15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Google και Audi: Η συνεργασία της χρονιάς;

    Λίγες μέρες πριν τη CES 2014 και λίγες ώρες πριν την αλλαγή της χρονιάς, δημοσιεύματα θέλουν τη Google να ανακοινώνει στην έκθεση τη συνεργασία της με την Audi για την παραγωγή και ενσωμάτωση Android συστημάτων, in-car!

    Θυμίζουμε πως αντίστοιχη προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό από την Apple με τις BMW, Daimler, General Motors, Ferrari, Honda και Mercedes-Benz να έχουν ταχθεί στο πλευρό της εταιρείας από το Cupertino. Ωστόσο, η Google θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα με την Audi (η οποία ας μη ξεχνάμε πως είναι κομμάτι του 1ου κατασκευαστή αυτοκινήτων παγκοσμίως, της VW), δημιουργώντας in-car infotainment συστήματα που θα τρέχουν Android και ως εκ τούτου, θα μπορούν να συνεργαστούν άψογα με οποιοδήποτε Android smartphone ή tablet, να τρέξουν τα γνωστά apps που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά.

    Android in car auto vehicle (Small)

    Κάτι τέτοιο μπορεί να εφαρμοστεί σχετικά γρήγορα και αν οι δύο εταιρείες στρωθούν στη δουλειά, πολύ πιθανόν να δούμε τα πρώτα οχήματα με Android εντός του 2015. Επιπλέον προβλέπεται να δούμε όλο και περισσότερα οχήματα με 3G/4G συνδεσιμότητα, ανεξάρτητα αν αυτή θα προέρχεται από το κινητό/tablet του χρήστη που θα τη μοιράζεται με το όχημα ή αν θα έχουν δικό τους modem σύνδεσης με το δίκτυο. Όπως κι αν έχει θα δούμε πολλά νέα, «έξυπνα» αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια και μέσα στη δεκαετία που διανύουμε. Το αν αυτό είναι προς όφελος της αυτοκίνησης, ή όχι, μένει να φανεί. Σίγουρα δεν είναι προς όφελος των αγνών οπαδών της μηχανοκίνησης, πάντως…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles