16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Για πόσα χρήματα πωλήθηκε στο Dark Web η… hacked database της Yahoo;

    Mια πολύ δύσκολη χρονιά ολοκληρώνεται για τη Yahoo, καθώς αντιμετώπισε σε δύο ξεχωριστές παραβιάσεις με θύματα 500 εκατομμύρια χρήστες τη μία και 1 δισεκατομμύριο χρήστες στη συνέχεια. Οι hackers που κατάφεραν να υποκλέψουν τις λεπτομέρειες από 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών της εταιρείας, σύμφωνα με τους New York Times πούλησαν τη βάση δεδομένων στο Dark Web τον περασμένο Αύγουστο έναντι 300.000 δολαρίων.

    password

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η πληροφορία έρχεται από τον Andrew Komarov, επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών στην εταιρεία ασφαλείας InfoArmor. Ο ερευνητής δήλωσε στους NYT ότι τρεις αγοραστές, μεταξύ των οποίων δύο εξέχοντες spammers και ένας άλλος που θα μπορούσε να συμμετέχει σε τακτικές δράσεις κατασκοπείας, αγόρασαν το σύνολο της βάσης δεδομένων έναντι 300.000 δολαρίων από μια ομάδα hacker που πιστεύεται ότι δρα από την Ανατολική Ευρώπη.

    Το ποσό των 300.000 δολαρίων θεωρείται εξευτελιστικό, για μα βάση δεδομένων που περιέχει ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές πλήρωσαν για κάθε λογαριασμό 0,0003 cents του δολαρίου στους hackers.Να αναφέρουμε ότι εκτός από τα πλήρη ονόματα, τους κωδικούς πρόσβασης, τις ημερομηνίες γέννησης και τους αριθμούς τηλεφώνου, η βάση δεδομένων περιέχει λειτουργίες ασφαλείας και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε διευθύνσεις email που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επαναφορά ξεχασμένων κωδικών πρόσβασης.

    Φυσικά τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις phishing που μπορεί να διαθέτουν ακριβή προσωπικά στοιχεία, και έχουν σαν στόχο τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

    Ο Komarov δήλωσε στο Bloomberg ότι πάνω από 150.000 λογαριασμοί της αμερικανικής κυβέρνησης και στρατιωτικών βρέθηκαν στη βάση δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι οι hackers θα μπορούσαν να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

    Η Yahoo από την πλευρά της σημείωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Komarov ακόμα. Εν τω μεταξύ, το FBI ανέφερε σε δήλωσή του ότι ερευνά την παραβίαση.

    Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα φέρει η αποκάλυψη αυτή στο μέλλον της Yahoo, η οποία ετοιμάζεται να μεταβιβαστεί σε νέο ιδιοκτήτη. Η Verizon μέχρι και πριν από την ανακοίνωση του hack πρόσφερε 4.8 δισεκατομμύρια για την αγορά της εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles