13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί οι Κινέζοι σπάνε τα iPhone τους και δημοσιεύουν φωτό στα social media;

    Μετά την απόφαση του Μόνιμου Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης ότι η Κίνα δεν έχει καμία ιστορική αξίωση στη Νότια Σινική Θάλασσα και παραβιάζει την κυριαρχία των Φιλιππίνων εξερευνώντας πόρους σ’ αυτήν, οι πολίτες της Κίνας εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, μποϊκοτάροντας αμερικανικά brands όπως η Apple και τα KFC.

    Λίγο μετά τη δημοσίευση της απόφασης-ορόσημο που προήλθε μετά την προσφυγή των Φιλιππίνων στο δικαστήριο, φωτογραφίες και videos από σπασμένα iPhone άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα δικτύωσης.

    smashed-iphones-China

    Αλλά πώς σχετίζονται ΗΠΑ και Apple με τη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Φιλιππίνων, θα αναρωτηθείτε; Η απάντηση είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται ισχυρός σύμμαχος των Φιλιππίνων και δεδομένου ότι το iPhone είναι ίσως το πιο εμβληματικό αμερικανικό προϊόν, οι πολίτες της Κίνας στρέφουν το θυμό τους σ’ αυτό.

    Υπάρχουν πάντως και εκείνοι που επαναφέρουν τον κόσμο στην τάξη, σημειώνοντας ότι το σπάσιμο των iPhone δεν είναι τίποτα άλλο από μία “παράλογη” πράξη πατριωτισμού.

    Δεν είναι πάντως μόνο τα προϊόντα της Apple στο μάτι των Κινέζων, αλλά και η αμερικανική αλυσίδα KFC που έχει πάνω από 5.000 καταστήματα στην ασιατική χώρα και επίσης έχει γίνει στόχος μποϊκοτάζ από τους πολίτες της.

    Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που Κινέζοι “πατριώτες” καταστρέφουν προϊόντα που έχουν στην κατοχή τους για λόγους διαμαρτυρίας. Πριν μερικά χρόνια, κατά τη διάρκεια μίας παρόμοιας διαφωνίας της χώρας με την Ιαπωνία που αφορούσε τα νησιά Diaoyu, πολλοί βγήκαν στους δρόμους και κατέστρεφαν ιαπωνικά αυτοκίνητα

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles