη τους οι παραγωγοί του Hollywood εάν θέλουν αυτή η χρυσή κότα που έχουν στα χέρια τους να συνεχίσει να κάνει για πολύ καιρό ακόμα τα πολύτιμα αυγά της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles