20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Στα χαρακώματα Google και Microsoft για ένα κενό ασφαλείας στα Windows 8.1!

    Η Google και η Microsoft, ως ανταγωνίστριες εταιρείες δεν φημίζονται για τις ιδιαιτέρως καλές σχέσεις τους. Μάλιστα, πρόσφατα προστέθηκε ένα νέο επεισόδιο στην έχθρα των δύο εταιρειών, δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα. Η αιτία της σύγκρουσης αυτή τη φορά, είναι η απόφαση της Google να δημοσιοποιήσει ένα πολύ κρίσιμο κενό ασφαλείας στα Windows 8.1, στο πλαίσιο του προγράμματος Google Security Research (Project Zero), το οποίο καταγράφει τα κενά ασφαλείας σε λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές.

    Windows-8_1-patched

    H ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο όταν τα λαγωνικά της Google εντόπισαν ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στα Windows 8.1, το οποίο καταγράφηκε στις 13 Οκτωβρίου του 2014. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτή την περίπτωση, η Google ενημερώνει άμεσα την ενδιαφερόμενη εταιρεία, δίνοντας της ένα χρονικό διάστημα της τάξεως των 90 ημερών για να διορθώσει το πρόβλημα, κυκλοφορώντας το απαραίτητο fix. Μετά το πέρας του τριμήνου, σύμφωνα με τις αρχές που ακολουθεί το εν λόγω project οφείλει να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα εφόσον δεν έχει υπάρξει ένα update που να το διορθώνει. H Microsoft ήρθε σε επικοινωνία με την Google, ενημερώνοντας την ότι έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε ένα patch, το οποίο όμως θα κυκλοφορούσε τον Φεβρουάριο του 2015, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου update για τα Windows 8.1. Παρόλα αυτά, η Google δεν φαίνεται να συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την έκκληση της Microsoft και έτσι χωρίς να κάνει την παραμικρή παραχώρηση, μόλις χθες κυκλοφόρησε λεπτομέρειες αναφορικά με τη φύση της προαναφερθείσας ευπάθειας ασφαλείας.

    Οι υπεύθυνοι της Microsoft παρόλο που εκνευρίστηκαν με την unfair συμπεριφορά της Google, τελικώς σήμερα προχώρησαν στη διόρθωση του προβλήματος ασφαλείας. Ωστόσο, οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο κολοσσούς είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν τεταμένες για πάρα πολύ καιρό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles