20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    25 εκατ. δολάρια στοίχισε το .app domain στην Google!

    Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) έχει ξεκινήσει εδώ καιρό την πώληση γενικών top-level domains, τα οποία φυσικά γλυκοκοιτάζουν εταιρίες κολοσσοί κάθε κλάδου και πληρώνουν όσο όσο για την απόκτηση τους.

    Είχαμε δει πως η Amazon είχε καταφέρει να «κλέψει» το .buy domain από τη Google, κερδίζοντας την στη δημοπρασία δίνοντας το ποσό των 4,6 εκατ. δολαρίων. Λίγο παραπάνω ήταν και το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί για αγορά ενός γενικού top-level domain μέχρι σήμερα, το οποίο έφτανε τα 6,8 εκατ. δολάρια, μιας και η Google κατάφερε να εκτοξεύσει το προηγούμενο ποσό.

    Google buys gTLD app

    Παλεύοντας αρχικά με 12 εταιρίες και στη συνέχεια με 3 εταιρίες, όταν το ποσό της δημοπρασίας είχε ξεπεράσει τα 19,4 εκατ. δολάρια, η Google κατάφερε να αποκτήσει το .app domain έναντι 25 εκατ. δολαρίων!

    Όλοι αναμένουν το .app domain να χρησιμοποιηθεί είτε με τις εφαρμογές του Google Play, είτε με αυτές του Google Chrome. Σύμφωνα με το Domain Name Wire, η Google έχει σκοπό να διαθέσει το .app domain σε προγραμματιστές εφαρμογών κάθε φάσματος, δηλαδή από mobile, browser και web εφαρμογές, έως cloud και desktop εφαρμογές.

    Τέλος, η Google σκοπεύει να αγοράσει κι άλλα γενικά top-level domains, έχοντας βάλει στο στόχο τα .ADS .BOO, .DAD, .DAY, .EAT, .ESQ, .FLY, .FOO, .HERE, .HOW, .ING, .MEME, .MOV, .NEW, .PROF, .RSVP, .SOY και .ZIP.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles