21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Google Chromebook Pixel: Με Chrome OS, την καλύτερη οθόνη της αγοράς και ανταγωνιστική τιμή

    Το πρώτο Chromebook, το οποίο είναι σχεδιασμένο από την ίδια την Google, είναι γεγονός. Το Chromebook Pixel διαθέτει οθόνη αφής 12,85 ιντσών ανάλυσης 2560×1700 pixels με Gorilla Glass, που, όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι η υψηλότερη ανάλυση που έχει υπάρξει ποτέ σε φορητό υπολογιστή.

    “Δε θα ξαναδείτε pixel στη ζωή σας” αναφέρει ο VP της Chrome, Sundar Pichai, τοποθετώντας τον “πήχη” πραγματικά ψηλά γι’ αυτό το μοντέλο. Και κάπως έτσι οι συγκρίσεις με τη Retina Display του MacBook Pro δίνουν και παίρνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η συσκευή διαθέτει και υψηλότερο pixel density από την πρόταση της Apple, 239PPI έναντι 227 του μοντέλου του Cupertino.

    Αν και είναι ελαφρώς παχύτερο από το MacBook Air, έχει αρκετά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως ένα ζευγάρι αόρατα ηχεία, αεραγωγούς κρυμμένους στην άρθρωση και οπίσθιο φωτισμό στα πλήκτρα.

    Για πρώτη φορά σε ένα Chromebook, όμως, έχουν βελτιωθεί σημαντικά και τα specs. Διαθέσιμος είναι ένας Core i5 επεξεργαστής, γραφικά Intel HD 4000 και 4GB RΑΜ. Υποστηρίζει dual-band 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0 και διαθέτει webcam 720p. Επιπλέον, διαθέτει δύο θύρες USB 2.0, SD card slot, combo 3.5mm headset jack και Mini DisplayPort, η μπαταρία του, όμως, προσφέρει μόνο 5 ώρες αυτονομίας, ποσό που δε θεωρείται ικανοποιητικό. Η συσκευή, όπως είναι προφανές, ενσωματώνει το Chrome OS, το λειτουργικό της αμερικανικής εταιρείας, που θέλει να μεταφέρει όλη τη δουλειά σου στο “σύννεφο”.

    H Google θα κυκλοφορήσει δύο versions του Pixel, μία Wi-Fi και μία με ενσωματωμένο LTE router. Το Wi-Fi μοντέλο με χωρητικότητα 32GB κυκλοφορεί άμεσα με τιμή 1.299 δολάρια στις ΗΠΑ και 1.049 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το LTE μοντέλο θα διαθέτει 64GB αποθηκευτικού χώρου και θα κοστίζει 1.499 δολάρια ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.


    Η Google προσφέρει, επίσης. στο χρήστη 1TB χώρο στο Google Drive για τρία χρόνια, χωρίς χρέωση.

    Tο Chromebook Pixel αποτελεί μία άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή σε ικανοποιητική τιμή και με specs που μας κερδίζουν, ειδικότερα στο κομμάτι της οθόνης του. Περιμένουμε, πραγματικά, να το πιάσουμε στα χέρια μας, για να σας πούμε περισσότερα…

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles